TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Η... παραδοξότητα της Ουνιόν και η φόρμα του Μαρμούς

Οι παίκτες της Ουνιόν Βερολίνου, Ντιόγκο Λέιτε, Γιόσιπ Γιουράνοβιτς και Γιανίκ Χάμπερερ πανηγυρίζουν το γκολ του Κροάτη μπακ κόντρα στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουά για τη φάση των "16" του Europa League 2022/23.
Οι παίκτες της Ουνιόν Βερολίνου, Ντιόγκο Λέιτε, Γιόσιπ Γιουράνοβιτς και Γιανίκ Χάμπερερ πανηγυρίζουν το γκολ του Κροάτη μπακ κόντρα στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουά για τη φάση των "16" του Europa League 2022/23. © 2023 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ουνιόν Βερολίνου - Στουτγάρδη και Βόλφσμπουργκ - Αουγκσμπουργκ από το γερμανικό πρωτάθλημα.

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Ασφαλώς το μεγάλο ματς της ημέρας είναι το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Νωρίτερα πάντως, έχουμε ακόμη πέντε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν υποδέχεται τη Στουτγάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος έβγαλε δύο 90λεπτα στα πρόσφατα παιχνίδια της εθνικής Ελλάδος (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Οι πρωτευουσιάνοι μπορεί να αποκλείστηκαν άδοξα στους "16" του Europa League, από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουά, ωστόσο στο πρωτάθλημα πραγματοποιούν φέτος την κορυφαία σεζόν της ιστορίας τους και διεκδικούν με σοβαρές αξιώσεις την παρθενική τους έξοδο στους ομίλους του Champions League. Η Ουνιόν είναι η μοναδική αήττητη εντός έδρας ομάδα της κατηγορίας μαζί με την Μπάγερν. Για την ακρίβεια τρέχει αήττητο σερί 18 αγώνων μέσα στο Αλτεν Φερστεράι (12-6-0) σε επίπεδο Bundesliga! Έχει να χάσει μπροστά στο κοινό της πάνω από έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2022 (είχε ηττηθεί τότε από την νυν Ντόρτμουντ).

Παρότι λοιπόν, η Ουνιόν βρίσκεται σταθερά στην πρώτα τετράδα της βαθμολογίας και έχει μία από τις ισχυρότερες έδρες στη Γερμανία, ο άσος της σήμερα κόντρα στην ουραγό Στουτγάρδη, που έχει μαζέψει 28 βαθμούς λιγότερους, προσφέρεται στο 2.10. Την ίδια ώρα, η πέμπτη της βαθμολογίας Λειψία, που υποδέχεται την ένανη Μάιντς δίνει 1.55 και έβδομη Βόλφσμπουργκ που φιλοξενεί τη 12η Αουγκσμπουργκ είναι στο 1.65

Η απάντηση σε αυτή την... παραδοξότητα βρίσκεται στα xGoals, τα οποία πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξαγωγή των αποδόσεων. Οι επιδόσεις της Ουνιόν στα xGoals υπέρ είναι από τις χειρότερες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό λοιπόν με τη βαριά φανέλα της Στουτγάρδης, προέκυψε ένα σετ στο 2.10-3.35-3.70, που φαινομενικά μοιάζει παράλογο όταν συγκρούεται ο τρίτος με τον τελευταίο.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η μικρούλα Ουνιόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να κερδίζει τα παιχνίδια της με μισή ευκαιρία. Ποτέ άλλωστε, στο Κέπενικ δεν οραματίζονταν μία φαντεζί ομάδα, που θα έκανε μεταγραφές εκατομμυρίων και θα έπαιζε κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Διαχρονικά, η Ουνιόν αντιπροσωπεύει το μαχητικό πνεύμα και την αυταπάρνηση. Με αυτά λοιπόν τα δύο στοιχεία ως βασικό γνώρισμα της νοοτροπίας της έχει φτάσει σε σημείο να χτυπάει την πόρτα του Champions League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον αντίποδα, η άλλοτε κραταιά Στουτγάρδη κινδυνεύει με τον τρίτο της υποβιβασμό στην Τσβάιτε, μέσα σε μία οκταετία. Η επιλογή να ποντάρει στον πολύπειρο Μπρούνο Λαμπαντία μετά τη διακοπή φαίνεται πως δεν βγαίνει. Το ρεκόρ της με τον Λαμπαντία στον πάγκο είναι απογοητευτικό (1-3-6) και οι Σουηβοί για πρώτη φορά φέτος, μετά το 0-1 από τη Βόλφσμπουργκ πριν τη διακοπή των εθνικών, υποχώρησαν στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Στον αέρα πλανάται και νέα απόλυση τεχνικού μετά από αυτή του Πελεγκρίνο Ματαράτσο (δουλεύει τώρα στη Χοφενχάιμ) και δεν αποκλείεται να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις αν η Στουτγάρδη φύγει με άδεια χέρια σήμερα από την πρωτεύουσα.

Η Ουνιόν έχει κάνει φέτος οκτώ νίκες εντός έδρας για το πρωτάθλημα, κερδίζοντας πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους από τους Σουηβούς, όπως για παράδειγμα η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ και η Λειψία. Στον αντίποδα, η Στουτγάρδη έχει να βγάλει διπλό στην Bundesliga από τον Δεκέμβριο του 2021. Έκτοτε το ρεκόρ της εκτός έδρας είναι 0-10-12. Συν τοις άλλοις, προέκυψε και θέμα στην επίθεση, καθώς επέστρεψε τραυματίας από την εθνική του Κονγκό ο Σίλας (4 γκολ) και ο Λαμπαντία πιθανότατα θα ξεκινήσει στην κορυφή με τον Περέα (πρώην άσος του ΠΑΣ Γιάννινα), αφού ο βασικός φορ Ζιρασί (6 γκολ) δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με την Αουγκσμπουργκ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει παρουσία του Ομάρ Μαρμούς (16:30 Novasports Extra 2, Live από το SPORT24). Ο Αιγύπτιος άσος είναι από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στο γερμανικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα.

Πριν τη διακοπή σκόραρε στο 2-2 με την Αϊντραχτ, πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο διπλό επί της Στουτγάρδης και ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες των "λύκων" στο 1-1 με την Ουνιόν (είχε 0,76 xGoals).

Ο Μαρμούς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Παίζοντας δίπλα στον Μοχάμεντ Σαλάχ, σκόραρε στη δεύτερη αναμέτρηση με το Μαλάουι.

Πλέον, ο 24χρονος άσος θεωρείται η πρώτη επιλογή του Νίκο Κόβατς για την κορυφή της επίθεσης στη Βόλφσμπουργκ και το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε κόντρα στην Αουγκσμπουργκ, προσφέρεται ακόμη και στο 2.60. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, όταν είχε δοθεί δανεικός στη Στουτγάρδη, είχε κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στην Αουγκσμπουργκ, οδηγώντας τους Σουηβούς σε νίκη με 3-2, με ένα γκολ και μία ασίστ.

Όποιος θέλει μπορεί να ποντάρει το anytime του Μαρμούς και μαζί με τον άσο της Βόλφσμπουργκ, στη λογική ότι οι "λύκοι" κυνηγούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Αουγκσμπουγκ μετράει πέντε σερί ήττες εκτός έδρας και είναι χωρίς νίκη σε οκτώ ματς (0-2-6) μακριά από το σπίτι της.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουνιόν Βερολίνου – Στουτγάρδη: 1 (απόδοση 2.10), 16:30
  • Βόλφσμπουργκ – Αουγκσμπουργκ: Μαρμούς Anytime (απόδοση 2.60), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ