TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Για τον πρώτο τελικό Κυπέλλου μετά από 35 χρόνια

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας © 2022 MAJA HITIJ - POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Μεγάλος ημιτελικός Κυπέλλου απόψε στη Γερμανία με το Αμβούργο να ψάχνει τον πρώτο του τελικό μετά από 35 χρόνια και τη Φράιμπουργκ τον παρθενικό της.

Το Αμβούργο υποδέχεται απόψε στο Volksparkstadion τη Φράιμπουργκ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Ακολουθεί την Τετάρτη, αυτός της Λειψίας κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.

Αμβούργο - Φράιμπουργκ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Αμβούργο ως γνωστόν, εδώ και μία τετραετία, βρίσκεται κολλημένο στην Bundesliga 2. Την προηγούμενη τριετία οι προσπάθειες του για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου απέτυχαν παταγωδώς. Η μοίρα του δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος, αφού βρίσκεται στο -5 από την πρώτη τριάδα, με μόλις τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Παρόλα αυτά, στο Αμβούργο υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων τη φετινή περίοδο. Η διοίκηση, αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον προπονητή και ουσιαστικά πάει σε ένα πλάνο διετίας, ελπίζοντας ότι την ερχόμενη περίοδο θα έρθει επιτέλους η πολυπόθητη επιστροφή στην Bundesliga.

Είναι αλήθεια, πως ο Τιμ Βάλτερ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, παρουσίασε μία ξεκάθαρη ποδοσφαιρική πρόταση τη φετινή περίοδο και έδειξε ότι μπορεί να δουλέψει καλά με το νεανικό ρόστερ των "δεινοσαύρων". Το Αμβούργο, μπορεί να είναι έκτο στη βαθμολογία, έχει διδαχθεί όμως σε ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δεν είναι τυχαίο ότι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής στην κατηγορία, πάνω από 63% ανά αγώνα. Αυτό το στατιστικό, το έχει βοηθήσει, ώστε να έχει και την καλύτερη άμυνα της Τσβάιτε με μόλις 30 γκολ παθητικό.

Αν οι "δεινόσαυροι" εμφανιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, θα είναι ασφαλώς από τα δυνατά φαβορί για άνοδο. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του συλλόγου συνειδητοποίησε πως με ξήλωμα του τεχνικού επιτελείου κάθε χρόνο δεν βγαίνει άκρη κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει στάση και να δείξει επιτέλους υπομονή.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, το Αμβούργο δίνει απόψε το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Με την άνοδο, σχεδόν ξεγραμμένη, θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους "δεινόσαυρους" να προκριθούν στο μεγάλο ραντεβού του Βερολίνου και να υπενθυμίσουν ότι παραμένουν μία από τις πιο βαριές φανέλες της Γερμανίας.

Το πόσο σημαντικό είναι το αποψινό ματς, αντικατοπτρίζεται και στη δίψα των οπαδών του Αμβούργο. Το Σάββατο, για το πρωτάθλημα, όπου η ομάδα του Βάλτερ κέρδισε 3-0 εντός έδρας την Καρλσρούη, η προσέλευση δεν ξεπέρασε τις 25.000 θεατές. Απόψε, προφανώς έχει γίνει sold out και στο Volksparkstadion (57.000 θέσεις) δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Η Φράιμπουργκ βεβαίως, δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Πραγματοποιεί φέτος μία από τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας της, διεκδικεί στην Bundesliga, επί ίσοις όροις, την παρθενική της έξοδο στο Champions League και απόψε έχει την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου.

Εξίσου ιστορικός όμως, είναι ο ημιτελικός και για το Αμβούργο, το οποίο έχει να παίξει σε τελικό του DFB Pokal από το 1987, όταν και κατέκτησε για τελευταία φορά το τρόπαιο.

Γερμανία Προγνωστικά

Σε τέτοιου είδους ματς, η διαφορά μίας κατηγορίας δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Άλλωστε, το Κύπελλο είναι παραδοσιακά ο θεσμός τον εκπλήξεων και το Αμβούργο δεν είναι μία τυχαία ομάδα της Τσβάιτε, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, το οποίο δεδομένα θα βγάλει θάρρος και θράσος.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι εκπληκτική, ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων θα χτυπήσει "κόκκινο" και φυσικά είναι πολύ πιθανό να δούμε μία εντελώς αμφίρροπη μάχη, κόντρα σε μία Φράιμπουργκ, η οποία δεν θα ντραπεί να παίξει πίσω από την μπάλα αν χρειαστεί. Φαίνεται αυτό άλλωστε και από την κίνηση των αποδόσεων, με τον άσο από το 3.40-3.50 να έχει υποχωρήσει στο 3.10-3.15 κατά μέσο όρο.

Σε αυτά τα επίπεδα, δεν έχει πλέον νόημα να ασχοληθούμε με τη διπλή ευκαιρία, αφού έχει ψαλιδιστεί στο 1.65. Αξίζει πάντως να κυνηγήσουμε την πρόκριση των γηπεδούχων στο 2.15, καθώς το Αμβούργο έχει επιδείξει εντυπωσιακές αντοχές κατά διάρκεια της κυπελλικής του πορείας φέτος, αποκλείοντας τρεις ομάδες (Νυρεμβέργη, Κολωνία, Καρλσρούη) στα πέναλτι! Για όποιον θέλει να κυνηγήσει κι ένα fun bet, το να περάσει το Αμβούργο στα πέναλτι και τη Φράιμπουργκ, προσφέρεται στο 11.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αμβούργο – Φράιμπουργκ: Πρόκριση Αμβούργου (απόδοση 2.15), 21:45
  • Αμβούργο – Φράιμπουργκ: Fun Bet - Πρόκριση Αμβούργου στα πέναλτι (απόδοση 11.50), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ