TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Αφεντικό του Βερολίνου εδώ και μία διετία η Ουνιόν

Ο Γιάνικ Χάμπερερ της Ουνιόν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Φέρστερεϊ", Βερολίνο | Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ο Γιάνικ Χάμπερερ της Ουνιόν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για την Bundesliga 2022-2023 στο "Φέρστερεϊ", Βερολίνο | Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 © 2022 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Βερολίνου ανάμεσα στη Χέρτα και την Ουνιόν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Bundesliga είναι φυσικά το ντέρμπι του Βερολίνου ανάμεσα στη Χέρτα και την Ουνιόν (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση, δεδομένου ότι οι δύο σύλλογοι έχουν πολύ διαφορετικές καταβολές, καθώς η Χέρτα εδρεύει στη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ η Ουνιόν στην ανατολική.

Πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Ουνιόν αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα της ανατολικής Γερμανίας, επομένως δεν είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη Χέρτα. Μετά την Ένωση, η Ουνιόν βολόδερνε για σχεδόν τρεις δεκαετίες στις μικρές κατηγορίες, έως ότου έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ανέβηκε στην Bundesliga το 2019.

Έκτοτε, απέκτησε επιτέλους και η γερμανική πρωτεύουσα το δικό της μεγάλο ντέρμπι και τα παιχνίδια της Χέρτα με την Ουνιόν έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της σεζόν για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο προηγούμενο ματς της Χέρτα με τη Βόλφσμπουργκ, η προσέλευση ξεπέρασε με τα βίας τις 29.000, ενώ σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα βρεθούν σχεδόν 75.000 θεατές!

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ η Χέρτα ήταν παραδοσιακά η κραταιά ομάδα της πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια, με την έλευση της Ουνιόν στη μεγάλη κατηγορία το αφεντικό της πόλης άλλαξε. Η Ουνιόν είναι το απόλυτο success story μίας ομάδας που δεν έχει σημαντικά οικονομικά μέσα, όμως προοδεύει χάρη στο σωστό προγραμματισμό της, την οργάνωσή της, τις έξυπνες μεταγραφές και το ενωτικό της κλίμα.

Η Ουνιόν έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Bundesliga τη σεζόν 2019/20 και μέσα σε μία τριετία κατάφερε να βγει δύο φορές στην Ευρώπη. Φέτος, θα αγωνιστεί χειμώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πρώτη φορά, αφού τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της στο Europa League, πίσω από τη βελγική Ουνιόν Σεντ Ζιλουά και την ίδια ώρα στο πρωτάθλημα διαπρέπει, πραγματοποιώντας τον κορυφαίο α' γύρο της ιστορίας της.

Η ομάδα του Ουρς Φίσερ επέστρεψε από τη διακοπή για το Μουντιάλ με 2/2 νίκες κόντρα σε Χοφενχάιμ και Βέρντερ. Και στα δύο ματς η Ουνιόν έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να φτάσει την ανατροπή δείχνοντας έτσι για ακόμη μία φορά τον ατσάλινο χαρακτήρα της.

Στον αντίποδα, η Χέρτα είχε θέσει ως στόχο να μην επαναλάβει τα περσινά λάθη, που την έφεραν να μάχεται για την παραμονή της σε μπαράζ με το Αμβούργο. Συγκριτικά με πέρυσι ωστόσο, έχει μαζέψει επτά βαθμούς λιγότερους στον πρώτο γύρο και μοιραία έχει υποχωρήσει στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από την απογοητευτική Σάλκε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στα πρώτα δύο παιχνίδια για το 2023, η Χέρτα γνώρισε ισάριθμες ήττες με γκολ 1-8. Πρώτα έχασε εύκολα 3-1 στο Μπόχουμ από μία άμεση ανταγωνίστρια για την παραμονή και ακολούθως συνετρίβη εντός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ με 5-0, σε ένα ματς που δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες.

Στη Χέρτα θεωρούν ότι το ντέρμπι είναι το κατάλληλο ματς για να βγάλουν αντίδραση και να αλλάξουν το βαρύ κλίμα, που έχει διαμορφωθεί. Κακά τα ψέματα πάντως, η πίεση είναι όλη την πλευρά τους και στον ορίζοντα διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης του τεχνικού Σάντρο Σβαρτς, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι μετά βαΐων και κλάδων, όμως τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως τα είχε υπολογίσει.

Η Ουνιόν ασφαλώς δεν έχει τέτοιους προβληματισμούς και κατεβαίνει στο ντέρμπι με αίσθηση υπεροχής και τρομερή ψυχολογία. Ο Ουρς Φίσερ, που την καθοδηγεί από το 2018, έχει σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα της και κάθε χρόνο η Ουνόν καταφέρνει να ξεπερνάει τον εαυτό της. Μπορεί το ποδόσφαιρο που αποδίδει να μην είναι το πιο θεαματικό στο μάτι του ουδέτερου θεατή, ωστόσο οι "σιδερένιοι" είναι μία εξαιρετικά δεμένη, σταθερή και πειθαρχημένη ομάδα, που είναι πολύ δύσκολο να τη λυγίσεις.

Το διπλό είναι απολύτως φυσιολογικό ότι δέχθηκε πιέσεις και από τα αρχικά 2.40-2.45 έχει υποχωρήσει σε τιμές ακόμη και κάτω από το 2.10 σε ορισμένες εταιρίες. Άλλωστε, η Ουνιόν εδώ και μία διετία έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην πρωτεύουσα, αφού μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες στα ντέρμπι του Βερολίνου κι έχει να ηττηθεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χέρτα – Ουνιόν Βερολίνου: 2 (απόδοση 2.10), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ