BIG GAMES BET

Φράιμπουργκ - Λειψία: Προγνωστικά και ανάλυση για τον τελικό του DFB Pokal

Ο τεχνικός της Λειψίας, Ντομένικο Τεντέσκο με τους Κρίστοφερ Ενκουνκού και Κέβιν Καμπλ
Ο τεχνικός της Λειψίας, Ντομένικο Τεντέσκο με τους Κρίστοφερ Ενκουνκού και Κέβιν Καμπλ © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στη Φράιμπουργκ και τη Λειψία.

Φράιμπουργκ και Λειψία διεκδικούν απόψε τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας τους στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, ο οποίος όπως κάθε χρόνο, διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (21:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Οι δύο φιναλίστ έχουν πάρει επίσημα από 26.500 εισιτήρια, παρόλα αυτά η μάχη της κερκίδας αναμένεται να γείρει υπέρ της Φράιμπουργκ, αφού υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο Στάδιο θα βρεθούν πάνω από 40.000 οπαδοί της!

Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους έξοδο από το πρωτάθλημα. Η Λειψία τερμάτισε τέταρτη και θα παίξει στους ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν. Η Φράιμπουργκ ολοκλήρωσε την Bundesliga στην έκτη θέση, συνεπώς επιστρέφει στο Europa League έπειτα από πέντε χρόνια.

Γερμανία Προγνωστικά

Για τη Λειψία ο φετινός τελικός είναι ο τρίτος την τελευταία τετραετία. Στους προηγούμενους δύο έχασε από Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Αντίθετα, η Φράιμπουργκ φτάνει πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα τελικό του DFB Pokal.

Η Λειψία ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν με τον Τζέσι Μαρς στον πάγκο. Από τη στιγμή όμως που ανέλαβε ο Ντομένικο Τεντέσκο άρχισε να δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες. Έφτασε ως τα ημιτελικά του Europa League και στο πρωτάθλημα, από την 11η θέση, σκαρφάλωσε στην πρώτη τετράδα, έχοντας την καλύτερη συγκομιδή στο β' γύρο.

Στο κύπελλο, οι "ταύροι" ήταν πολύ σοβαροί και έφτασαν ως στο Βερολίνο, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. Αυτό από την Ουνιόν στον ημιτελικό, όπου η ομάδα του Τεντέσκο κέρδισε 2-1 με ανατροπή, χάρη σε τέρμα του Εμίλ Φόρσμπεργκ στο 90'.

Η Φράιμπουργκ από την πλευρά της, πραγματοποίησε φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με τη μετακόμισή της σε νέο ολοκαίνουριο γήπεδο. Η Φράιμπουργκ είναι ένας νοικοκυρεμένος σύλλογος, που κάνει σταθερά βήματα προόδου και προσπαθεί πλέον να αλλάξει στάτους στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Γερμανίας. Φυσικά, ένας τίτλος θα τη βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς μιλάμε για μία ομάδα με 118 χρόνια ιστορίας, που έχει εντυπωθεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων ως ένα μικρομεσαίο μέγεθος.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Φράιμπουργκ, είναι ότι δεν έχει κάποιον σταρ στην 11αδα της. Είναι ομάδα συνόλου και σταρ είναι ο προπονητής της. Ο Κρίστιαν Στράιχ είναι μία πολυσχιδής και αξιοσέβαστη προσωπικότητα, η δράση του οποίου δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια του αθλητισμού. Καθοδηγεί τη Φράιμπουργκ εδώ και 11 χρόνια και φυσικά αξίζει να ανταμειφθεί με έναν τίτλο η σπουδαία δουλειά του.

Η Λειψία βέβαια, είναι ένα σύνολο με υψηλότερο ταβάνι. Διαθέτει παίκτες με μεγαλύτερη ατομική ποιότητα, όπως ο Ενκουνκού, ο Ολμο και ο Αντρέ Σίλβα και ψάχνει διακαώς έναν τίτλο, με τον οποίο θα απαντήσει στους επικριτές της. Βλέπετε, η Λειψία είναι το κατασκεύασμα της Red Bull, δεν έχει ισχυρή οπαδική βάση, καθώς πρόκειται για ένα δημιούργημα 12 ετών και για το οπαδικό κίνημα στη χώρα αποτελεί "κόκκινο" πανί, όπου κι αν παίζει.

Πρακτικά, η Λειψία θα παίξει απόψε μόνη της εναντίον όλων. Οι οπαδοί όλων των υπόλοιπων ομάδων στη χώρα υποστηρίζουν τη Φράιμπουργκ και ελπίζουν πως ο τίτλος θα ταξιδέψει στον Μέλανα Δρυμό.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι δύο ομάδες δεν έχουν σοβαρές απουσίες και αναμένεται να κατέβουν αμφότερες με τρεις στόπερ (3-4-2-1). Στο πρωτάθλημα, έφεραν φέτος δύο ισοπαλίες με 1-1 στα μεταξύ τους ματς.

Στο Φράιμπουργκ, το συγκρότημα του Στράιχ ήταν ανώτερο. Ισοφάρισε στο 63', το γκολ-πέναλτι του Φόρσμπεργκ από το πρώτο ημίχρονο κι έχασε ευκαιρίες για την ανατροπή. Στην Red Bull Arena οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού αυτή τη φορά ήταν η Φράιμπουργκ που προηγήθηκε στο ημίχρονο. Το ματς εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο των "ταύρων", ωστόσο η Λειψία δυσκολεύτηκε χαρακτηριστικά απέναντι στο αμυντικό μπλοκ της Φράιμπουργκ και έσωσε τελικά τον πόντο με γκολ του μπακ Ανχελίνιο στο 90'.

Συμπερασματικά, η Λειψία είναι πιο ποιοτική ομάδα, όμως απέναντί της θα βρει ένα άριστα διαβασμένο, οργανωμένο και ψυχωμένο σύνολο, επομένως ο τελικός δεν θα είναι απλή υπόθεση για τους "ταύρους". Σε τέτοια ματς, πολλές φορές η αξία εντοπίζεται στην ισοπαλία, καθώς ο φόβος της ήττας οδηγεί προς την παράταση. Ακόμη και σε τιμές στο 3.60 μπορεί να εντοπιστεί το Χ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λειψία – Φράιμπουργκ: Χ (απόδοση 3.60), 21:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ