BET CORNER

EuroLeague: Η πρόκληση του Γιασικεβίτσιους και οι κοντοί της Αναντολού Εφές

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φωνάζει στους παίκτες της Μπαρτσελόνα
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φωνάζει στους παίκτες της Μπαρτσελόνα PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Το Final Four της EuroLeague είναι προ των πυλών, με δύο μονομαχίες που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ανάγκη των τεσσάρων ομάδων να ελέγξουν τον ρυθμό και να μην δώσουν τίποτα εύκολο στον αντίπαλο.

Δύο και σήμερα για την ολοκλήρωση της EuroLeague, με την Κολωνία να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κοντράρεται με την Αναντολού Εφές σε πρώτο χρόνο, για να ακολουθήσει η μονομαχία της Μπαρτσελόνα με την Αρμάνι Μιλάνο αμέσως μετά. Κοινός παρονομαστής; Η ανάγκη για έλεγχο του ρυθμού και ο απόλυτος περιορισμός των λαθών.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Η μονομαχία παραπέμπει στον τελικό της Βιτόρια, πριν από δύο χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά, η Αναντολού Εφές μοιάζει να είναι το φαβορί της ιστορίας. Η τουρκική ομάδα έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη regular season, αν κι ακολούθως... ταλαιπωρήθηκε στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πήγε σε πέντε αγώνες.

Το γεγονός πως ο Εργκίν Αταμάν στηρίζεται στους κοντούς του είναι κάτι που δεν αποτελεί μυστικό. Ο Σέιν Λάρκιν θα αναδεικνυόταν MVP της σεζόν πέρσι, αν δεν προέκυπτε ο κορονοϊός, ενώ ο Βασίλιε Μίτσιτς τα κατάφερε φέτος. Γι αυτό κιόλας, η εμπιστοσύνη σε αμφοτέρους είναι κάτι που μοιάζει -και είναι- απολύτως φυσιολογική. Εν προκειμένω, η Stoiximan προσφέρει δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές για τους δύο ηγέτες της Αναντολού Εφές.

Η πρώτη αφορά στο over 23.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ του Βασίλιε Μίτσιτς στο 1.87, επίδοση που έχει "γράψει" ουκ ολίγες φορές φέτος, άλλωστε. Η δεύτερη είναι συνδυαστική της επιθετικής παραγωγικότητας του Σέιν Λάρκιν και της νίκης της Αναντολού Εφές. Η νίκη της τουρκικής ομάδας στο -2.5 χάντικαπ και το over 15.5 πόντοι του εκρηκτικού γκαρντ είναι ένας συνδυασμός που προσφέρεται στο 2.70 από τη Stoiximan.

Όσο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Κι εδώ, τα ειδικά στοιχήματα είναι που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η προσοχή στρέφεται στον Γουίλ Κλάιμπερν, τον MVP του Απριλίου στη διοργάνωση. Από τους πλέον έμπειρους παίκτες της "αρκούδας", είναι κι αυτός που θα πάρει την ευθύνη και τις περισσότερες κατοχές, όταν το παιχνίδι θα μπει στην τελική ευθεία. Γι αυτό, το over 14.5 στους πόντους, που προσφέρεται στο 1.75 από τη Stoiximan, φαντάζει ως μια πολύ αξιόπιστη επιλογή.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΙΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ

Η Μπαρτσελόνα είναι το ακλόνητο φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχοντας πάρει πολύτιμα και χρήσιμα μαθήματα στη διάρκεια των playoffs απέναντι στη Ζενίτ. Αμφότερες οι ομάδες είναι απόλυτα πειθαρχημένες στο πίσω μέρος του γηπέδου, με τους μπλαουγκράνα να στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό τέμπο και τον μικρό αριθμό κατοχών. Σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα άλλωστε, το πλέον πιθανό είναι να δούμε τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και την Αρμάνι Μιλάνο να σκέφτονται... όσο δεν πάει, πριν αποφασίσουν για την κάθε κατοχή τους.

Γι αυτό κιόλας, η πρώτη επιλογή από τον δεύτερο ημιτελικό έχει να κάνει με τη συνολική παραγωγή πόντων των δύο ομάδων. Το under 152.5 πόντοι στο 1.88 από τη Stoiximan είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά δεν είναι κι η μοναδική που μπορεί να μας απασχολήσει.

Ταυτόχρονα με αυτό, κρατήστε κάτι ακόμη: τα over 0.5 μπλοκ του Κάιλ Χάινς στο 1.80. Ο πλέον ικανός ψηλός αμυντικός της EuroLeague, έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να βοηθήσει σε μείζονα βαθμό την Αρμάνι Μιλάνο σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, σε μια ιστορικής σημασίας μονομαχία, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά από την τελευταία φορά που οι κόκκινοι διεκδίκησαν το τρόπαιο.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ