ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ελλάδα - Πολωνία: Δυναμική πρεμιέρα στο Ακρόπολις με combo στο 2.25

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο καρφώνει σε μια εντυπωσιακή φάση στο φιλικό Ελλάδα - Ισπανία | 9 Αυγούστου 2022
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο καρφώνει σε μια εντυπωσιακή φάση στο φιλικό Ελλάδα - Ισπανία | 9 Αυγούστου 2022 EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρεμιέρα της Εθνικής μας στο τουρνουά Ακρόπολις κόντρα στην Πολωνία.

Η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα απόψε στο τουρνουά Ακρόπολις, κόντρα στην Πολωνία (21:00 ERT1/ERT WORLD, Live από το SPORT24). Αυτό είναι το τρίτο φιλικό προετοιμασίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εν όψει του EuroBasket 2022.

Ελλάδα - Πολωνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη έχει ήδη δώσει δύο πολύ δυνατά φιλικά κόντρα στην Ισπανία, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα.

Στο ΟΑΚΑ, η "επίσημη αγαπημένη" συνέτριψε 86-70 τη "φούρια ρόχα" με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ισοπεδωτικός, αφού σημείωσε 31 πόντους σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής! Δύο ημέρες μέρες μετά, η Ισπανία πήρε άτυπη ρεβάνς στη Μαδρίτη, επικρατώντας με 87-80, εκμεταλλευόμενη ότι η Ελλάδα παρατάχθηκε χωρίς τους Γιάννη, Σλούκα και Παπαγιάννη.

Για το αποψινό ματς πάντως, είναι διαθέσιμος τόσο ο Greek Freak, όσο και ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων. Επίσης, υπάρχει αισιοδοξία ότι και ο Παπαγιάννης θα προλάβει να είναι έτοιμος για την τελική φάση του EuroBasket.

Δύο φιλικά έχει δώσει μέχρι στιγμής και η Πολωνία, η οποία πριν το Ακρόπολις συμμετείχε σε τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ηττήθηκε με το βαρύ 88-60 από την Ουκρανία και εν συνεχεία έχασε με 94-78 από την Τουρκία.

Γενικά, το κλίμα στην Πολωνία δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, μετά τις δηλώσεις του Μάρσελ Πονίτκα, ότι έμεινε εκτός αποστολής λόγω των κακών σχέσεων που έχει με τον αδερφό του, Ματέους, ο οποίος είναι το κορυφαίο όνομα της ομάδας. Ο άσος της Σαραγόσα κατηγόρησε ευθέως τον αδερφό του για την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ιγκορ Μίλιτσιτς, να μην τον συμπεριλάβει στην προεπιλογή της Πολωνίας.

Από εκεί και πέρα, ο Τζέρεμι Σόχαν, που επιλέχθηκε στο Νο.9 του Draft και θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο του πολωνικού μπάσκετ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο EuroBasket, αλλά ότι θα παραμείνει στο Σαν Αντόνιο, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την πρώτο του σεζόν στο ΝΒΑ.

Θεωρητικά λοιπόν, η Πολωνία αναμένεται αρκετά βατός αντίπαλος για την εθνική μας. Φαίνεται αυτό άλλωστε και από τις αποδόσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν μόλις στο 1.65 το ενδεχόμενο οι Πολωνοί να αποκλειστούν από τη φάση των ομίλων στο επερχόμενο EuroBasket. Δηλαδή, να τερματίσουν εκτός τετράδας στο τέταρτο γκρουπ, όπου μετέχουν επίσης η Σερβία, η Τσεχία, η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Ολλανδία.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, το βασικό χάντικαπ είναι πάνω από τους 20 πόντους. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται και απόψε κοσμοσυρροή, επομένως οι Ελληνες διεθνείς είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποζημιώσουν όσους βρεθούν στο κλειστό "Νίκος Γκάλης".

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ας έχουμε πάντως υπόψιν μας ότι τα παιχνίδια στο Ακρόπολις είναι διαδοχικά, με την Ελλάδα να παίζει την Πέμπτη με τη Γεωργία και την Παρασκευή με την Τουρκία στο πιο δυνατό από τα τρία τεστ. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ειδική διαχείριση στους χρόνους των παικτών.

Αυτός που αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο ξανά είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ελλείψει του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Κώστας έχει αποδείξει ότι είναι καλός στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι και ειδικά ο Καλάθης και ο Σλούκας είναι δύο γκαρντ, που μπορούν να αξιοποιήσουν τα αθλητικά του προσόντα. Στα πρώτα δύο φιλικά με την Ισπανία, ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε 7 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Βατό ασφαλώς απόψε το Over 6,5 κόντρα στην πιο αδύναμη Πολωνία, στο 1.87. Αν ζητήσουμε παράλληλα και το μίνιμουμ χάντικαπ νίκης της Ελλάδας στους 12,5 πόντους χτίζουμε απόδοση πάνω από το 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Πολωνία: 1 -12,5 & Κώστας Αντετοκούνμπο Over 6,5 πόντοι (απόδοση 2.25), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ