BIG GAMES BET

Ελλάδα - Κροατία: Για την πρωτιά η Ελλάδα στο Σπλιτ, μπορεί το 1.75

Ο άσος της εθνικής Ελλάδος, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης
Ο άσος της εθνικής Ελλάδος, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης © 2022 MARK HUMPHREY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της εθνικής πόλο με την Κροατία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Μπορεί τα φώτα να έχει τραβήξει κυρίως η πρεμιέρα της εθνικής μπάσκετ στο EuroBasket 2022, ωστόσο απόψε η Ελλάδα αγωνίζεται με την Κροατία και στο πόλο (21:30 ERT3, Live από το SPORT24), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Σπλιτ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία... ρεβάνς του μικρού τελικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, εκεί όπου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε με 9-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ελλάδα - Κροατία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ελλάδα κατέβηκε στο Σπλιτ με δύο σοβαρές απουσίες, αυτή του αρχηγού Γιάννη Φουντούλη και τον βασικού τερματοφύλακα, Μάνου Ζερδεβά. Παρόλα αυτά, στόχος είναι το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ στη συλλογή της έχει και τρία χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα στην πρεμιέρα, με ισοπαλία 12-12 κόντρα στη Γαλλία. Η Ελλάδα δεν έπαιξε τη σκληρή άμυνα που μας έχει συνηθίσει, επέτρεψε στους Γάλλους να μείνουν μέχρι τέλους μέσα στο ματς και τελικά απέτυχε να κερδίσει, διότι στην τελευταία της επίθεση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον παίκτη παραπάνω.

Στη δεύτερη αγωνιστική, η εθνική μας όπως αναμενόταν ξέσπασε πάνω στη Μάλτα με το εντυπωσιακό 25-6. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κυνήγησαν μία νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση, διότι μπορεί η δεύτερη θέση στον όμιλο να κριθεί στη διαφορά τερμάτων.

Απόψε, η Ελλάδα χρειάζεται μόνο τη νίκη για να περάσει απευθείας στους “8”. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να δώσει ένα έξτρα νοκ άουτ ματς. Αν φέρει ισοπαλία θα τερματίσει στη δεύτερη θέση, ενώ αν ηττηθεί κινδυνεύει να πέσει ακόμη και τρίτη, εφόσον η Γαλλία καλύψει τη διαφορά τερμάτων με μία ευρεία νίκη επί της Μάλτας.

Φυσικά το αποψινό παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς η Κροατία παίζει μέσα στην έδρα της, στην κατάμεστη Spaladium Arena (αναμένονται πάνω από 9.000 θεατές) του Σπλιτ. Σημειώνεται, ότι οι Κροάτες κέρδισαν στην πρεμιέρα 19-5 τη Μάλτα και εν συνεχεία έκαναν το 2/2, επικρατώντας με 13-7 των Γάλλων.

Η εθνική μας, αν τερματίσει στη δεύτερη θέση, θα διασταυρωθεί με το Ισραήλ για μία θέση στην οκτάδα και εφόσον προκριθεί, στον προημιτελικό θα την περιμένει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Σε περίπτωση που μείνουμε στην τρίτη θέση, τότε θα δώσουμε το έξτρα νοκ άουτ ματς με τη ανανεωμένη Σερβία και στους "8" θα μας περιμένει είτε η Ιταλία, είτε το Μαυροβούνιο.

Οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί την Κροατία στο 1.45, οι παίκτες πάντως του Θοδωρή Βλάχου έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί. Η Ελλάδα αναμένεται να το παλέψει και μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 2,5 γκολ στο 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Κροατία: 1 +2,5 (απόδοση 1.75), 21:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ