DAILY BET

Daily Bet: Το λανθασμένο φαβορί και ο βασιλιάς της Ρώμης

Ο Ζοζέ Μουρίνιο
Ο Ζοζέ Μουρίνιο © 2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Τσάρλυ αναλύει τα στοιχηματικά δεδομένα των σημερινών αναμετρήσεων σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Ο μεγιστάνας Ράτκλιφ, μετά από δύο μέτριες σεζόν, αποφάσισε να επενδύσει στη Νις. Για να εξασφαλίσει πως τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, ήρθε σε συμφωνία με τον καλύτερο προπονητή στο Σαμπιονά. Τον άνθρωπο που έσωσε από την χρεωκοπία την Λιλ και κατάφερε πέρυσι να νικήσει με την δουλειά του, τα χρήματα της Παρί.

Τον πριμοδότησε με δυνατές μεταγραφές, καθώς 48 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε συλλόγους, για να αποκτηθούν οι Στένκγς, Ντελόρ, Ροσάριο, Λεμινά, Τοντιμπό, Μπαρντ, ενώ επίσης αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού ο Κλάιφερτ. Μεταγραφές ενδεκάδας, που ο Γκαλτιέ κατάφερε πολύ γρήγορα να τους δέσει και να παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο. Αυτήν την στιγμή έχουν μπει οι βάσεις ώστε η Νις, μετά από την Παρί, να είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του Σαμπιονά.

Η τελευταία προσθήκη κάνει τη διαφορά

Η τελευταία προσθήκη κάνει μεγάλη διαφορά. Αποκτήθηκε από την Μονπελιέ, ο παικταράς Ντελόρ. Πέρυσι στο πρωτάθλημα πέτυχε 15 γκολ και έδωσε 10 ασίστ. Την συνύπαρξη του, με τον καυτό Ντόλμπεργκ στην επίθεση, δεν είναι πολλές άμυνες που μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Στην δύσκολη νίκη με την Ναντ, ο Ντόλμπεργκ, άνοιξε το σκορ στο 76ο λεπτό, ο Ντελόρ έκανε ντεμπούτο στο 79ο, την πρώτη φορά που πήρε την μπάλα, άνοιξε την αντίπαλη άμυνα και πρόσφερε γκολ σε κενό τέρμα στον Γκουιρί, που πλέον θα έρχεται από τον πάγκο.

Η Μονακό δεν έχει μπει καλά στο πρωτάθλημα, το επιθετικό της δίδυμο Μπεν Γιεντέρ, Φόλαντ, που ήταν πέρυσι το μεγάλο της όπλο, δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Κόβατς, τους έφερε δανεικό για δύο χρόνια από την Μπάγερν, έναν τερματοφύλακα που ότι πάει μέσα γράφει. Ο 24χρονός Αλεξάντερ Νίμπελ είναι με διαφορά ο χειρότερος τερματοφύλακας όχι μόνο του Σαμπιονά, αλλά των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων, που παρακολουθώ.

Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα, έρχονται οι εταιρίες και δίνουν μία απόδοση στον άσο στο 2,70. Πράγματι είναι μειονέκτημα πως το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών, κεκλεισμένων όμως των θυρών, κέρδισε με 4-0 για πλάκα την Μπορντό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει λογική να δίνεται αυτήν την εποχή φαβορί η Μονακό, παίζοντας με την Νις. Ακόμα και στο γήπεδο της να έπαιζε φαβορί, θα έπρεπε να είναι η ομάδα της Νίκαιας, η ομαδάρα που φτιάχνει ο Γκαλτιέ.

Με παράδοση η Μονπελιέ στην Τρουά

Μου έκανε θετική έκπληξη η εικόνα της Μονπελιέ στην εντός έδρας επικράτηση με την Σεντ Ετιέν. Η διοίκηση γέμισε με χρήμα τα ταμεία της από τις πωλήσεις των Ντελόρ, Λαμπόρτ, στο γήπεδο όμως ήρθε η καλύτερη φετινή εμφάνιση. Αποκτήθηκε ο ελεύθερος Ζερμέν που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ο Νταλ Όγκλιο έστησε πιο χαμηλά την ομάδα του και ο εξτρέμ Μαβιτιντί οργίασε και ήρθε μία δίκαιη καθαρή νίκη με 2-0. Έχει εξαιρετική παράδοση στην Τρουά, με 4 νίκες και 4 ισοπαλίες στα 8 τελευταία, το Χ2Δ στο 1,55.

Για την πρώτη νίκη η Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ δεν έχει πετύχει ακόμα την πρώτη της νίκη. Με την δουλειά του Έμερι έχει ανέβει ως μέγεθος. Δεν κατάφερε στην πρεμιέρα να ανοίξει την άμυνα της Γρανάδα, στο 0-0 έμεινε και στην έδρα της Εσπανιόλ, είχε το διπλό στα χέρια της στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης και ισοφαρίστηκαν από ένα ακραίο αυτογκόλ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το εντός έδρας παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα με την Αλαβές, έμοιαζε σαν ευκαιρία για το πρώτο τρίποντο, όμως αναβλήθηκε, Προέρχεται από το καλύτερο της φετινό παιχνίδι. Άξιζε να πάρει την νίκη στο εντός έδρας αγώνα με την Αταλάντα, για την πρώτη αγωνιστική του Champions League, τελικό αποτέλεσμα 2-2 με xg 2,20-1,29.

Από την άλλη πλευρά, η Μαγιόρκα απογοήτευσε στην επιστροφή στην δράση στο Σαμ Μαμές. Έχασε 2-0 από την Μπιλμπάο σε παιχνίδι με xg 1,88-0,23. Συνολικά είναι φτωχή δημιουργικά η Μαγιόρκα. Ήρθε η ώρα για να σπάσει για φέτος το ρόδι η Βιγιαρεάλ στο 2,30 το διπλό στο μέσο όρο των εταιριών.

Του ταιριάζει η Ρώμη

Όταν οι ομάδες του Μουρίνιο κερδίζουν, καλύτερος προπονητής για να φτιάχνει τους ποδοσφαιριστές του δεν υπάρχει. Το ξεκίνημα του στην Ρώμη είναι ιδανικό. Η αλήθεια είναι πως του ταιριάζει η συγκεκριμένη δουλειά. Ο Μουρίνιο είχε μάθει αλλιώς και τα τελευταία χρόνια πολλές φορές δεν έκρυβε την δυσαρέσκεια του από την νοοτροπία που δείχνουν οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές. Στην Ρώμη είναι ο απόλυτος ηγέτης και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από εκείνον. Τον έχει βοηθήσει και το βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν και όλα κυλάνε ιδανικά.

Η Βερόνα έχει κάνει ένα απογοητευτικό ξεκίνημα με τρείς ήττες στην σειρά. Η απελπιστική εικόνα που έδειξε στην ήττα στην Μπολόνια οδήγησε την διοίκηση να απολύσει τον Ντι Φραντσέσκο, που μετράει τρίτη στην σειρά απόλυση πριν βγάλει σεζόν μετά την αποχώρηση του από την Ρόμα. Είχαν προηγηθεί καταστροφικές δουλειές και σωτήριες για τις ομάδες του απολύσεις, στην Σαμπντόρια και στην Κάλιαρι.

Η νέα επιλογή της διοίκησης της Βερόνα, πιθανότατα να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς έδωσαν την ομάδα στον Τούντορ. Μια χαρά ομάδα παρέδωσε ο Γιούριτς, οι διάδοχοι του όμως δείχνουν ικανοί να την καταστρέψουν. Μια χαρά συγκυρία, για να κάνει το 4Χ4 ο Μουρίνιο. Στο 1,88 το διπλό στο μέσο όρο των εταιριών.

14.00 Νις - Μονακό 1

15.00 Μαγιόρκα - Βιγιαρεάλ 2

16.00 Τρουά - Μονπελιέ Χ2Δ

19.00 Βερόνα - Ρόμα 2

TAGS DAILY BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ