DAILY BET

Χρονιά που αξίζει να κλείσει με έναν τίτλο

Το κύπελλο του Europa League
Το κύπελλο του Europa League INA FASSBENDER/ ASSOCIATED PRESS

Ο τελικός ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και τη Γιουνάιτεντ έχει φαβορί. Ο Σόλσκιερ έχει τα δικά του όπλα και χώρους που από πλευράς ατομικής ποιότητας οι ποδοσφαιριστές του υπερτερούν, πρέπει όμως να νικήσει τον Τσακ Νόρις της διοργάνωσης. Ο Τσάρλυ προσεγγίζει στοιχηματικά τον τελικό του Europa League.

Τελικός Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας με 9.500 θεατές, ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και τη Γιουνάιτεντ. Ασφαλώς ο τελικός έχει φαβορί. Η Γιουνάιτεντ από πλευράς ατομικής ποιότητας, υπάρχουν χώροι που υπερτερεί αισθητά και σαν σύλλογος έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα από πλευράς εμπειρίας. Βλέπετε, το "κίτρινο υποβρύχιο", σήμερα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικό οποιασδήποτε διοργάνωσης.

Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το στοιχείο αυτό αυτόματα την βάζει σε ρόλο αουτσάιντερ χωρίς να σημαίνει πως στον τελικό δεν θα έχει τα δικά της όπλα. Ασφαλώς το πιο δυνατό της πλεονέκτημα βρίσκεται στον πάγκο. Ο Έμερι είναι ο Τσακ Νόρις της διοργάνωσης. Φέτος έφθασε για 5η φορά σε τελικό Europa, μετράει τρεις κατακτήσεις και έχασε μόνο τον τελικό του 2018 που έδωσε σαν προπονητής της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι και κρατηθείτε μετράει 20 συνεχόμενες προκρίσεις στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΕΠΟΧΗ

Έχουμε σαν αντίπαλους στον τελικό την δεύτερη καλύτερη ομάδα φέτος στην Πρέμιερ, απέναντι στην 5η καλύτερη στη Λα Λίγκα, που τερμάτισε στην 7η θέση. Η Γιουνάιτεντ ξεκάθαρα φέτος, έτρεξε την καλύτερη της σεζόν από την ημέρα που αποχώρησε ο Σερ Άλεξ. Θα μου πείτε πως η Γιουνάιτεντ το 2017 με τον Μουρίνιο πήρε δύο τίτλους, το Europa League και το Carabao Cup. Όμως ήταν ξεκάθαρο πως από πλευράς ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας δεν είχε γίνει κάποια πρόοδος, κάτι που αποδείχτηκε τα επόμενα χρόνια.

Φέτος είναι φανερό πως η Γιουνάιτεντ έκανε βήματα προς τα μπρος. Ο Φερνάντες έχει πάει την ανάπτυξη της Γιουνάιτεντ ένα επίπεδο πιο πάνω. Μεταφέρει με ποιότητα την μπάλα και η λογική είναι να κινείται με ταχύτητα η επιθετική τριάδα για να αξιοποιεί την εντυπωσιακή μεταφορά μπάλας και δημιουργία του Πορτογάλου. Η προσθήκη και του Καβάνι τον Ιανουάριο, ήρθε να ανεβάσει το επίπεδο αποτελεσματικότητας. Ασφαλώς η ομάδα του Σόλσκιερ δεν έχει φθάσει ακόμη στο πιο υψηλό επίπεδο από πλευρά έντασης και ταχύτητας, όμως πρόοδος έχει γίνει και φέτος βρήκε τον χώρο της στην Πρέμιερ κάτω από τη Σίτι καθαρίζοντας από νωρίς την δεύτερη θέση. Είναι μία χρονιά που αξίζει να κλείσει με έναν τίτλο.

ΚΟΜΒΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Για τη Βιγιαρεάλ είναι ο πρώτος τελικός που φθάνει στην ιστορία της. Ο Έμερι την έχει εκπαιδεύσει να μπορεί να λειτουργεί σε τρία συστήματα. Εφαρμόζει και εναλλάσσει το 4-4-2, το 4-2-3-1 και το καθαρό 4-3-3. Ό,τι τακτική και να παίξει, η συμπεριφορά της είναι παρόμοια. Κοντά οι γραμμές, πίεση από τους επιθετικούς στην μεταφορά μπάλας του αντιπάλου μόλις φεύγει από το 1/3 του γηπέδου και προσπάθεια για γρήγορες επιθέσεις, με όπλο τον Ζεράρ Μορένο. Η αλήθεια όμως είναι πως οι επιλογές που έχει ο Έμερι στο αμυντικό κομμάτι, περιορίζουν και την δυναμική της. Ο Καβάνι έχοντας τον Ράσφορντ να κινείται εσωτερικά και να λειτουργεί σαν δεύτερος φορ, θα πέσει πάνω στους Αλμπιόλ, Πάου Τόρες. Στον χώρο που θα βρίσκεται ο Φερνάντες, η Βιγιαρεάλ έχει τον Καπού και δίπλα του παίζει ο μπαλάτος Παρέχο σε χώρους που θα βγάζει η Γιουνάιτεντ τον Πογκμπά και τον Φρεντ. Τελικός είναι, όλα γίνονται. Βάση αρχικής ανάγνωσης όμως, η Γιουνάιτεντ έχει πλεονέκτημα. Το να κατακτήσει η Γιουνάιτεντ το τρόπαιο στην κανονική διάρκεια, δίνεται στο 1,92 στο μέσο όρο των εταιριών.

22:00 Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 2 (1,92)

Photo credits: Ina Fassbender/ Associated Press

TAGS DAILY BET EUROPA LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ