TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Χέρτα - Ουνιόν: Προγνωστικά και Ανάλυση - Προμηνύεται μακρύ βράδυ

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Αλτεν Φερστεράι για το ντέρμπι του Βερολίνου ανάμεσα στην Ουνιόν και τη Χέρτα για την Bundesliga
Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Αλτεν Φερστεράι για το ντέρμπι του Βερολίνου ανάμεσα στην Ουνιόν και τη Χέρτα © 2022 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Το μεγάλο ντέρμπι του Βερολίνου, ανάμεσα στη Χέρτα και την Ουνιόν ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα στο κύπελλο Γερμανίας.

Το κύπελλο Γερμανίας φημίζεται για τις μεγάλες εκπλήξεις του και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα και την Τρίτη, όπου δύο ομάδες της Β' κατηγορίας απέκλεισαν συλλόγους της Bundesliga. Συγκεκριμένα, το Αμβούργο πέταξε εκτός στα πέναλτι, την Κολωνία, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας, ενώ η άλλη ομάδα της πόλης, η Σαν Πάουλι, πανηγύρισε περήφανη πρόκριση επί της κυπελλούχου Ντόρτμουντ, η οποία απέτυχε να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της.

Η φάση των 16 συνεχίζεται απόψε με ακόμη τέσσερα ματς. Από αυτά, το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι, είναι το ντέρμπι του Βερολίνου ανάμεσα στη Χέρτα και την Ουνιόν (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Προγνωστικά Γερμανία: Χέρτα - Ουνιόν

Οι δύο Βερολινέζες αναμένεται να παλέψουν με λύσσα για την πρόκριση στα προημιτελικά, διότι η φετινή διοργάνωση δίνει πλέον σε όλους το δικαίωμα να ονειρεύονται έναν τίτλο, αφού έχουν ήδη αποκλειστεί η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ.

Η Χέρτα και η Ουνιόν όμως, έχουν κι έναν λόγο παραπάνω για να προχωρήσουν όσο πιο βαθιά μπορούν στο θεσμό, καθώς ο τελικός κάθε χρόνο φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (έδρα της Χέρτα), συνεπώς αν φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής, θα διεκδικήσουν το κύπελλο, παίζοντας πρακτικά εντός έδρας.

Το Βερολίνο ήταν από τις λίγες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που για πολλά χρόνια δεν είχε ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Απέκτησε ωστόσο πριν δύο χρόνια, με την παρθενική άνοδο στην Bundesliga, της Ουνιόν. Έκτοτε, η αντιπαλότητα των δύο πρωτευουσιάνων είναι έντονη και οι μεταξύ τους μονομαχίες αποτελούν πάντα ιδιαίτερα ραντεβού, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν πολύ διαφορετικές καταβολές, με τη Χέρτα να εδρεύει στη δυτική πλευρά του Βερολίνου και την Ουνιόν στην ανατολική.

Κάθε συνάντησή τους λοιπόν, αποτελεί το μεγάλο γεγονός της πόλης και όποια στο τέλος κερδίσει, αισθάνεται βασίλισσα του Βερολίνου.

Χέρτα - Ουνιόν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Χέρτα παραδοσιακά θεωρείται η μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας, ωστόσο από τότε που ανέβηκε η Ουνιόν στην Bundesliga, έχει εκτοπιστεί στη δεύτερη θέση της πόλης. Βλέπετε, οι "σιδερένιοι", τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι τερμάτισαν πάνω από τη "γηραιά κυρία" στην τελική βαθμολογία, κάτι που αναμένεται να συμβεί και φέτος, καθώς μετά από 19 αγωνιστικές, τις χωρίζουν εννιά βαθμοί.

Μάλιστα, η Ουνιόν κατάφερε να βγει μέχρι και στην Ευρώπη, συμμετέχοντας στο Conference League, τη στιγμή που η Χέρτα εδώ και μία τριετία παλεύει κυρίως για την παραμονή της, παρότι διαθέτει πολύ μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία ως σύλλογος.

Την τρέχουσα σεζόν, οι δύο τους έχουν συναντηθεί μία φορά στο πρωτάθλημα, με την Ουνιόν να κερδίζει καθαρά 2-0 τη Χέρτα στο Αλτε Φερστεράι. Τότε πάντως, στον πάγκο της Χέρτα ήταν ο Παλ Ντάρνταϊ, ενώ τώρα έχει αναλάβει ο Ταϊφούν Κορκούτ, ο οποίος σε έξι ματς έχει απολογισμό 2-2-2.

Χέρτα - Ουνιόν: Στοιχηματική Πρόταση

Η μεταξύ τους προϊστορία είναι απόλυτα ισορροπημένη, αφού σε εννιά ματς, έχουν από τρεις νίκες (3-3-3). Η Ουνιόν βέβαια, στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο Ολυμπιακό Στάδιο, ηττήθηκε από τη Χέρτα με 3-1 τον Δεκέμβριο του 2020 και με 4-0 τον Μάιο του ίδιους έτους.

Χέρτα και Ουνιόν θα μονομαχήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αγώνα κυπέλλου. Το γεγονός ότι πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδι, έστω με παρουσία μόλις 3.000 θεατών, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη δίψα, διότι στο τέλος θα επιβιώσει μόνο η μία.

Το σετ δίνει οριακό φαβορί την Ουνιόν, ωστόσο πρακτικά μιλάμε για μία μάχη που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, αφού καμία από τις δύο δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτό το ζευγάρι. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως το βράδυ προμηνύεται μακρύ στο Βερολίνο, άρα ας έχουμε υπόψιν μας την περίπτωση της παράτασης με την ισοπαλία να προσφέρεται σε τιμές άνω το 3.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χέρτα - Ουνιόν: Χ (απόδοση 3.10), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ