BIG GAMES BET

Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ: Προγνωστικά και ανάλυση - Ένα ματς, μια άνοδος

Ο Χάρι Τόφολο της Χάντερσφιλντ κόντρα στον Τζεντ Σπενς της Νότιγχαμ Φόρεστ σε αναμέτρηση στο Κύπελλο Αγγλίας
Ο Χάρι Τόφολο της Χάντερσφιλντ κόντρα στον Τζεντ Σπενς της Νότιγχαμ Φόρεστ © 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Χάντερσφιλντ και Νότιγχαμ Φόρεστ τίθενται αντιμέτωπες στο θρυλικό Γουέμπλεϊ για το όνειρο σ’ ένα ματς do or die, σ’ ένα ματς που ο θριαμβευτής θα προβιβαστεί στην Premier League. Ποντάρισμα στο 2.02 και στο 2.13.

Όλα τα φώτα στρέφονται στο θρυλικό Γουέμπλεϊ σήμερα, σ’ ένα ματς που θα κρίνει την άνοδο. Χάντερσφιλντ και Νότιγχαμ Φόρεστ (18:30 NOVASPORTS PRIME , LIVE από το SPORT24 ) θα ακονίσουν τα ξίφη τους και όποιος θριαμβεύσει θα επιστρέψει στην Premier League. Είναι ένα ματς γιορτή, όλοι κάθε χρόνο το περιμένουν πώς και πώς και όπως είναι λογικό έχει γίνει sold out.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, άλλοτε κραταιά δύναμη του βρετανικού ποδοσφαίρου, μοιάζει με έναν εξόριστο γίγαντα και απόψε η ομάδα του Στιβ Κούπερ έχει την ευκαιρία για να επιστρέψει μετά από 23 χρόνια. Τρεις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες φέτος. Στο πρωτάθλημα: Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ 0-2 και Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ 0-1. Στο Κύπελλο Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ 2-1. Στον τελικό γίνεται χρήστη VAR, σε όλη τη σεζόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ: Προγνωστικά και ανάλυση

Είναι το πιο ακριβό παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όποιος προβιβαστεί θα καρπωθεί 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει άλλα 130 εκατομμύρια ευρώ εάν δεν υποβιβαστεί. Άμεσα θα εισπραχθούν 135 εκατομμύρια ευρώ,

Βρίσκεται δικαιωματικά στον τελικό των playoffs η Χάντερσφιλντ. Ο Κορμπεράν έστησε μια ομάδα με μέταλλο και με πνεύμα νικητή. Φτάνει στο Γουέμπλεϊ με ρεκόρ 7-2-0. Στον ημιτελικό η έκπληξη της Championship Λούτον της έβαλε δύσκολα, πήρε το 1-1 στο Λούτον βάζοντας ζόρια στην άμυνα των Τεριέ, αλλά στο εντός έδρας ματς η Χάντερσφιλντ ήταν κυνική, αποτελεσματική και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Καπελάδες και κέρδισαν 1-0. Είχε υπομονή και στα δύο ματς, δέχτηκε ευκαιρίες, χτύπησε όποτε έπρεπε και είχε σε καλή κατάσταση τον τερματοφύλακά της.

Η σεζόν ξεκίνησε με άλλους στόχους, αλλά ο Ισπανός τεχνικός έφτιαξε μια καλοδουλεμένη ομάδα που λίγο έλειψε να πάρει και την απευθείας άνοδο έτσι όπως πήγαινε η σεζόν. Ρόλαρε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και στα 28 τελευταία ματς έχασε μόλις δύο φορές ποντάροντας πολύ και στην έδρα. Ποτέ δεν έχει οδηγήσει στην άνοδο στην Premier League Ισπανός προπονητής. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο καλός στόπερ Πίρσον.

Ο Στιβ Κούπερ δεν ξέρουμε εάν έχει άστρο, είναι δεδομένα ένας ταλαντούχος μάνατζερ. Από τη στιγμή που πήγε στο Νότιγχαμ η ομάδα άλλαξε νοοτροπία, τη συμμάζεψε, έβγαζε νεύρο και τσαγανό. Λίγο έλειψε να πάρει και την απευθείας άνοδο, αλλά χάθηκε από την Μπόρνμουθ. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γυρίζει η ψυχολογία στις ομάδες, να παίζουν πιο απελευθερωμένα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τον βοηθήσει και η ποιότητα του ρόστερ.

Επιστρέφει στον τελικό των playoffs, πέρσι έχασε στο φινάλε από την Μπράντφορντ όταν ήταν στον πάγκο της Σουόνσι, ενώ με τους Κύκνους έφτασε άλλες δύο φορές στα ημιτελικά. Στα ημιτελικά φέτος κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν ήταν το φαβορί, αλλά πήρε τη νίκη στο Μπράμαλ Λέιν με 2-1, έχασε με το ίδιο σκορ όμως στο Σίτι Γκράουντ σε μια αναμέτρηση που πιέστηκε πολύ και η πρόκριση κρίθηκε εν τέλει στα πέναλτι.

Οι 12 μέρες από τον ημιτελικό ήταν ένα αρκετά καλό διάστημα, ώστε να καθαρίσει η σκέψη όλων και να προετοιμαστούν για τον σημερινό τελικό. Γνωστά και μακροχρόνια τα αγωνιστικά προβλήματα, αφού χάνουν άλλο ένα ματς ο μπακ Λόου και ο καλός επιθετικός Γκράμπαν.

Προγνωστικά στοιχήματος

Παραδοσιακά στους τελικούς των playoffs βλέπουμε μεγάλες συγκινήσεις, απρόβλεπτες στιγμές, διακυμάνσεις, ανατροπές και εκπλήξεις. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Η Χάντερσφιλντ δεν είχε θέσει τέτοιον στόχο φέτος, μετά τις προηγούμενες μέτριες χρονιές, αλλά να που τα κατάφερε. Ο Κορμπεράν έχει χτίσει μια καλοστημένη ομάδα που πάει με φόρμα στο φινάλε. Η Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι ένας γίγαντας και υπάρχει ανυπομονησία πως το πρότζεκτ του Κούπερ παίρνει σάρκα και οστά. Λόγω της όλης ατμόσφαιρας η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι το φαβορί στοιχηματικά, αλλά στα ημιτελικά δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή.

Τα τεσσάρια του άσου ξεφεύγουν, αφού οι Τεριέ ήταν πιο σταθεροί όχι μόνο στα playoffs αλλά συνολικά στην Championship. Αναμένεται ματς για γερά νεύρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, το διπλό πάντως στο 2.20 δεν θα το αγοράζαμε τόσο εύκολα.

Στο 2.02 το Χ στο ημίχρονο, αξίζει, καθώς περιμένουμε ματς υπομονής και σφιχτό, όπως τα προηγούμενα μεταξύ τους την τρέχουσα σεζόν. Με τη λογική ότι αμφότερες θα πάρουν σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού ρίσκα στο παιχνίδι μπαίνει και το 2.13 για το ενδεχόμενο να σημειωθούν τα περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ: Χ ημίχρονο (απόδοση 2.02), 18:30
  • Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ: Περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο (απόδοση 2.13), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ