BWIN BET

Ποια είναι η μεγαλύτερη "στιγμή" στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού; (poll)

Ποια είναι η μεγαλύτερη "στιγμή" στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού; (poll)

Είναι φορές που ο χρόνος «σταματάει». Είναι στιγμές, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα θυμόμαστε πάντα που ήμασταν όταν τις παρακολουθήσουμε. Η bwin ξεχωρίζει αυτές τις μαγικές στιγμές και σας καλεί να τις απολαύσετε παρέα!

Η ζωή είναι εικόνες! Αναμνήσεις. Στιγμές, που δεν ξεχνάς ποτέ, θυμάσαι που ήσουν, με ποιους ήσουν και πώς αντέδρασες την ώρα που η επιτυχία Ελλήνων αθλητών ή των Εθνικών ομάδων σε εκτόξευε!

Στον ελληνικό αθλητισμό, υπάρχουν μεγάλες στιγμές, που ο χρόνος έμοιαζε να σταματά. Τότε που μία βολή ένιωθες ότι κρατούσε μία ώρα και το 200άρι στο στίβο φάνταζε μια αιωνιότητα. Είναι αυτές οι μαγικές στιγμές, που μας πήγαν σε άλλο επίπεδο, όπως συμβαίνει και με την κορυφαία gaming πλατφόρμα, εκεί όπου οι επιβραβεύσεις* και η 24ωρη εξυπηρέτηση φροντίζουν να κάνουν το παιχνίδι σου διασκέδαση.

Ποιες στιγμές δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα διηθούμαστε στα εγγόνια μας, μετά από χρόνια, λες να ήταν… χθες.

«Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα»

«Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά! Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα. Είναι το τέλος, η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης», αυτές οι ατάκες έμειναν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Εκατομμύρια Έλληνες παρακολούθησαν τις πιο ιστορικές βολές, χωρίς καμία αμφιβολία, καμία άλλη κατάκτηση, δεν άλλαξε τόσο πολύ το αθλητικό τοπίο σε μια χώρα και τη γενικότερη ροή της ιστορίας ενός αθλήματος σε μια ήπειρο. Άλλωστε, τα 35 χρόνια που ακολούθησαν, Έλληνες παίκτες, προπονητές, καθώς και ελληνικές ομάδες είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό το Χρυσό πήγε το ελληνικό μπάσκετ σε άλλο επίπεδο!

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο θα τρέξω, για κανέναν άλλο», ψέλλιζε συγκινημένη η Βούλα Πατουλίδου λίγο μετά το απίστευτο κατόρθωμα στους Ολυμπιακού Αγώνες της Βαρκελώνης. Ναι, η συμμετοχή μιας Ελληνίδας αθλήτριας, σε τελικό, ήταν από μόνη της... πέρα από την πραγματικότητα! Το απίστευτο κατόρθωμα γιορτάστηκε έξαλλα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και άλλαξε τη μοίρα της χώρας και στον κλασικό αθλητισμό. Η ατάκα της έμεινε στη μνήμη όλων και το χρυσό μετάλλιο αποτέλεσε αφετηρία για νέες τεράστιες επιτυχίες.

«Κάτσε κάτω από τη μπάρα»

«Κάτσε κάτω από τη μπάρα. Κάτσεεεεε», ούρλιαζε ο Χρήστος Ιακώβου και μαζί του ανατρίχιασαν όλοι οι Έλληνες! Ο Πύρρος Δήμας, σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο, «σηκώνοντας» μαζί του την Ελλάδα. Το αγώνισμα της άρσης βαρών χάρισε στιγμές μοναδικές, μας εκτόξευσε, μοίρασε μετάλλια, σπουδαίες στιγμές, συναισθήματα που έμειναν για πάντα στη μνήμη μας. Ο Πύρρος Δήμος πήγε το άθλημα σε άλλο επίπεδο και κάθε του εμφάνιση κρατούσε καθηλωμένους εκατομμύρια Έλληνες.

«Ανεβαίνει ο Κώστας! Πάει για μετάλλιο»

«Κι έφυγε. Έχει φύγει καλά και έχει φύγει πολύ αργά ο Αμερικάνος. Δυνατός ο Κεντέρης. Κι ανεβαίνει τώρα, τώρα είναι η σειρά του, τώρα πρέπει να είναι πιο δυνατός. Ανεβαίνει ο Κώστας! Πάει για μετάλλιο! Ο Κεντέρης, ο Κεντέρης, ο Κεντέρης είναι πρώτος! Ολυμπιονίκης! Πρώτος Ολυμπιονίκης! Χρυσός νικητής ο Κώστας Κεντέρης, χρυσός νικητής ο Κώστας Κεντέρης! Είναι απίστευτο» και η μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης ηχεί ακόμα στα αυτιά μας. Κεντέρης, ο άνθρωπος που… σόκαρε τον πλανήτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000. Ο αθλητής «δάμασε» τον άνεμο και χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Η στιγμή που σήκωσε τα χέρια ψηλά, αδιαφορώντας για τους αντιπάλους του πέρασε για πάντα στην ιστορία.

«Γκολ ο θεός Δέλλας, ο κολοσσός, ο Δέλλας! Γκοοοοοοοοοολλ!!!»

«Γκολ, ο κολοσσός Δέλλας!!!». Ηταν το γκολ της εκτόξευσης, το τέρμα που έβαλε φτερά στα πόδια των διεθνών, εκείνο που τους έδωσε την ώθηση να γράψουν ίσως το κορυφαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Η κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα κόντρα στους Τσέχους έστειλε το ποδόσφαιρο της χώρας σε άλλο επίπεδο, έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και ο πλανήτης δεν ξεχνά όσα χρόνια και να περάσουν το ποδοσφαιρικό παραμύθι. Από όλες τις στιγμές της Εθνικής, όλα τα γκολ, όλες τις φάσεις, καμία δεν ήταν σαν εκείνη με το γκολ του Δέλλα. Ήταν μια κεφαλιά ελπίδας, ένα τέρμα επιβράβευσης για την ομαδάρα του Ότο Ρεχάγκελ που είχε κάνει τόσα πολλά στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

«Βάλτο αγόρι μου»

«Ποιος, ποιος, βάλτο αγόρι μου! Το βάλε, το βάλε!» κι αυτές οι ατάκες… ταξιδεύουν ανέμελα, από στόμα σε στόμα τόσα χρόνια και θα συνεχίσουν! Κι αν η Εθνική του ‘87 εκτόξευσε το μπάσκετ, το τρίποντο του Διαμαντίδη και κατ' επέκταση το Χρυσό Μετάλλιο του 2005 έφτασαν το μπάσκετ στην Ελλάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Η ανατροπή – έπος της «επίσημης αγαπημένης» που κάλυψε διαφορά επτά πόντων στα τελευταία 42 δευτερόλεπτα εκείνου του σημαδιακού ημιτελικού, πέρασε για πάντα στην ιστορία και το τρίποντο του μύθου, Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν η απόλυτη επιβράβευση για όσα κυνήγησαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κόντρα στους Γάλλους. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα βίντεο για να θυμόμαστε τις συγκινήσεις, τις ατάκες, γιατί γράφτηκε μία σελίδα ιστορίας που λίγοι έχουν καταφέρει να γράψουν. Λείπει σε όλους το EuroBasket του 2005, όχι μόνο σαν επιτυχία, αλλά και σαν ατμόσφαιρα.

«Εκατό, εκατό, κατοστάρα, εκατό!»

«Σοκ και δέος», «έπος», όποιο διθυραμβικό σχόλιο κι αν κάνουμε μέσα θα πέσουμε, γιατί αυτό που συνέβη στη Σαϊτάμα δεν ξαναγίνεται! Ήταν το 2006, όταν οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να υποτάξουν τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και να γράψουν από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ομαδικού ελληνικού αθλητισμού. Οι εικόνες με τον Σχορτσιανίτη να «τρομοκρατεί» το αντίπαλο καλάθι, τον Παπαλουκά να κάνει άνω – κάτω το παρκέ με τις ασίστ και τον Σπανούλη να σηκώνεται για τρεις και να αποτελειώνει τη Dream Team μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Η νίκη αυτή μας πήγε σε άλλο επίπεδο, ήταν κάτι που ελάχιστοι το έχουν καταφέρει. Ο φωτεινός πίνακας έγραψε 101-95 και αυτή τη στιγμή θα τη θυμάσαι για πάντα!

Όταν ο Γιαννιώτης λύγισε ολόκληρη τη χώρα!

Αυτή η συγκλονιστική κούρσα, αυτή η υπερπροσπάθεια, η αγωνία για το χρυσό που κρίθηκε στο φώτο φίνις, τα δάκρυα χαράς για το ασημένιο μετάλλιο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως μπήκε για πάντα στην καρδιά των Ελλήνων. Πείσμα, πάθος, δύναμη, η αδρεναλίνη στο κόκκινο! Η στιγμή του τερματισμού δεν ξεχνιέται. Πανηγύρισε όλη η χώρα για το Χρυσό, στεναχωρήθηκε, όταν αυτό πήγε στον Ολλανδό, Φίρτμαν, φώναξε για ένσταση, αλλά στο τέλος της ημέρας ήξερε πως ο Γιαννιώτης ήταν ο δικός της… πρωταθλητής, κι ας πήρε τη δεύτερη θέση. Ήταν η κούρσα της επιμονής, της ελπίδας, γι αυτό και όσα χρόνια να περάσουν όλοι θα μιλούν για τη στιγμή του τερματισμού του Γιαννιώτη!

bwin – Το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο!

Με όλες αυτές τις στιγμές, ένιωσες τα συναισθήματα της ευτυχίας, της νίκης και της χαράς σε άλλο επίπεδο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην bwin! Στην κορυφαία gaming πλατφόρμα, που είναι εκεί για σένα σε 24ωρη βάση. Το παιχνίδι είναι διασκέδαση και η bwin, φροντίζει ώστε να μεταφέρει αυτή την εμπειρία σε άλλο επίπεδο! Ο κόσμος των σπορ περνά σε πρώτο πλάνο, με τις εκπληκτικές λειτουργίες, τις αμέτρητες αγορές σε χιλιάδες πρωταθλήματα και τα καθημερινά priceboosts!

Ποια είναι η μεγαλύτερη "στιγμή" στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού; (poll)


Την επιλέγεις και για τον μοναδικό κόσμο του live casino! Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια, ρουλέτες, blackjack, πραγματικό πόκερ συγκροτούν την απόλυτη εμπειρία ανεβάζοντας τη διασκέδαση σε άλλο επίπεδο! To παιχνίδι στην bwin το ζεις μέσα από το app, που σου προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια στην πλοήγηση. Και όχι μόνο αυτό!

Επιλέγεις την bwin, για την βραβευμένη 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών, τους πολλούς τρόπους συναλλαγών και τις καθημερινές προσφορές*! Για τη ζωντανή μετάδοση* των κορυφαίων διοργανώσεων, από κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή και την πληθώρα στοιχηματικών επιλογών!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ