BWIN BET

ΠΑΟΚ - Άρης Top - 6: Οι "ήρωες" των μεγαλύτερων ντέρμπι της 20ετίας

SUPERLEAGUE 2020-2021 /  -  (: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / - (: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (07/03, 19:30) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, σ'ένα ματς με μεγάλη ιστορία και πρωταγωνιστές που έχουν μείνει αξέχαστοι.

Μία πόλη. Μία ιστορία. Ένα ντέρμπι. Δύο ομάδες. Ένας νικητής, αλλά και πρόσωπα που έγραψαν τη δική τους ιστορία σε αυτή την κόντρα που κρατά χρόνια, πολλά χρόνια.

Με αφορμή το ματς που εν πολλοίς θα κρίνει τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, θυμόμαστε έξι προσωπικότητες, οι οποίες έβαλαν τη σφραγίδα τους στα ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος, έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών και έντυσαν το ντέρμπι είτε στα «κίτρινα», είτε στα «ασπρόμαυρα»!

ΠΑΟΚ - Άρης Top - 6: Οι "ήρωες" των μεγαλύτερων ντέρμπι της 20ετίας

02/02/2002 Άρης – ΠΑΟΚ 2-3 (Σλάτζαν Σπάσιτς)

Η μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σλάτζαν Σπάσιτς. Ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν εξαιρετικός, έκανε ό,τι ήθελε στο «Βικελίδης» κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του με ένα σπουδαίο διπλό! Τι κι αν ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, με ένα γκολ του Αγγελου Χαριστέα; Ο «Δικέφαλος» αντέδρασε δυναμικά, απάντησε άμεσα με το τέρμα του Γιακουμάκη στο 12ο λεπτό κι έπειτα «καθάρισε» οΣλάτζαν Σπάσιτς.

Το ΠΑΟΚ - Άρης παίζει στην bwin με κορυφαίες online αποδόσεις! |21+

Ο Σέρβος φορ ήταν εντυπωσιακός και με δυο γκολ στο 22’ και στο 59’ έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 (μείωσε ο Νάβας στο 89’), πήρε τον τίτλο του MVP σπίτι του κι έστειλε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό. «Κάποια ντέρμπι δεν ξεχνιούνται ποτέ, το 3-2 είναι ένα από αυτά» τονίζει ο Σπάσιτς, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του στην 10η ανατροπή εκείνης της σεζόν. Απόδοση 13.50 να σημειωθούν πέντε γκολ στην αναμέτρηση της Τούμπας.

15/12/2002 Άρης - ΠΑΟΚ 2-0 (Ντεμπά Νιρέν)

«Επαιξα μόνο έναν χρόνο στην ομάδα, αλλά δεν λέει κάτι. Στη Θεσσαλονίκη έκανα, ίσως, την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου», έλεγε στη συνέχεια ο Νιρέν Ντεμπά. Ηταν ο παίκτης που έβαλε την υπογραφή του σε μια μεγάλη νίκη του Άρη, ενώ παράλληλα μπήκε στο κλειστό club των παικτών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ σε ένα ματς. O Γκαμπονέζος με σουηδική υπηκοότητα επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής στο εντός έδρας ντέρμπι μετον ΠΑΟΚ την 11η αγωνιστική της σεζόν 2002-03 .

ΠΑΟΚ - Άρης: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ! |21+

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού και του Άγγελου Αναστασιάδη αλληλοεξουδετερώνονταν για πάνω από 80 λεπτά. Στο 82΄ο Φοιρός αποφασίζει να περάσει στο ματς τον Ντεμπά Νιρέν στη θέση του Καζαντζή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σουηδός επιθετικός έκανε το 1-0 «βάζοντας φωτιά» στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και με το ματς να φτάνει στο τέλος του, ο Ντεμπά Νιρέν «χτύπησε» ξανά με δεύτερο προσωπικό γκολ κάνοντας το 2-0. Έπαιξε για τον Άρη μόλις 22 φορές, όμως έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη όλων των φιλάθλων της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα νικήσει ο Άρης χωρίς να δεχθεί γκολ στην Τούμπα; Απόδοση 5.75 να τα καταφέρει.

21/10/2007 Άρης - ΠΑΟΚ 3-1 (Κόκε)

«Ήταν μεγάλη τιμή που υπήρξα αρχηγός του Άρη. Ξέρεις, μετά από ένα σημείο ένιωθα περισσότερο οπαδός της ομάδας. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι σαν οπαδός και να λειτουργώ σαν οπαδός» τόνιζε ο Κόκε, ο οποίος αν είχε ακόμα μια ευχή, θα ήταν να φορούσε τη φανέλα με το Νο 10 και να έβαζε ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης. |21+

Εκείνο το απόγευμα του 2007, ο Σέρχιο Κόκε μπήκε στη συνομοταξία των ποδοσφαιριστών που πέτυχαν δυο γκολ σε ένα ματς (3-1). «Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι, δεν θα μπορούσα εξάλλου να το ξεχάσω» τόνιζε στη συνέχεια ο Ισπανός,ο οποίος έβαλε πρώτος «φωτιά» στο «Βικελίδης» ανοίγοντας το σκορ. Η ισοφάριση από τον Μπαλάφα δεν έριξε το ηθικό των «κίτρινων». Ο αρχηγός ήταν εκεί! Στο 57΄ο Κόκε κοντρόλαρε την μπάλα λίγο έξω από τα δεξιά της περιοχής, γύρισε και το διαγώνιο σουτ του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φερνάντες. Ο Νάτσο Γκαρσία ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με υπέροχη κεφαλιά. Απόδοση 3.90 να νικήσει μια από τις δύο ομάδες με ακριβώς δύο γκολ διαφορά.

22/10/ 2009 ΠΑΟΚ Άρης 4-1 (Ζλάταν Μουσλίμοβιτς)

Η σχέση λατρείας αναπτύχθηκε από το απόγευμα της άφιξής του στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ. Η αποθέωση που γνώρισε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς τον έκανε να θυμηθεί τις στιγμές που έζησε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. «Όταν σκοράρεις δεν ακούς τίποτα, μόνο τις φωνές, την έκρηξη του κόσμου στις κερκίδες» τόνιζε ο Βόσνιος λίγα λεπτά μετά την απίθανη παράστασή του απέναντι στον Άρη.

Πού θα κάτσει η μπάλα στο ΠΑΟΚ - Άρης; Στην bwin ζεις το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με κορυφαίο live στοίχημα και πληθώρα επιλογών!

Ο Μουσλίμοβιτς αγαπήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όσο λίγοι ξένοι και στο ντέρμπι της 22ας Νοεμβρίου του 2009 κόντρα στον Άρη έστελνε το δικό του «ευχαριστώ». Σε μια καυτή Τούμπα οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μετέτρεψαν το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο και ο «Μούσλι» είχε την τιμητική του. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με τον Ίβιτς. Το 2-0 έγινε λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με ιδανική προβολή του Βόσνιου. Ο τελευταίος δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και μαζί του φρόντιζε να «παρασύρει» τους συμπαίκτες του. Ο Βιτόλο σκόραρε με πέναλτι για το 3-0 και ο Μουσλίμοβιτς με γκολ στο 60' πέτυχε το 60' Το όνομά του έγινε σύνθημα στις εξέδρες της Τούμπας. Απόδοση 6.00 να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ και να σημειωθούν over 3.5 γκολ στο παιχνίδι.

03/10/2010 ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 (Χαβιέ Χαβίτο)

Δεν ήταν γκολάρα, δεν ήταν ένα τέρμα που θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Ηταν όμως ένα γκολ... σκέτη τρέλα και είχε την υπογραφή του πιο φορμαρισμένου παίκτη της ομάδας του Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Άλλωστε, και ο ίδιος, πολλά χρόνια μετά το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου του 2010, φρόντισε να το ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. O Άρης ήταν απόλυτος κυρίαρχος σ'εκείνο το ματς και ο Αργεντίνος τεχνικός είχε νικήσει στη σκακιέρα των πάγκων τον Παύλο Δερμιτζάκη.

bwin - ΠΑΟΚ - Άρης με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! |21+

Οι «κίτρινοι» πίεζαν, έπαιζαν με το μαχαίρι στα δόντια και το γκολ που έκρινε τη μοίρα του ματς ήρθε στο 76' από τον Χαβίτο. Ο παίκτης που νίκησε την Ατλέτικο, έσπασε και μια παράδοση 12 ετών και έδωσε ξεχωριστή χαρά στους φιλάθλους του Άρη. Ξεχωριστή γιατί πολύ απλά έγινε στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου. Απόδοση 10.00 να νικήσει ο Άρης τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0!

18/10/2018: Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 (Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς)

Ηταν ο φορ που έλειπε για πολλά χρόνια από τον ΠΑΟΚ, ο «killer» που τα γκολ του θα μπορούσαν να δώσουν τίτλο. Και έδωσαν! Στη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με σούπερ πρωταγωνιστή τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Οι «κίτρινοι» είχαν επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και στο ντέρμπι της 18ης Οκτωβρίου ήταν έτοιμοι για την ολική επαναφορά. Ο Άρης δεν έψαχνε μόνο νίκη γοήτρου, ήθελε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του «αιωνίου αντιπάλου». Το ξεκίνημα ιδανικό για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία άνοιξε το σκορ!

bwin - Ενισχυμένες αποδόσεις στο ΠΑΟΚ - Άρης |21+

Η συνέχεια ήταν... εφιαλτική για τον Άρη, μιας και ανέλαβε δράση ο Σέρβος«killer». Ο Πασχαλάκης έδωσε τη σκυτάλη με την επέμβαση στο πέναλτι του Γιουνές και ο Πρίγιοβιτς δεν άφησε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Ο Σέρβος, σε αντίθεσημε τον φορ του Άρη, ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 36’ και «πάγωσε» το«Κλεάνθης Βικελίδης» στο 84ο λεπτό, όταν νίκησε τον Κουέστα με υπέροχο πλασέ! Σε εκείνο το ματς ο «Πρίγιο» πέτυχε κάτι μοναδικό, μιας και έφτασε τα 27 γκολ σε 33 επίσημα παιχνίδια! Απόδοση 2.65 να πετύχει ο Άρης το πρώτο γκολ.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+. Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ