BWIN BET

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι "ήρωες" των ντέρμπι της 20ετίας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι "ήρωες" των ντέρμπι της 20ετίας

Ωρα για ντέρμπι, ώρα για πάθος, ένταση και μεγάλες προσωπικότητες. Τα ντέρμπι αιωνίων είχαν πάντα μεγάλες μορφές, που ήξεραν να ορίζουν την τύχη ενός αγώνα!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής (11/04) στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε μια αναμέτρηση που μπορεί να δώσει και μαθηματικά τον τίτλο στους Πειραιώτες ή να βάλει τους «πράσινους» σε τροχιά Ευρώπης. Οι φανέλες και των δυο ζυγίζουν πολύ, αλλά τη μοίρα τη γράφουν οι προσωπικότητες και την τελευταία δεκαετία στις «μάχες» τους υπήρξαν μεγάλοι «πολεμιστές».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι "ήρωες" των ντέρμπι της 20ετίας

Τζιμπρίλ Σισέ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1, 30 Οκτωβρίου 2010

Τζιμπρίλ Σισέ, ο απόλυτος σταρ του Παναθηναϊκού, ο παίκτης που έκανε τη διαφορά με κάθε του άγγιγμα, κάθε του κίνηση στον αγωνιστικό χώρο. Στις 30 Οκτωβρίου 2010 ο Γάλλος επιθετικός έβαζε τη σφραγίδα του σε μια μεγάλη πράσινη βραδιά, νίκη με ανατροπή (2-1) επί του αιωνίου αντίπαλου, του Ολυμπιακού. «Τι δεν θα ξεχάσω ποτέ; Πάντα μέσα στην καρδιά μου θα έχω τα δύο γκολ που πέτυχα κόντρα στον Ολυμπιακό» τονίζει ο ίδιος αρκετά χρόνια μετά... Αλλωστε, ο ίδιος λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι είχε υποσχεθεί στους φίλους μεγάλη εμφάνιση και νίκη! Το είπε και το έκανε! Τι κι αν ο Μιραλάς με εκπληκτικό τελείωμα πέτυχε το 1-0, ο Γάλλος είχε αντίθετη άποψη αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός; Στην bwin το ζεις με live στοίχημα καλύτερο από ποτέ! |21+

Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, είχε την υπεροχή και πίεζε για την ισοφάριση, που ήρθε στο 57′. Ο Χριστοδουλόπουλος έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Μέλμπεργκ και έβγαλε υπέροχη σέντρα για τον Σισέ, που με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στο 62′, ο Γκαρσία πέρασε στον Σισέ, που ήταν σε θέση για γκολ, με τον Αβραάμ να τον ανατρέπει και τον Κάκο να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία, τον Πάρντο στην αριστερή και διαμόρφωσε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Απόδοση 12.5 να νικήσει ο Παναθηναϊκός και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες!

Κώστας Μήτρογλου

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1, 02 Νοεμβρίου 2013

Πολλά από τα ντέρμπι της τελευταίας δεκαετίας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στη μια φάση, στο άγγιγμα της μπάλας που έκανε ένας μεγάλος παίκτης για να τη στείλει στο πλεκτό. Πολλοί φορ έγραψαν τη δική τους ιστορία στα ντέρμπι αιωνίων και ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας από αυτούς. Λατρεύει την ένταση ενός μεγάλου ματς, μα περισσότερο να πανηγυρίζει ένα τέρμα!

Το ντέρμπι «αιωνίων» παίζει στην bwin με Build A Bet και κορυφαίες αποδόσεις! |21+

Ο Μητρο-γκόλ όρισε και τη μοίρα μιας μεγάλης εκτός έδρας αναμέτρησης, τον Νοέμβριο του 2013! Μάλιστα, έγινε αυτός που έσπαγε την κατάρα και ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής έπειτα από 30 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου σε αγώνα πρωταθλήματος. Ένα ματς με πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα και… απόλυτη ισορροπία. Ο Μήτρογλου είδε στο 65’ τον Καπίνο να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, αλλά στο 90ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε την εκδίκησή του. Ο Ελληνας φορ απέναντι σε δύο αμυντικούς πάσαρε στον Φουστέρ, ο Ισπανός του έδωσε ξανά και το πλασέ του ήταν τέλειο, μοναδικό, διαμορφώνοντας το 1-0! Τα «πιστόλια» είχαν ξαναβγεί από τις τσέπες του για έκτη φορά απέναντι στο Τριφύλλι. Απόδοση 6.25 να νικήσει ο Ολυμπιακός 1-0!

Μάρκους Μπεργκ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3, 2 Μαρτίου 2014

Είναι από τα ντέρμπι που δεν ξεχνιούνται ποτέ! Ο Ολυμπιακός το βράδυ της 2ας Μαρτίου 2014 υποδεχόταν ως αδιαμφισβήτητο φαβορί τον Παναθηναϊκό. Μοναδικός του στόχος το θετικό αποτέλεσμα, για να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε για το γόητρο! Στα ντέρμπι «αιωνίων» η φανέλα ζυγίζει πολλά κιλά και όταν στο χορτάρι υπάρχουν παίκτες που αντέχουν την πίεση, όπως ο Μάρκους Μπεργκ, τότε τα πράγματα αλλάζουν! Στη βραδιά των Οσκαρ, ο Σουηδός κέρδισε σίγουρα το α' ανδρικού ρόλου! Υπέροχη ασίστ στον Πράνιτς για το 1-0 και σαν την.... κόμπρα χτύπησε στο 67' για το 2-0! Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας μαγικής βραδιάς (3-0), ήταν ο παίκτης - ορχήστρα που θέλει να έχει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Κέρδισε τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες και όταν ήρθε η ώρα να κάνει τη διαφορά, ήταν εκεί! Απόδοση 8.00 να νικήσει ο Παναθηναϊκός με μηδέν παθητικό!

Λούκας Βιγιαφάνιες

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0, 28 Οκτωβρίου 2017

Κόντρα στα προβλήματα και με σύμμαχο τον κόσμο του, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως ήταν πολύ σκληρός για να... πεθάνει! Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Άλλωστε, στα ντέρμπι «αιωνίων» το πάθος είναι ο μεγάλος σύμμαχος και οι «πράσινοι» για 75 λεπτά είχαν το πάνω χέρι και τον Αργεντίνο εξτρέμ σε μεγάλη βραδιά.

Bwin - Το παιχνίδι στο ντέρμπι «αιωνίων» αλλάζει με ενισχυμένες αποδόσεις! |21+

Ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε ρήγματα, κυρίως από δεξιά με τον Βιγιαφάνιες και απειλούσε, αλλά δίχτυα δεν έβρισκε. Ωστόσο, στο 56' ήρθε το πολυπόθητο τέρμα. Ο Λουντ έκανε σπουδαία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα όπως έπρεπε και στο δεύτερο δοκάρι ο Βιγιαφάνιες, μετά την απόκρουση του Προτό, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε... φωτιά στην Λεωφόρο! Ο Αργεντίνος πάντως θα μπορούσε να μοιραστεί το βραβείο του MVP με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος από το 75' κι έπειτα, διάστημα στο οποίο «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν! Απόδοση 14.00 να νικήσει ο Παναθηναϊκός 1-0.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0, 05 Ιανουαρίου 2020

Οι προσωπικότητες μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ξέρει καλά πώς να κρίνει τη μοίρα ενός ματς. Είναι από τους κορυφαίους σκόρερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα κι ένα άγγιγμά του είναι αρκετό να κάνει τη διαφορά. Το ντέρμπι «αιωνίων» της 5ης Ιανουαρίου του 2020 ήταν «παγωμένο», το «Γ. Καραϊσκάκης» άδειο και ο Ολυμπιακός έχανε σημαντικό μέρος της δύναμής του. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πίεσε κι έκανε δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών.

Build A Bet και νέες αγορές στο ντέρμπι «αιωνίων». Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα! |21+

Το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις, ήταν μοιρασμένο μέχρι το 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο απίθανος Βαλμπουενά, ήταν αυτός που για μία ακόμη φορά βοήθησε να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα, αφού βρήκε με σέντρα ξυραφιά τον Ελ Αραμπί που έως εκείνο το χρονικό σημείο ήταν «εγκλωβισμένος» και ο Μαροκινός δε λάθεψε. Ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε σαν… κόμπρα στο σημείο του πέναλτι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη για το 1-0. Ακόμα και στις μέτριες εμφανίσεις του, μια προσπάθειά του ήταν αρκετή για να στείλει ξανά τους «ερυθρόλευκους» στα ουράνια. Απόδοση 2.30 να σκοράρει ο Ολυμπιακός περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Κώστας Φορτούνης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0, 21 Νοεμβρίου 2020

Την ομάδα, εκτός από τη φανέλα, την κάνουν και οι προσωπικότητες! Όταν σε αυτή υπάρχουν παίκτες όπως ο Κώστας Φορτούνης, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για κάθε τεχνικό, ακόμα κι όταν δεν έχεις… επιθετικούς! Ποιος θα ξεχάσει το ντέρμπι του φετινού α’ γύρου, όταν και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες και μοναδικό προωθημένο τον αρχηγό του, τον Κώστα Φορτούνη! Οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο. Η τριάδα Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά κυριάρχησαν στον άξονα, «μπλόκαραν» τον Μαουρίσιο που είναι κομβικός για το «τριφύλλι» και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας(64%-36%).

Ενισχυμένες αποδόσεις στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα! |21+

Η κατοχή πάντως δε φέρνει από μόνη της νίκες, αν δεν υπάρχει και εκφραστής. Ο Ολυμπιακός τον είχε και κέρδισε! Στο 21' , ο Εμβιλά με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Ραφίνια στα αριστερά και μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος γύρισε τη μπάλα, ο Διούδης έδιωξε το σουτ του Μασούρα. Ο Φορτούνης, όμως, πήρε το… ριμπάουντ και με καταπληκτικό τελείωμα με το αριστερό, «κάρφωσε» την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το 1-0. Απόδοση 3.60 να σημειώσει ο Ολυμπιακός over 0.5 γκολ μεταξύ του λεπτού 15:01 και του λεπτού 30:00.

21+ Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

TAGS BWIN BET ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ