TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Bundesliga: Δύο άσοι, ένας στήριγμα και ένας ρίσκου

Ο άσος της Ουνιόν Βερολίνου, Μαξ Κρούζε
Ο Μαξ Κρούζε © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Εξι παιχνίδια περιλαμβάνει απόψε το πρόγραμμα της Bundesliga, βγαίνουν προτάσεις από το Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ και το Γκλάντμπαχ – Στουτγάρδη.

Η Ουνιόν Βερολίνου είναι μία ομάδα που ανέβηκε πρώτη φορά στην ιστορία της πρόπερσι στην Bundesliga, όμως πολύ γρήγορα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας και μάλιστα μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να βγει στην Ευρώπη (Conference League).

Ο σύλλογος από το ανατολικό Βερολίνο πρεσβεύει τη σκληράδα και την ενότητα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως οι οπαδοί της Ουνιόν αποκαλούν την ομάδα "σιδερένια". Η έδρα της έχει αποδειχθεί δύσβατος προορισμός για όλες της ομάδες του πρωταθλήματος. Στο "Αλτεν Φερστεράι" έχουν αποτύχει να κερδίσουν μεγέθη όπως η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ουνιόν στην έδρα της είναι αήττητη 20 διαδοχικά παιχνίδια (10-10-0).

Στον αντίποδα, η Βόλφσμπουργκ πέρυσι εκμεταλλεύτηκε τον πρόωρο αποκλεισμό της από την ΑΕΚ και απαλλαγμένη από την Ευρώπη έκανε μία καταπληκτική σεζόν, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Φέτος ωστόσο, έχοντας και την περιπέτεια του Champions League έχει αρχίσει να ζορίζεται με τη διαχείριση δύο απαιτητικών διοργανώσεων. Πριν τη διακοπή οι "λύκοι" έτρεξαν σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη και μοιραία εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα για τον Φαν Μπόμελ, ο οποίος αντικατέστησε το περασμένο καλοκαίρι τον απόλυτα επιτυχημένο Ολιβερ Γκλάζνερ (νυν τεχνικός της Αϊντραχτ).

Το μομέντουμ των δύο ομάδων είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ουνιόν (16:30 Novasports 5 HD, Live από το SPORT24) και δεν είναι τυχαίο ότι ενώ αρχικά το σετ είχε ανοίξει με φαβορί το διπλό, πλέον οριακό φαβορί σε τιμές στο 2.70 είναι ο άσος. Επειδή πρόκειται για σημείο ρίσκου, μπορεί όποιος επιθυμεί να επιλέξει την κάλυψη στο dnb στο 1.85

Με πολλές απουσίες η Στουτγάρδη

Το άλλο παιχνίδι που έχει ενδιαφέρον λόγω ρεπορτάζ κυρίως είναι το Γκλάντμπαχ – Στουτγάρδη (19:30 Novasport Prime, Live από το SPORT24). Η Γκλάντμπαχ πριν τη διακοπή έβγαλε δύο μεγάλες νίκες με Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ και έβαλε τις βάσεις για να χτίσει ένα γερό σερί. Υπενθυμίζεται ότι τα "πουλάρια" άλλαξαν τεχνικό το καλοκαίρι και χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι ο Αντι Χίτερ (πρώην τεχνικός της Αϊντραχτ) να κατασταλάξει στο πιο αποδοτικό σύστημα. Είναι ενδεικτικό ότι στα τρία ματς που ο Χίτερ επέλεξε τριάδα στόπερ πίσω, η Γκλάντμπαχ κέρδισε, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα απέτυχε. Ασφαλώς, σήμερα ο Αυστριακός προπονητής θα συνεχίσει κανονικά με τρεις στόπερ στην άμυνα.

Στον αντίποδα, η Στουτγάρδη είναι η πιο άτυχη ομάδα της φετινής αγωνιστικής περιόδου καθώς έχει "χτυπηθεί" από σημαντικές απουσίες. Τραυματίστηκαν οι δύο κορυφαίοι παίκτες της την περσινή σεζόν, ο Κάλαϊτζιτς (16 γκολ πέρυσι) και ο Σίλας (11 γκολ πέρυσι), ενώ κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω εθνικών εντοπίστηκαν έξι κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις της! Για απόψε είναι εκτός ο βασικός γκολκίπερ Μίλερ, ο ηγετικός στόπερ Αντον, ο βασικός χαφ Μανγκαλά, ο ανερχόμενος μπακ/χαφ Μάσιμο και ο εφεδρικός εξτρέμ Τόμι.

Με όλα αυτά τα προβλήματα είναι λογικό ότι ο άσος της Γκλάντμπαχ δεν αποδίδει πάνω από 1,50, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει ένα καλό στήριγμα για όσους επιλέγουν τέτοιες αποδόσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ
16:30 Ουνιόν Βερολίνου - Βόλφσμπουργκ: 1 (2.70)
19:30 Γκλάντμπαχ - Στουτγάρδη: 1 (1.50)

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ