STOIXIMAN

Προγνωστικά μπάσκετ: Game 2 με Νέντοβιτς και Σλούκα στο 7.60

BASKET LEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δεύτερος τελικός της Stoiximan Basket League απόψε (14/6, 21:00) στο ΟΑΚΑ! Ανάλυση & προγνωστικά για τη μάχη των αιωνίων.

Θα έχουμε σειρά; Μπορεί το ένστικτο της επιβίωσης των πρασίνων να τροφοδοτήσει μια αντεπίθεση η οποία αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει ορατή απέναντι στην αγωνιστική ανωτερότητα των ερυθρολεύκων; Όλες οι απαντήσεις στον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League.

Οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν και ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε με το "καλημέρα' την ανωτερότητα του, φτάνοντας πολύ εύκολα και δίχως να απειληθεί καθόλου στο 1-0. Από τις πρώτες κατοχές οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο έχοντας καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές, το κατάλληλο ενεργειακό απόθεμα και μια καλά προετοιμασμένη άμυνα η οποία κράτησε το "τριφύλλι" στους 4 μόλις πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η ανηφόρα που είχαν να διαβούν οι πράσινοι από εκεί και ύστερα ήταν τεράστια. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νευρικός, αδυνατώντας να βρει πρόσβαση στο καλάθι των γηπεδούχων ώστε να σπάσει το σερί τους και να αλλάξει κάπως την ατμόσφαιρα εντός των τεσσάρων γραμμών. Πρόκειται για μια κατάσταση που βασανίζει τον φετινό Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα της σεζόν και την έχουμε υπογραμμίσει πολλάκις στα κείμενα αυτής της στήλης.

Super Ενισχυμένες Αποδόσεις: Nέντοβιτς 17+ πόντοι & Σλούκας 15+ πόντοι στο 7.60 από 5.60

Κάπως έτσι, ο πρώτος τελικός εξελίχθηκε σε περίπατο για την καλύτερη ομάδα η οποία μάλιστα δεν χρειάστηκε να πιάσει πολύ υψηλά standards απόδοσης για να τελειώσει τη δουλειά. Η τελική διαφορά είναι μάλλον τιμητική για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα εάν αναλογιστούμε ότι η επίθεση του Ολυμπιακού παρήγαγε αρκετά ελεύθερα σουτ που κατέληξαν στο σίδερο σε βαθμό ασυνήθιστο για αυτήν. Ο Οκάρο Ουάιτ υπήρξε ο μοναδικός παίχτης των φιλοξενουμένων που παρουσιάστηκε εντός κλίματος αγώνα.

Το ερώτημα λοιπόν ενόψει του δεύτερου τελικού είναι ένα. Θα έχουμε σειρά; Το πλεονέκτημα των ερυθρολεύκων σε όρους αγωνιστικής συμπεριφοράς, ρυθμού αλλά και ψυχολογίας είναι παραπάνω από προφανές. Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι έχουν κυκλώσει αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό διακυβεύεται το μεγαλύτερο ποσοστό των πιθανοτήτων τους για κάτι καλό σε αυτήν τη σειρά αλλά κυρίως η τιμή και η υπερηφάνεια τους. Με ήττα το βράδυ της Τρίτης, το «τριφύλλι» δύσκολα θα γλιτώσει το "σκούπισμα" από τον αιώνιο αντίπαλο.

Το ένστικτο της επιβίωσης

Είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο. Αυτή που είναι ικανή να "γεννήσει" ικανότητες που δεν γνώριζες ότι υπήρχαν. Η ανάγκη αυτοσυντήρησης, το ένστικτο της επιβίωσης. Μπορεί να ξυπνήσει μέσα στον ψυχολογικό κόσμο των γηπεδούχων και να τους σπρώξει σε μια βραδιά υπέρβασης (γιατί τέτοια μοιάζει με τα τωρινά δεδομένα μια ενδεχόμενη επικράτηση επί αυτού του Ολυμπιακού) που θα φέρει τη σειρά στα ίσα; Άγνωστο.

Ο Παναθηναϊκός έχει το ταλέντο για να κερδίσει ένα τέτοιο ματς στο ΟΑΚΑ. Όμως είναι αμφίβολο εάν πλέον έχει τις δυνάμεις για να αντισταθεί. Μέσα στα playoffs (από το ματσάρισμα με τη Λάρισα και μετά) η ομάδα βγάζει μια εικόνα παράδοσης. Όταν (και εφόσον) έχεις συμβιβαστεί με τη μοίρα σου, δεν είσαι σε θέση να ξυπνήσεις κανένα ένστικτό επιβίωσης και απλά αποδέχεσαι το τέλος.

Σε καθαρά αγωνιστικούς όρους, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κουβαλάει την αδυναμία συνεργασίας στα μετόπισθεν, ειδικά στην άμυνα μακριά από τη μπάλα. Όμως στη συγκεκριμένη περίοδο, το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόουτς Βόβορα είναι η κατάσταση του Νεμάνια Νέντοβιτς. Mιλάμε για έναν από τους καλύτερους σκόρερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ (14.3 πόντοι με 38.4% στα τρίποντα και 53.0% στα δίποντα στη φετινή Ευρωλίγκα)και το βαρόμετρο στην παραγωγική δυναμική των πρασίνων. Χωρίς τον Σέρβο σταρ στα γνωστά του παραγωγικά standards, η επίθεση του Παναθηναϊκού έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και κυρίως, είναι πολύ προβλέψιμη και στατική (σε όρους ανάπτυξης). Ο Νέντοβιτς μετράει 9.2 πόντους με μόλις 38.4% στα δίποντα, 21.4% στα τρίποντα (6/28 σουτ)και συνολικά 1.8 ασσίστ για 2.4 λάθη στα πέντε τελευταία ματς των πρασίνων. Το τριφύλλι χρειάζεται μια σπουδαία βραδιά από τον Σέρβο σούτινγκ-γκαρντ για να ανταγωνιστεί τους ερυθρόλευκους.

Bet Builder με Nemanja Nedovic Εύστοχα Τρίποντα 2+ και Hassan Martin Πόντοι 5+ σε απόδοση 2.28 στη Stoiximan

Ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί τα δικά του προβλήματα με τους τραυματισμούς των ΜακΚίσικ-Ζαν Σαρλ όμως ξέρει ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος. Εάν οι ερυθρόλευκοι ελέγξουν το επιθετικό τρανζίσιον των γηπεδούχων και είναι στοιχειωδώς εύστοχοι στις υπό καλές προϋποθέσεις περιφερειακές εκτελέσεις (θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα βρουν τέτοιες, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν βρίσκεται σε επίπεδο τέτοιο που να μπορεί να κλειδώσει έναν αντίπαλο με δουλεμένη κυκλοφορία της μπάλας) θα έχουν το επάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Ο Φαλ κέρδισε κατά κράτος τις μάχες στο ζωγραφιστό στον πρώτο τελικό όμως τώρα ίσως είναι η σειρά του ζευγαριού Σλούκα-Μάρτιν και των Pick & Roll συνεργασιών τους να βγουν στο πάλκο. O Παναθηναϊκός άλλωστε ήταν μια από τις πιο αδύναμες ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα αναφορικά με την αναχαίτιση του Roll man σε αυτές τις καταστάσεις.

Οδηγούμαστε δε σε αυτό το συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη την καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού στο "φυσικό" κομμάτι και στις μάχες σώμα με σώμα. Στον πρώτο τελικό, οι Νέντοβιτς-Παπαπέτρου έμοιαζαν να προσκρούουν σε συμπληγάδες χάνοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες που αφορούσαν διεκδικήσεις μπάλας ή χώρου. Γίνεται κατανοητό ότι για να αλλάξει το σκηνικό εντός των τεσσάρων γραμμών, θα πρέπει οι γηπεδούχοι να καταθέσουν κάθε ικμάδα δυνάμεων και ενέργειας ώστε να επιβληθούν ενός πολύ δυνατού αντιπάλου στο παραπάνω κομμάτι. Η απόδοση των Σαντ Ρος, Οκάρο Ουάιτ αλλά και του Παπαγιάννη θα είναι αναμφίβολα καθοριστική.

Ο δεύτερος τελικός είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία των πρασίνων να σώσουν ένα μέρος της υπερηφάνειας τους σε μια σεζόν που τα πάντα πήγαν στραβά. Το ερώτημα είναι εάν μπορούν να το κάνουν απέναντι σε μια καλύτερη και αρκετά διψασμένη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το φαβορί για την νίκη γιατί έχει αποδείξει ότι μπορεί να πιάνει ένα μίνιμουμ απόδοσης ακόμα και στις άσχημες βραδιές του. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αντιδράσει όμως αυτή τη στιγμή μοιάζει αγωνιστικά και συναισθηματικά πολύ μπερδεμένος για να προσελκύσει υπέρ του ποντάρισμα.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός -1.5 και Howard Sant-Roos Άθροισμα Πόντων, Ριμπάουντ και Ασσίστ 9+ σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

TAGS STOIXIMAN STOIXIMAN BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ