XGOALS BET

Ατλέτικο - Βαγιεκάνο: Προγνωστικά και Ανάλυση - Επίκειται διόρθωση

Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο άφησε πίσω της τον καταστροφικό Δεκέμβριο με τις τέσσερις ήττες στη La Liga και ψάχνει απόψε ποδαρικό στο 2022 με το δεξί κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη, Ράγιο Βαγιεκάνο.

Με δύο τοπικά μαδριλένικα ντέρμπι κάνει ποδαρικό στο 2022 η La Liga. Η αρχή γίνεται στις 15:00 με το Χετάφε – Ρεάλ και κατόπιν τη σκυτάλη παίρνει η Ατλέτικο, η οποία υποδέχεται τη Βαγιεκάνο σε ένα ματς (17:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24), όπου ο άσος είναι φαβορί οριακά πάνω από το 1.40.

Το κλείσιμο του 2021 ήταν καταστροφικό για την Ατλέτικο, η οποία γνώρισε τέσσερις διαδοχικές ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα κι έχασε τελείως την επαφή της με την κορυφή. Πλέον μοναδικός στόχος στη La Liga για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι η τετράδα και η έξοδος στο επόμενο Champions League.

Ατλέτικο - Ράγιο Βαγιεκάνο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το εξοργιστικό βέβαια για τους ροχιμπλάνκος είναι ότι και στις τέσσερις ήττες που υπέστησαν μέσα στον Δεκέμβριο, σε καμία δεν ήταν χειρότεροι από τους αντιπάλους τους με βάση τα xGoals.

Στο 1-2 από τη Μαγιόρκα, έχασε με γκολ στο 91' και τα xGoals ήταν 2,07-0,78. Στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ρεάλ τα xGoals έγραψαν 0,59-0,77. Στην ήττα με 2-1 στη Σεβίλλη, λύγισε με γκολ στο 87' και xGoals 0,37-1,24, ενώ στο εκτός έδρας 2-1 από τη Γρανάδα, είχε και πάλι περισσότερες φάσεις (0,91-1,78).

Η Ατλέτικο είναι από τις πιο "αδικημένες" ομάδες της κατηγορίας, αφού έχει δεχθεί 22 γκολ με xGAgainst 14,81! Με βάση δηλαδή τις ευκαιρίες που έχει επιτρέψει στους αντιπάλους της, θα έπρεπε να είχε δεχθεί επτά λιγότερα γκολ.

Αυτό ασφαλώς έχει αντίκτυπο και στη βαθμολογική της συγκομιδή, όπου η Ατλέτικο έχει xPoints 35,12, όμως στην πραγματικότητα έχει μαζέψει μόλις 29 πόντους. Με βάση δηλαδή τα xGoals άξιζε τουλάχιστον έξι παραπάνω πόντους.

Ατλέτικο - Ράγιο Βαγιεκάνο: Στοιχηματική Πρόταση

Η διακοπή των Χριστουγέννων μάλλον έκανε καλό στο σύνολο του Σιμεόνε καθώς είχε την ευκαρία να ανασυνταχθεί. Το ματς με την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, Βαγιεκάνο, είναι εξόχως σημαντικό. Η Ατλέτικο αφενός θέλει να το πάρει για να βάλει στοπ στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών, αφετέρου θέλει να προσπεράσει τη Ράγιο και να πατήσει ξανά στην πρώτη τετράδα.

Η Βαγιεκάνο πραγματοποιεί μέχρι στιγμής υπερβατική σεζόν. Εχει μαζέψει 30 βαθμούς, ωστόσο από αυτούς, μόλις οι πέντε ήρθαν εκτός έδρας. Η Ράγιο είναι κλασική ομάδα έδρας, έχοντας απολογισμό 8-1-0 εντός και 1-2-6 εκτός.

Εξάλλου, η Βαγιεκάνο πέρασε ένα βαρύ κύμα κορονοϊού με 17 παίκτες να μπαίνουν σε καραντίνα! Κάποιοι από αυτούς αναμένεται να είναι διαθέσιμοι απόψε, κάποιοι άλλοι θεωρούνται αμφίβολοι, όπως ο πολύπειρος φορ Φαλκάο (5 γκολ). Σε κάθε περίπτωση, η Ράγιο δεν προετοιμάστηκε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ματς με την Ατλέτικο, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι τραυματίας ο σημαντικός εξτρέμ Αλβαρο Γκαρθία (5 γκολ).

Και η Ατλέτικο έχει ορισμένες καλές απουσίες (Γκριεζμάν, Φέλιξ, Κόκε, Ερέρα), ωστόσο έχει και πολύ πιο πλούσιο ρόστερ για να καλύψει τα κενά, επομένως ο Σιμεόνε θα κατεβάσει μία πολύ δυνατή 11αδα με παίκτες όπως ο Σουάρες, ο Κορέα, ο Καράσκο, ο Λεμάρ, ο Κοντογκμπιά, ο Ομπλακ και ο πολύτιμος στόπερ Χιμένες, που επιστρέφει.

Σε όλα τα παραπάνω, οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και την εξαιρετική παράδοση της Ατλέτικο κόντρα στη Βαγιεκάνο. Στις τελευταίες οχτώ συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως έδρας, οι ροχιμπλάνκος μετρούν επτά νίκες και μία ισοπαλία. Επίσης, η Βαγιεκάνο στα οχτώ προηγούμενα ματς ως φιλοξενούμενη της Ατλέτικο, είτε για τη λίγκα, είτε για το κύπελλο, έφυγε σε όλα ηττημένη.

Στο 2.27 ο άσος σε κόμπο με το over 2,5, το οποίο έχει επαληθεύσει η Ατλέτικο τις περισσότερες φορές (12) στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλέτικο - Ράγιο Βαγιεκάνο: 1 & Over 2,5 (απόδοση 2.27), 17:15
TAGS XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ