BIG GAMES BET

Άιντραχτ - Ρέιντζερς: Προγνωστικά για τα ειδικά στοιχήματα του τελικού

Ο άσος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Άνσγκαρ Κνάουφ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα
Ο άσος της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Άνσγκαρ Κνάουφ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα © 2022 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα στον μεγάλο τελικό του Europa League ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς.

Ο τελικός του Europa League, στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης (22:00 Cosmote Sport 1HD/ΕΡΤ1, Live από το SPORT24), ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς μονοπωλεί απόψε το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Φαβορί στο 2.30 η Άιντραχτ, αουτσάιντερ στο 3.15 η Ρέιντζερς. Στο 1.70 να κατακτήσουν το τρόπαιο οι Γερμανοί, στο 2.20 οι Σκωτσέζοι.

Και οι δύο ομάδες διεκδικούν απόψε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τους τίτλο. Η Ρέιντζερς είχε κατακτήσει το κύπελλο Κυπελλούχων το 1972, κερδίζοντας με 3-2 την Ντιναμό Μόσχας στον τελικό της Βαρκελώνης. Η Άιντραχτ είχε πανηγυρίσει το κύπελλο UEFA το 1980 σε διπλούς τελικούς με την Γκλάντμπαχ.

Προγνωστικά και Ανάλυση

Άιντραχτ και Ρέιντζερς έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, τη σεζόν 1959/69, όταν οι "αετοί" είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών τους Τζερς με δύο νίκες (6-1 εντός και 6-3 εκτός).

Για τη Ρέιντζερς το αποψινό ματς θα είναι το 52ο απέναντι σε γερμανική ομάδα. Στα προηγούμενα 51 ο απολογισμός της είναι ισορροπημένος με 18 νίκες, 15 ισοπαλίες και 18 ήττες. Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ απέκλεισε δύο γερμανικές ομάδες στο δρόμο της για τον τελικό. Στην ενδιάμεση φάση, μετά τους ομίλους, την Ντόρτμουντ και στα ημιτελικά τη Λειψία, η οποία θεωρούνταν το φαβορί για την κατάκτηση.

Η Άιντραχτ έχει ρεκόρ 4-1-1 κόντρα σε ομάδες από τη Σκωτία, ενώ είναι αήττητη επί ισπανικού εδάφους στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (4-1-0) εκεί. Οι "αετοί", για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, κέρδισαν στην Ισπανία, τόσο την Μπέτις με 2-1, όσο και την Μπαρτσελόνα με 3-2.

Η ομάδα του Ολιβερ Γκλάζνερ, έχει ρεκόρ φέτος 5-1-0 στο Europa League, μακριά από τη Φρανκφούρτη. Ολες οι νίκες της ήταν στο γκολ, μάλιστα αυτές με τον Ολυμπιακό και την Αντβέρπ, στον όμιλο, ήρθαν στις καθυστερήσεις.

Για την Άιντραχτ, ο αποψινός τελικός είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό ματς της ιστορίας της, διότι αν καταφέρει να κερδίσει, θα παίξει την επόμενη σεζόν για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μείνει τελείως εκτός Ευρώπης, διότι στο φετινό πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 11η, αφού έριξε όλο το βάρος στο Europa League.

Οι "αετοί" πάντως δεν είναι ένα πυροτέχνημα φέτος στην Ευρώπη. Μετά την απουσία τους τη σεζόν 2020/21 επέστρεψαν στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, μετέχοντας για τρίτη φορά στο Europa League την τελευταία τετραετία. Το 2019 έφτασαν ως τα ημιτελικά, γνωρίζοντας εκεί τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Τσέλσι, ενώ το 2020 γνώρισαν τον αποκλεισμό στους "16" από τη Βασιλεία.

Η Ρέιντζερς τερμάτισε δεύτερη φέτος στην σκωτσέζικη Premier League, πίσω από τη Σέλτικ και έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Φυσικά, αν κερδίσει απόψε το Europa League, θα αποφύγει το βάσανο των προκριματικών και θα πάρει του χρόνου άμεσα θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το σύνολο του Φαν Μπρόνκχορστ έχει δύο τελικούς μέσα σε τρεις ημέρες, αφού το Σάββατο θα διεκδικήσει το κύπελλο Σκωτίας κόντρα στη Χαρτς, έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά τη Σέλτικ, με 2-1 στην παράταση. Στα τελευταία δέκα επίσημα ματς, οι Τζερς έχουν απολογισμό 6-3-1, με μοναδική τους ήττα, το εκτός έδρας 1-0 από τη Λειψία (έκαναν την ανατροπή στη ρεβάνς του Αϊμπροξ με 3-1).

Η Άιντραχτ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα Γερμανίας χωρίς να κάνει κάποια νίκη στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (0-5-3). Στο Europa League ωστόσο, οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ φέτος 7-4-1. Μοναδική ήττα το 0-1 από την Μπέτις στους "16", όπου η ομάδα του Γκλάζνερ ισοφάρισε τελικά στο τελευταίο λεπτά της παράτασης και πήρε την πρόκριση.

Κλειδί η μονομαχία Κόστιτς - Ταβερνιέ

Οι δύο ομάδες ταξίδεψαν στην Ανδαλουσία χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Η Ρέιντζερς έχει ως γνωστόν, εκτός τον κορυφαίο της φορ Μορέλος, τον δημιουργικό χαφ Χάτζι και τον έμπειρο στόπερ Χελάντερ. Είναι ωστόσο, διαθέσιμοι ο Τζαμαϊκός φορ Ρουφ, που διεκδικεί θέση στην 11αδα και φυσικά ο άλλοτε χαφ της Αρσεναλ, Ράμσεϊ. Από την άλλη, η Άιντραχτ έχει μόνο μία σοβαρή απουσία, αυτή του βασικού στόπερ Χιντερέγκερ, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμφιβολία για τον σημαντικό μεσοεπιθετικό Λίντρστρεμ, ο οποίος πάντως το πιθανότερο είναι πως θα αγωνιστεί.

Ο Γκλάζνερ παίζει σταθερά με 3-4-2-1. Κλειδί για το παιχνίδι των "αετών" είναι οι εξτρέμ Κόστιτς και Κνάουφ, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τον Αυστριακό τεχνικό ως φουλ μπακ. Ειδικά ο Κόστιτς (13 ασίστ φέτος σε Bundesliga και Europa League), θα έχει απόψε αυξημένες αρμοδιότητες, διότι με την παρουσία του και τα ανεβάσματά του, θα προσπαθήσει να περιορίσει τον Τζέιμς Ταβερνιέ. Ο Άγγλος δεξιός μπακ είναι ο πρώτος σκόρερ φέτος του Europa League με επτά γκολ, ενώ έχει πετύχει άλλα εννιά στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα.

Το συγκεκριμένο ματσάρισμα αναμένεται να είναι από τα πλέον κομβικά του αποψινού τελικού και φυσικά μένει να φανεί, αν ο Φαν Μπρόνκχορστ θα επιλέξει να παίξει με 5-3-2, όπως έκανε στους δύο ημιτελικούς με τη Λειψία, ή θα πάει στην πεπατημένη το 4-3-3, όπου ο Ταβερνιέ θα αναγκαστεί να παίξει σε πιο χαμηλά μέτρα.

Προγνωστικά Europa League

Στη δεξιά πτέρυγα της Άιντραχτ, παίζει ο Κνάουφ, ο οποίος ήρθε δανεικός τον Ιανουάριο από την Ντόρτμουντ και καθιερώθηκε αμέσως στην 11αδα του Γκλάζνερ. Οι "αετοί" είχαν πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, την οποία κάλυπταν οι Ντα Κόστα, Τουρέ και Ντουρμ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Με την έλευση όμως του Κνάουφ, το παιχνίδι της Άιντραχτ ισορρόπησε και δεν πάει μονόπατα μόνο από την πλευρά του Κόστιτς.

Ο Κνάουφ είναι ταχύς, είναι διεισδυτικός και στα έξι νοκ άουτ παιχνίδια που αγωνίστηκε, σημείωσε δύο γκολ (με Γουέστ Χαμ και Μπαρτσελόνα), έχοντας συνολικά 14 τελικές, εκ των οποίων οι επτά στο στόχο. Στο 1.87 να βρει μία τελική στο στόχο και κόντρα στη Ρέιντζερς.

Άλλο ένα ειδικό στοίχημα που έχει ενδιαφέρον είναι το να πάρει κάρτα ο βασικός στόπερ της Ρέιντζερς, Κόνορ Γκόλντσον. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός έχει δεχθεί φέτος 11 κίτρινες κάρτες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και στα δύο παιχνίδια με τη Λειψία, στα ημιτελικά, όπως επίσης και στα δύο τελευταία ντέρμπι με τη Σέλτικ για πρωτάθλημα (01/05) και κύπελλο (17/04).

Εξαιρετική απόδοση το 3.10 στο ενδεχόμενο να δεχθεί ξανά κίτρινη κάρτα. Στην ίδια κατηγορία, προσφέρονται σε πιο χαμηλές τιμές, παίκτες όπως ο μπακ Μπάρισιτς (2.72) και ο φορ Σακαλά (2.72), που έχουν σαφώς λιγότερες κάρτες από τον Γκόλντσον, ή παίκτες όπως ο Μπαλογκάν (2.37) και ο Σαντς (2.52, που δεν είναι καν βασικοί.

Τέλος, μπορούμε να κυνηγήσουμε την πιθανότητα της Αϊντραχτ να σκοράρει πρώτη. Το έκανε στα πέντε από τα έξι νοκ άουτ παιχνίδια της. Μάλιστα, στα τέσσερα εξ αυτών σκόραρε από το πρώτο ημίχρονο. Σε τιμές άνω του 2.00 να βρει γκολ ξανά στο α' μέρος η γερμανική ομάδα, στο 1.80 να πετύχει το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Άιντραχτ – Ρέιντζερς: Κνάουφ τελική στο στόχο (απόδοση 1.87), 22:00
  • Άιντραχτ – Ρέιντζερς: Γκόλντσον να δεχθεί κάρτα (απόδοση 3.10), 22:00
  • Άιντραχτ – Ρέιντζερς: Πρώτο γκολ Άιντραχτ (απόδοση 1.80), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ