BIG GAMES BET

Αγγλία - Γερμανία: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τον Ιλκάι Γκουντογκάν από το παιχνίδι Γερμανία - Αγγλία για το Nations League 2022-23
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τον Ιλκάι Γκουντογκάν από το παιχνίδι Γερμανία - Αγγλία για το Nations League 2022-23 © 2022 MARKUS ULMER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία.

Μπορεί Αγγλία και Γερμανία να μην κατάφεραν να διακριθούν στο τρέχον Nations League, παρόλα αυτά τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν πάντα τον χαρακτήρα του ντέρμπι (21:45 ALPHA/NOVASPORTS 1HD, LIVE από το SPORT24) και εν όψει Μουντιάλ, αμφότερες ψάχνουν μία μεγάλη νίκη, που θα τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους.

Αγγλία - Γερμανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Αγγλία ήταν κυριολεκτικά απογοητευτική στο Nations League και μοιραία υποβιβάστηκε στη Β' Κατηγορία μετά τη δίκαιη ήττα της Παρασκευής στο Μιλάνο με 1-0 από την Ιταλία. Τα "λιοντάρια" αγνοούν τη νίκη στον τρίτο όμιλο της League Α, μετά από πέντε αγωνιστικές (0-2-3), ωστόσο το πιο λυπηρό είναι ότι η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έχει σημειώσει σε πέντε 90λεπτα μόλις ένα γκολ!

Το δημιουργικό πρόβλημα της Αγγλίας έγινε φανερό και στο τελευταίο ματς με την Ιταλία, όπου απείλησε ελάχιστα τα καρέ του Ντοναρούμα.

Παρότι το Nations League δεν έχει την αξία ενός Euro και ενός Μουντιάλ, ο προβληματισμός είναι διάχυτος για τις εμφανίσεις της ομάδας και αναπόφευκτα ο Σαουθγκέιτ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Στην Αγγλία λοιπόν έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη απόψε μία πειστική εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς το παιχνίδι με τη Γερμανία είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε εν όψει της πρεμιέρας των “λιονταριών” στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κόντρα στο Ιράν στις 21 Νοεμβρίου.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη Γερμανία, η οποία προέρχεται από την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα κόντρα στην Ουγγαρία με 1-0. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είχε ως συνέχεια η Μάνσαφτ να χάσει οριστικά το τρένο της πρωτιάς.

Αυτό πάντως που ενόχλησε περισσότερο τον Χάνζι Φλικ ήταν η μετριότατη εμφάνιση και σαφώς ότι έχασε το αήττητο στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, μετά από σερί 13 αγώνων (9-4-0).

"Είναι μία ήττα που μας ενόχλησε και μας θύμωσε. Παράλληλα όμως, μας άνοιξε και τα μάτια. Πρέπει να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καλύτερα που ήρθε τώρα αυτή η ήττα", σχολίασε ο Φλικ και ζήτησε ασφαλώς αντίδραση κόντρα στην Αγγλία.

Προγνωστικά Nations League: Ζευγάρι με μεγάλη ιστορία

Φυσικά, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει μακρά ιστορία από πολύ μεγάλα ματς. Το πιο πρόσφατο ασφαλώς, είναι η κόντρα τους στους "16" του Euro 2020, όπου η Αγγλία κέρδισε τη Γερμανία με 2-0 στο Γουέμπλεϊ και εν συνεχεία έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Το 2010 είχε προηγηθεί ο θρίαμβος της Γερμανίας με 4-1 επί της Αγγλίας, στην τελική φάση του Μουντιάλ, σε ένα παιχνίδι βέβαια που δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς τότε δεν υπήρχε goal line technology και VAR.

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τις κόντρες των δύο χωρών και στον προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ του 2002 (στο ίδιο γκρουπ ήταν και η Ελλάδα), όταν η Γερμανία είχε κερδίσει με 1-0 στο Γουέμπλεϊ και η Αγγλία του Σβεν Γκόραν Έρικσον τότε, είχε πάρει το κρύο πιάτο της εκδίκησης, επικρατώντας με το επιβλητικό 5-1 μέσα στο Μόναχο.

Φυσικά αξέχαστη είναι η μονομαχία τους και στο Euro 1996, όταν η Γερμανία είχε αποκλείσει την Αγγλία στα ημιτελικά, μέσα στο Γουέμπλεϊ, με 6-5 στα πέναλτι. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Euro 2000 και στα γήπεδα του Βελγίου, τα "λιοντάρια" είχαν πάρει άτυπη ρεβάνς, κερδίζοντας 1-0, με γκολ του Άλαν Σίρερ, στη φάση των ομίλων.

Στην τελευταία συνάντησή τους, Γερμανία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, τον περασμένο Ιούνιο για τον πρώτο γύρο του Nations League. Σε εκείνο το παιχνίδι, το συγκρότημα του Σαουθγκέιτ ισοφάρισε με πέναλτι του Κέιν στο 88'. Αυτό είναι το μοναδικό γκολ της Αγγλίας στο φετινό Nations League!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Κρίνοντας από την τραγική φόρμα της Αγγλίας, αυτή τη στιγμή δεν μπορείς με τίποτα να την εμπιστευτείς σε τιμές φαβορί απέναντι σε μία βαριά ευρωπαϊκή φανέλα, όπως αυτή της Γερμανίας.

Ούτε η Μάνσαφτ είναι στα καλύτερά της και στη λίστα των απόντων της (Ρούντιγκερ, Ρόις, Νόιερ, Γκορέτσκα, Αντεγιέμι, Ενμέτσα, Μπραντ), υπάρχουν σαφώς πιο σημαντικά ονόματα συγκριτικά με αυτή της Αγγλίας (Γκρίλις, Ράσφορντ, Πίκφορντ, Φίλιπς). Παρόλα αυτά, υπάρχει πίστη στη δουλειά του Φλικ, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στην Αγγλία, όπου η μουρμούρα για τον Σαουθγκέιτ είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Δεν προξενεί λοιπόν εντύπωση ότι το διπλό από τα αρχικά 3.40 έχει υποχωρήσει στο 2.90 κατά μέσο όρο. Με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πάμε στο διπλή ευκαιρία (Χ2) σε απόδοση κοντά στο 1.60, καθώς μιλάμε για ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Αν παράλληλα πάρουμε και το Under 3,5 αγγίζουμε το 2.10. Σημειώνεται, ότι η Αγγλία έχει εμφανές πρόβλημα στο γκολ και η Γερμανία στερείται ενός καθαρόαιμου γκολτζή, με συνέπεια ο Φλικ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης είτε με τον Βέρνερ, είτε με τον Χάβερτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αγγλία – Γερμανία: Χ2 & Under 3,5 (απόδοση 2.10), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ