ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Στη Σιέρα Νεβάδα η Βασιλείου για τη χειμερινή προετοιμασία της

ËÏÍÄÉÍÏ / ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ 2017 (ÂÁÓÉËÇÓ ÊÏÕÔÑÏÕÌÁÍÏÓ / Eurokinissi Sports)
Η Ειρήνη Βασιλείου EUROKINISSI SPORTS

Η πρωταθλήτρια στίβου (400μ.), Ειρήνη Βασιλείου, βρίσκεται ήδη στην Ισπανία και για δύο εβδομάδες θα γυμναστεί στο προπονητικό κέντρο στη Σιέρα Νεβάδα.

Την προετοιμασία της για τους αγώνες του χειμώνα συνεχίζει η Ειρήνη Βασιλείου, που δεν αφήνει την πανδημία του ιού covid-19 να επηρεάσει το προπονητικό της πρόγραμμα.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια των 400 μ. βρίσκεται ήδη στην Ισπανία και για δύο εβδομάδες θα γυμναστεί στο προπονητικό κέντρο στη Σιέρα Νεβάδα, εκεί όπου ευελπιστεί να βάλει τις βάσεις ενόψει των υποχρεώσεων του 2021. Οι αγώνες του χειμώνα και κατ΄επέκταση η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ο βασικός στόχος της Βασιλείου, που την περασμένη χειμερινή σεζόν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

"Πρέπει να μάθουμε σε αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του ιού, για αρκετό καιρό ακόμη. Είτε ήμουν στην Ελλάδα είτε εδώ, αυτό που απαιτείται είναι να προσέχω. Γενικά το προπονητικό κέντρο έχει λίγο κόσμο, ενώ τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Μένω σε ξενώνα που είναι μέσα στο κέντρο και βγάζω την μάσκα μου, μόνο όταν κάνω προπόνηση", είπε η Βασιλείου που είναι το πρώτο μέλος της εθνικής ομάδας που επέλεξε να προπονηθεί εκτός συνόρων, μετά την πανδημία του covid-19.

Η 30χρονη τον περασμένο χειμώνα προπονήθηκε για μεγάλο διάστημα στην Αυστρία με εξαιρετικά για εκείνη αποτελέσματα, αφού βελτίωσε τα ρεκόρ της στα 60 μ., 200 μ. και 400 μ., ωστόσο έχασε την ευκαιρία στη συνέχεια να δείξει τις δυνατότητες της, εξαιτίας όσων συνέβησαν με την πανδημία και την ακύρωση των κορυφαίων διοργανώσεων. Παρόλα, αυτά η Βασιλείου το καλοκαίρι έδωσε το παρών στη σύντομη εγχώρια σεζόν, που διαμορφώθηκε με συμμετοχή στα 200 μέτρα.

Η Βασιλείου έχει ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. 51.75, ενώ τον περασμένο χειμώνα έτρεξε την απόσταση σε 52.93, που είναι το ρεκόρ της στον κλειστό στίβο και μοιάζει ικανή να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στις κορυφαίες διοργανώσεις τόσο του κλειστού (Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο) όσο και του ανοιχτού στίβου (Ολυμπιακοί Αγώνες). Η χώρα μας διαθέτει μια πλειάδα σπουδαίων αθλητριών στην παρατεταμένη ταχύτητα, που είναι ικανές να κυνηγήσουν και σε ομαδικό επίπεδο καλές παρουσίες στις διοργανώσεις του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ