ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Έφτασε τις 13 νίκες ο Δουβαλίδης, μεγάλη νίκη ο Μπόφτσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο μεγάλος νικητής στα 110μ. με εμπόδια και έφτασε τις δεκατρείς επικρατήσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) παραμένει στην κορυφή των ψηλών εμποδίων πάνω από μία δεκατία. Στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην Πάτρα έφτασε για 13η φορά στη νίκη στη διοργάνωση. Και κατάφερε να το πετύχει με εμφατικό τρόπο.

Δίχως συναγωνισμό και με αρκετές δυσκολίες - λόγω των περιορισμών της φετινής χρονιάς - στην προπόνηση του, τερμάτισε πρώτος σε 13.49 (1,0) επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Ο Δουβαλίδης θα αγωνιστεί και στα 200 μ., όπου θα έχει κι εκεί την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο Παύλος Μπόιτσιος (ΣΚΑ Δράμας) ήταν δεύτερος με 14.42 (1,0) και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο έφηβος Ηλίας Τοτολίδης (Κάμειρος 2009) με 14.86 (2,8), νικητής στην πρώτη τελική σειρά.

Η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ) μπήκα δυναμικά στην αγωνιστική δράση της θερινής περιόδου, αφού στο σύνολο των αγώνων που έκανε κατάφερε να τρέξει γρήγορα. Χτες, η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε την απόσταση σε 13.31 (0,50) ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού είχε 13.50 και έγινε η όγδοη αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας. Η Καραγιάννη έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, γεγονός που της επιτρέπει να ελπίζει σε ακόμη καλύτερους χρόνους μελλοντικά. Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, αφού ήταν δεύτερη με 13.48 (έχει 13.45). Η τριάδα στα ψηλά εμπόδια έκλεισε με την Άννα Κατσαρώνη (ΓΣ Ηρακλής), που ήταν νικήτρια στην πρώτη τελική σειρά με 14.58 (1,0).

Οπως και το 2017 στο ίδιο στάδιο έτσι και φέτος, ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αναδείχθηκε νικητής στη σφαιροβολία με 19,19 μέτρα. Ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη είχε ακόμη δύο έγκυρες βολές στα 18,72 μ. και 18,75 μέτρα. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 19,13 μ. από την έκτη και τελευταία του βολή, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Τάσο Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 18,80 μέτρα.

Ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) ήταν ο αθλητής που έκοψε το σερί του Δημήτρη Τσιάμη στη διοργάνωση. Ο αθλητής από τη Νάουσα είχε καλύτερο άλμα στα 16,21 μ. και αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) προσγειώθηκε στα 16,09 μ. (1,9) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ του στον ανοιχτό στίβο. Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) αυτή τη φορά έμεινε στη τρίτη θέση με 15,93 μέτρα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Η Κορίνα Πολίτη ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 400μ.

Η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) κατάφερε να κάνει την κούρσα που έψαχνε εδώ και καιρό και να τερματίσει νικήτρια στα 400 μ. με 53.84. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία είχε δυνάμεις μέχρι το τέλος και κατάφερε να κυνηγήσει την Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) που λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό προηγούνταν. Η Πολίτη πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 53.78 από την περσινή σεζόν. Η Καρκαλάτου τερμάτισε δεύτερη με 54.04 και η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) τρίτη με 55.75. Η Πολίτη κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού πέρυσι ήταν τρίτη στην ίδια διοργάνωση.

Ο έμπειρος και πάντα ανταγωνιστικός Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) επέστρεψε στην κορυφή των 400 μ. σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από το 2016 και την επικράτηση του επίσης στην Πάτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Οικονομίδη τερμάτισε σε 47.73 και άφησε πίσω του, τους Γιάννη Λογοθέτη (ΓΣ Κηφισιάς) με 48.45 και Γιώργο Λαμπρόπουλο (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 48.64. Καλή παρουσία έκανε και ο 20χρονος Γιάννης Σιμόνι (ΑΣ Βεργίνας) με 49.28.

Σταθερά μακριά η Ελίνα Τζένγκο, πρώτη νίκη Φραντζεσκάκη στην διοργάνωση

Η σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 60,00 μ. είναι το ζητούμενο για την Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) και τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ. Η νεάνιδα αθλήτρια σε διάστημα μιας εβδομάδας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, στα 61,76 μ., στην τέταρτη βολή. Η 18χρονη ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες συνέχισε στα 57,55 μ., έπειτα πέτυχε την νικητήρια βολή της, είχε 57,57 μ. στην πέμπτη και 61,23 μ. στην έκτη και τελευταία βολή. Η νεαρή πέτυχε σήμερα την δεύτερη και τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας της, πίσω από το 63,96 μ. της περασμένης εβδομάδας κι έδειξε πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για εκείνη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Σταθερότητα πάνω από τα 60μ. αποκτά η Τζένγκο

Μάλιστα η νεαρή έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ, αφού στην πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο πάνω από τα 64,00μ., ωστόσο πάτησε τη γραμμή του τομέα. Η Σοφία Υφαντίδου (ΑΟ Βικέλας) κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα με 55,77 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και πλέον στρέφει την προσοχή της στα σύνθετα, που θα γίνουν στο ίδιο στάδιο την Δευτέρα. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ), που πέτυχε 54,50 μ. και άφησε πίσω της το 52,89 μ. που είχε στο ίδιο στάδιο πριν δύο χρόνια. Η Τζένγκο είναι η μοναδική αθλήτρια της ηλικίας της παγκοσμίως, που τη φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει τα 60,00 μέτρα.

Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ πανηγύρισε σήμερα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που μάλιστα κατάφερε να τη συνδυάσει με την δεύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο 20χρονος αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 76,64 μ. και αναδείχθηκε νικητής σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της ημέρας. Ο Φραντζεσκάκης πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 76,67 μ. από τον περσινό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), νικητής στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν δεύτερος στον σημερινό αγώνα με βολή στα 75,85 μ. και νέο φετινό ρεκόρ. Οι δύο αθλητές είχαν από δύο βολές πάνω από τα 75,00 μ., δείγμα του υψηλού αγωνιστικού τους επιπέδου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦΠ) με 70,62 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η νίκη στη Σπανουδάκη, νέο ρεκόρ από την Εμμανουηλίδου

Στην τρίτη διαδοχική της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ έφτασε σήμερα η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στα 100 μέτρα, στην πρώτη ημέρα των αγώνων στην Πάτρα.

Η 26χρονη αθλήτρια τερμάτισε σε 11.43 (1,1) και έφτασε εύκολα στην επικράτηση δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει και της παρουσίας της στα 200 μέτρα. Η Σπανουδάκη θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο της νταμπλ στη διοργάνωση. Η Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) προσπάθησε να κυνηγήσει στα πρώτα μέτρα την Σπανουδάκη και τερμάτισε στη δεύτερη σε 11.68. Η τριάδα στα 100 μ. έκλεισε με την εκπληκτική 17χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) που τερμάτισε σε 11.71 και βελτίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα υο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 της απόστασης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ 2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου το πρωί είχε πετύχει 11.75. Η νεαρή ολοκληρώνει στην ουσία τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πλέον έχει μπροστά της όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν, που θα ανήκει στην κατηγορία Κ20. Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινείας Μεσογείων) αν και 400άρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει σε 11.73 και να καταλάβει την τέταρτη θέση. Η έμπειρη αθλήτρια αύριο θα τρέξει 200 μ., όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε την περσινή χρονιά.

Στους Άνδρες, χάθηκε η ευκαιρία για μια δυνατή κούρσα, όταν ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έκανε άκυρη εκκίνηση και βγήκε από τον αγώνα. Ο περσινός νικητής, Γιάννης Νυφαντόπουλος(ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ήταν νικητής με 10.52 (-1,3), ωστόσο πιέστηκε μέχρι το τέλος από τον έφηβο Θοδωρή Βροντινό (ΠΑΟΚ), που τερμάτισε τελικά δεύτερος με 10.53, κοντά στο ατομικό του 10.51. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παρουσίες του στη σεζόν .Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά και τρίτος στο σύνολο με 10.60. Ο 21χρονος αύριο θα τρέξει και 200 μέτρα.

Απόλυτη κυριαρχία Δημητράκη στα 1.500 μ.

Στον 30ο τίτλο του σε ανοιχτό και κλειστό στίβο έφτασε σήμερα ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός), που για μία ακόμη χρονιά δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί από τους αντιπάλους του.

Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ ήταν νικητής στα 1.500 μ. με 3.45.67, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και ήταν αρκετή για να του δώσει την 11η νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο 30χρονο επέλεξε από την αρχή της κούρσα να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να πάρει διαφορά περίπου 50μ., την οποία και διατήρησε σχεδόν μέχρι το τέλος. Δεύτερος με 3.52.76 ήταν ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας) με 3.52.76 και τρίτος ο νικητής στην κατηγορία Κ20, πριν μία εβδομάδα στα Γιάννενα, Γιώργος Μαθιόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) με 3.53.80 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) πέρασε για τρίτη φορά στην καριέρα της, πρώτη την γραμμή του τερματισμού αυτή τη φορά με 4.28.27. Η έμπειρη πρωταθλήτρια παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πίεση από την νεαρή Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) φάνηκε να ελέγχει την κούρσα. Η 18χρονη Σπύρου τερμάτισε δεύτερη με 4.29.40, μία εβδομάδα από τη νίκη της στο ίδιο αγώνισμα και στη διοργάνωση των Κ20. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε μία άλλη νεαρή αθλήτρια, την Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βέροιας) με 4.29.58 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Γιώργος Μίνο (ΑΟ Μυκόνου) υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι και με 8.56.26 αναδείχθηκε νικητής σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στη χώρα μας και νέο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 8.59.32. Ο νεαρός Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ) ήταν δεύτερηε μ 8.57.00 επίδοση που συντρίβει το προηγούμενο ρεκόρ του. ο Νίκος Γκότσης (ΣΑΚΑ) ήταν τρίτος με 8.58.89. Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 10.25.87. Δεύτερη ήταν η Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος) με 10.29.90 και στην τρίτη η Ιωάννα Πέτρου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 10.44.85.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) έφτασε στη νίκη στο τριπλούν με 13,91 μ. (-1,7) σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν. Η αθήτρια του Παύλου Σκορδίλη επέλεξε να κάνει τα τέσσερα από τα έξι άλματα της κι έπειτα να σταματήσει, αφού αύριο θα συνεχίσει με το μήκος. Δεύτερη με 13,25 μ. (0,3) και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) και τρίτη η Αγγελική Λυμπεροπούλου (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με 12,81 (0,2).

Πρώτη νίκη για την Πόλακ, 10η για την Αναγνωστοπούλου

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ των γυναικών κι έφτασε έτσι στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση στον ανοιχτό, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη χρειάστηκε άλμα στα 4,50 μ. για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε έναν τελικό, που μετά την ακύρωση της Στεφανίδη, λίγα 24ωρα πριν την διοργάνωση, ήρθε να προστεθεί και αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου, που παρότι έκανε ζέσταμα δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί.

Η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε από το απόγευμα της Πέμπτης ένα έντονο πιάσιμο στους ραχιαίους. το οποίο δεν της επέτρεψε σήμερα να είναι στην κατάσταση που θα ήθελε για να κάνει άλματα. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις στο αγώνισμα. Η Ελένη Πόλακ μπήκε στον αγώνα στα 4,20 μ. και συνέχισε επιτυχημένα στα 4,35 μ. και 4,50 μ., ενώ έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,55 μέτρα και ολοκλήρωσε έτσι τον τρίτο της αγώνα στη σεζόν με προσπάθεια πάνω από τα 4,50 μέτρα. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που φέτος δείχνει να ανεβαίνει επίπεδο. Η αθλήτρια του Βασίλη Καραγιάννη ήταν δεύτερη με 4,25 μ. κάνοντας συνολικά δύο ρεκόρ, αφού νωρίτερα πέρασε και τα 4,20 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Κατερίνα Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς) με 4,14 μ., ύψος που ξεπέρασε και η 17χρονη Αναστασία Ρέτσα (Μεσογείων Αμεινίας) και αποτελεί νέο ατομικό της ρεκόρ.

Το σερί των νικών της συνέχισε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΣ Φαρσάλων), που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία για 10η χρονιά. Η έμπειρη αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 57,98 μ. και έκλεισε με θετικό πρόσημο μια σεζόν με πολλές ιδιαιτερότητες και στη διάρκεια της οποίας πέτυχε 59,96 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Δήμητρα Αλεξίου (Εσπερος Λαμίας) με 46,54 μ. και το χάλκινο στην Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) με 44,43 μέτρα.

Σε αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 πήγε η νίκη στο ύψος. Η Παναγιωτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεπέρασε για δεύτερη φορά φέτος το 1,85 μ. με την πρώτη προσπάθεια, ύψος που ήταν αρκετό να της χαρίσει το πρώτο της χρυσό στην κατηγορία. Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) ήταν δεύτερη, επίσης με 1,85 μ. - οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν στο 1,88 μ.- και τρίτη ήταν η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) με 1,82 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ