ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στεφανίδη: "Προτιμώ να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς κόσμο από το να ακυρωθούν"

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την άφιξή της στην Ελλάδα μετά από την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την άφιξή της στην Ελλάδα μετά από την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 EUROKINISSI SPORTS

Πεπεισμένη πως η Ιαπωνία θα καταφέρει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2021 εν μέσω κορονοϊού εμφανίστηκε με συνέντευξή της η Κατερίνα Στεφανίδη, εκφράζοντας την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι αγώνες έστω και χωρίς θεατές.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Kyodo News" για το ενδεχόμενο που υπάρχει να μην γίνουν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ούτε το 2012 παραχώρησε η Κατερίνα Στεφανίδη, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ να εκφράζει την επιθυμία της να μην ακυρωθεί το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός.

"Αν πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί χωρίς θεατές, θα το προτιμούσα από το να μην γίνουν καθόλου.Εάν μπορούμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μερικούς θεατές, αυτό θα είναι καλύτερο, φυσικά. Για μένα το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ακυρωθούν εντελώς", τόνισε στη συνέντευξή της η παγκόσμια πρωταθλήτρια και συνεχισε:

"Νομίζω ότι είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτήν που είχαμε πέρυσι, όπου δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιό. Εάν επαναληφθεί η έρευνα (σε αντίστοιχη έρευνα πέρυσι, το 80% των αθλητών είχε δηλώσει υπέρ της ακύρωσης ή της αναβολής των αγώνων ελέω κορονοϊού), τώρα θεωρώ πως το 80% των αθλητών θα ήθελαν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Για να καταλήξει η Κατερίνα Στεφανίδη λέγοντας τα εξής: "Δεν υπάρχουν πολλές άλλες χώρες εκτός της Ιαπωνίας που θα εμπιστευόμουν για να φιλοξενήσουν τους αγώνες χωρίς προβλήματα.

Νομίζω πως όλοι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία, είμαστε τυχεροί που οι αγώνες είναι να διεξαχθούν στην Ιαπωνία και όχι κάπου αλλού.

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πραγματικά ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Ιαπωνία το ερχόμενο καλοκαίρι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ