ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Στίβου: Πρωτιά για Χαϊτίδου στο μήκος, ατομικό ρεκόρ στα 800μ. για Κότιτσα

Η Βασιλική Χαϊτίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Γυναικών
Η Βασιλική Χαϊτίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Γυναικών INTIME

Στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, η Βασιλική Χαϊτίδου προσγειώθηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Χρήστος Κοτίτσας έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 800μ. και πέτυχε την έκτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Η Βασιλική Χαϊτίδου εκμεταλλεύτηκε την έδρα και την καλή της κατάσταση και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Γυναικών.

Η 22χρονη αθλήτρια στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση προσγειώθηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η αθλήτρια είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,23 μ. (0,8), 6,17 μ. (0,6) και 6,14 μ. (1,9) και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 6,49 μ. από φέτος.

Δεύτερη ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 6,28 μ. (2,8) και τρίτη η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 6,12 μ. (1,9). Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε 6,10 μ. και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι.

Το μήκος των γυναικών έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες πάνω από το σκάμμα, που είχαν την ευκαιρία να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητριών. Η Χαϊτίδου την Τρίτη (28/6) αναχωρεί με την ελληνική ομάδα για Αλμερία, προκειμένου να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σπουδαία κούρσα ο Χρήστος Κοτίτσας

Σπουδαία κούρσα και έκτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα για τα 800 μέτρα ο Χρήστος Κοτίτσας.

Ο Χρήστος Κοτίτσας μετά το "σαμποτάζ" στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 800μ. του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τερμάτισε σε χρόνο 1:47.00, επίδοση που είναι η έκτη όλων των εποχών, και μόλις είδε τον χρόνο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Ο Κοτίτσας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα έτρεξε σε αδύναμη σειρά από μία απαράδεκτη πρωτοβουλία ενός προπονητή που δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής. Αυτό του στοίχησε τον ανταγωνισμό και μία μεγάλη επίδοση, σε ένα θέμα που απασχόλησε έντονα και τον ΣΕΓΑΣ.

Σήμερα (26/6) πήρε μία προσωπική ρεβάνς όμως με αυτό το ατομικό ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ