ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Θρίαμβος για Καναδά και ΗΠΑ με απίστευτους χρόνους στις σκυταλοδρομίες 4Χ100

Η ομάδα του Καναδά πανηγυρίζει τη νίκη στην κούρσα των 4Χ100  | 23 Ιουλίου 2022
Η ομάδα του Καναδά πανηγυρίζει τη νίκη στην κούρσα των 4Χ100 | 23 Ιουλίου 2022 @2022 GREGORY BULL/AP IMAGES

Η ομάδα του Καναδά στους άνδρες και των ΗΠΑ στις γυναίκες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις αντίστοιχες κούρσες των 4Χ100 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάνοντας εντυπωσιακούς χρόνους. Λάμψη Πιτσάρδο στο τριπλούν και Πίτερς στο ακόντιο, χρυσό ο Κορίρ στα 800μ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκεν έχει προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό εδώ και 10 ημέρες και αυτό ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα της Κυριακής (24/7), όπου έλαβαν χώρα δύο απίστευτες κούρσες, στο πλαίσιο των σκυταλοδρομιών.

Σε αυτή των 4Χ100 στους άνδρες, ο Καναδάς πήρε μία μεγάλη νίκη με τους Μπράουν, Μπλέικ, Ρόντνεϊ και Ντε Γκρας να κάνουν χρόνο 37.48, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πίσω τους Αμερικανούς και Βρετανούς και 4ους τους Τζαμαϊκανούς.

Στην αντίστοιχη κούρσα των γυναικών, το φινάλε ήταν συγκλονιστικό αφού η πρωτιά κρίθηκε για 4 δέκατα του δευτερολέπτου, με τις Αμερικανίδες Τζέφερσον, Στάινερ, Πραντίνι και Τέρι να χαρίζουν το χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα τους με χρόνο 41.14 χάρη στις πολύ καλές αλλαγές τους, σε αντίθεση με τις Τζαμαϊκανές Φρέιζερ-Πράις, Τόμπσον-Χέρα, Νέλσον και Τζάκσον, που δεν είχαν αχαστή συνεργασία στην αλλαγή της σκυτάλης.

Όσον αφορά σε άλλους τελικούς, ξεχωρίζουν αναμφίβολα οι επιτυχίες των Άντερσον Πίτερς και Πέδρο Πιτσάρδο, με τον πρώτο να είναι ασυναγώνιστος σε όλες τις ρίψεις του και να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο και τον δεύτερο να αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του χάρη στα πρώτα δύο φανταστικά άλματα που πραγματοποίησε.


Τέλος, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, ο Εμάνουελ Κορίε επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στα 800μ., κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ