ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο στίβου Κ20: Πρόκριση της Δεληγιάννη στον ημιτελικό των 800μ

Η Έλλη- Ευτυχία Δεληγιάννη
Η Έλλη- Ευτυχία Δεληγιάννη EUROKINISSI

Με την παρουσία Ελλήνων αθλητών συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 με την Δεληγιάννη να προκρίνεται άνετα στον ημιτελικό των 800μ και την Ρέτσα να βγαίνει τέταρτη στο επί κοντώ.

Εξαιρετική η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 με τις Έλλη- Ευτυχία Δεληγιάννη και Αναστασία Ρέτσα αλλά και τον Θοδωρή Ζιώγα να ξεχωρίζουν στα αθλήματά τους.

Η Έλλη- Ευτυχία Δεληγιάννη κάθισε στην εκκίνηση του προκριματικού των 800 μ. με στόχο να κάνει την εμφάνιση, που θα της έδινε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το κατάφερε δίχως να πιέσει τον εαυτό της.

Η νεαρή αθλήτρια κάνοντας ήρεμη κούρσα, τερμάτισε στην δεύτερη θέση της πρώτης σειράς με 2.05.38 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Ο ημιτελικός των 800 μ. θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι. Η Δεληγιάννη, η οποία ήταν τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προκρίθηκε με τον δεύτερο χρόνο στον επόμενο γύρο.

Με την Άννα Χατζηπουργάνη στα 400 μ. εμπ. άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Ναϊρόμπι, για τα ελληνικά χρώματα.

Η αθλήτρια του Νίκου Μαντζόλη αγωνίστηκε στην δεύτερη ημιτελική σειρά των χαμηλών εμποδίων όπου τερμάτισε σε 60.66. Η νεαρή προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας και να κινηθεί σε ρυθμό πρόκρισης, κάτι που εξαρχής δεν ήταν εύκολο, ωστόσο τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση.

Στα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας (18/8), η Αναστασία Ρέτσα βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο των νικητριών στο επί κοντώ και κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα έχοντας καλύτερη προσπάθεια στα 4,05μ., επίδοση κοντά στο φετινό της 4,07 μέτρα.

Τέλος, ο Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας καθώς στην δεύτερη βολή του, την μοναδική έγκυρη στον αγώνα, πέτυχε 72,61 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Ο Ζιώγας προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση κι έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ