ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιονίκης επέζησε από πτώση αεροπλάνου, ξεγελώντας το θάνατο για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια

Kenya's David Lekuta Rudisha after winning the men's 800-meter final during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Kenya's David Lekuta Rudisha after winning the men's 800-meter final during the athletics competitions of the 2016 Summer Olympics at the Olympic stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Ολυμπιονίκης στα 800μ., Ντέιβιντ Ρουντίσα επέζησε από πτώση αεροπλάνου στην Κένυα, ενώ το 2019 την είχε γλιτώσει από σοβαρό τροχαίο.

Το όνομα του Ντέιβιντ Ρουντίσα λέει πολλά στους φίλους του στίβου. Πρόκειται για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 800μ. τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όσο και σε εκείνους του Ρίο.

Παράλληλα, κατείχε τον Παγκόσμιο τίτλο στη συγκεκριμένη απόσταση και δύο νίκες στη σειρά αγώνων του Diamond League και για πολλούς θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στα 800μ.

Ο Ρουντίσα εκτός από σπουδαίος αθλητής αποδεικνύεται και ιδιαίτερα τυχερός. Ο 33χρονος σήμερα Ολυμπιονίκης επέζησε από πτώση μικρού αεροσκάφους στην Κένυα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το αεροσκάφος να έχει αναποδογυρίσει. Ωστόσο, όλοι οι επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικρούς τραυματισμούς.

Από την πλευρά του ο Ρουντίσα μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο στο νοσοκομείο αναχώρησε για το σπίτι του. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης έφτασε τόσο κοντά στο θάνατο.

Η προηγούμενη ήταν το 2019. Τότε οδηγούσε το αμάξι του και συγκρούστηκε μετωπικά με Λεωφορείο δίχως να πάθει το παραμικρό, την ώρα που το όχημά του έγινε σμπαράλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ