ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Τόμπσον με ντάμπλ στα χρυσά για δεύτερη φορά

Η Ελέιν Έρα Τόμπσον με το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Ελέιν Έρα Τόμπσον με το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 FRANCISCO SECO/AP

Η Ελέιν Έρα Τόμπσον συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς, όπως και στο Ρίο το 2016, έτσι και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μέτρα αλλά και στα 200μέτρα σε διάστημα λίγων ημερών.

Το όνομά της με χρυσά γράμματα έγραψε για δεύτερη φορά η Ελέιν Έρα Τόμπσον, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μέτρα, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την επίδοσή της και στα 200μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά το νταμπλ στο Ρίο, η Ελέιν Τόμπσον σημείωσε νταμπλ νικών και στο Τόκιο. Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ ήταν εξαιρετική γι' ακόμη μία κούρσα και, κατά την 5η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, κατάφερε να κερδίσει εύκολα, μετά τα 100μ, και το 200μ, όπως έκανε και στη διοργάνωση του Ρίο το 2016.

Την Τρίτη (3/8) στον τελικό των 200μ τερμάτισε σε 21.53 με νέο εθνικό ρεκόρ, διατήρησε τον τίτλο της και άφησε στη δεύτερη θέση τη νεαρή σπίντερ από τη Ναμίμπια, Κριστίν Εμπομά, που έκανε 21.81 και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αμερικανίδα Γκαμπριέλ Τομάς με 21.87.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ