ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ, αποκλείστηκε η Πόλακ

Η Κατερίνα Στεφανίδη τη στιγμή που περνάει τα 4.55μ.
Η Κατερίνα Στεφανίδη τη στιγμή που περνάει τα 4.55μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ, εν αντιθέσει με την Ελένη Πόλακ που έμεινε εκτός. Διακοπή περίπου μίας ώρας λόγω ισχυρής βροχής στο Τόκιο.

Το εισιτήριο για τον τελικό του άλματος επί κοντώ πήραν δύο από τις τρεις εκπροσώπους του ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο στον τελικό του αγωνίσματος, εν αντιθέσει με την Ελένη Πόλακ, η οποία δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 4μ55 και μοιραία αποκλείστηκε.

Ο προκριματικός του επί κοντώ διεκόπη για περίπου μία ώρα λόγω ισχυρής βροχής στο Τόκιο, γεγονός που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των αθλητριών. Τα καιρικά φαινόμενα προβλημάτισαν άπασες τις αθλήτριες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία δεν μπόρεσε να πιάσει τα 4μ55 και να προκριθεί στον τελικό, μένοντας εκτός νυμφώνος πέντε χρόνια μετά το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Παρά το γεγονός πως το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 4μ70, ούτε μία από τις συμμετέχουσες κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Οι δεκατέσσερις (14) αθλήτριες που μπόρεσαν να πηδήξουν πάνω από τα 4μ55 πήραν αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος. Τελικός που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:20 (ώρα Ελλάδας).

Αναλυτικά η λίστα του τελικού στο επί κοντώ:

1. Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία)

2. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα)

3. Κέιτι Ναγκέτ (ΗΠΑ)

4. Ανίκα Νιούελ (Καναδάς)

5. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα)

6. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία)

7. Τίνα Σουτέι (Φινλανδία)

8. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία)

9. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα)

10. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

11. Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία)

12. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία)

* Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΑΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ