ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Στίβος: Ο συγκλονιστικός Εμμανουήλ Καραλής "άγγιξε" το μετάλλιο με την 4η θέση του και ισοφάρισε το ρεκόρ του στον τελικό του επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο AP IMAGES

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας, άγγιξε το μετάλλιο και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Τόκιο! Χρυσός ο Μόντο Ντουπλάντις.

Παρά το γεγονός πως βρισκόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση, σκορπώντας χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Όντας αυτός που άνοιξε τον αγώνα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ55, τα 5μ70 και τα 5μ80, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερη ατομική επίδοσή του.

Στη συνέχεια, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5μ87, έκανε τρεις προσπάθειες για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, δεν τα κατάφερε όμως. Σε ισάριθμες απόπειρες, βρήκε ελαφρώς τον πήχη και τον έριξε, ολοκληρώνοντας έτσι τον αγώνα του.

Όπως και να έχει, η προσπάθειά του στη διάρκεια του τελικού ήταν συγκλονιστική!

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του, έστειλε μάλιστα ένα υπέροχο μήνυμα προς τους γονείς του.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς πάντως για ένα εκ των φαβορί για τα μετάλλια. Ο λόγος για τον Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στη διάρκεια της προθέρμανσης, προσπαθώντας -εκτός όλων των άλλων- να διαχειριστεί και τις ενοχλήσεις που αισθανόταν. Ήταν εμφανές όμως πως δεν ένιωθε καλά. Πέρασε μεν τα 5μ70 με την πρώτη, στην πορεία όμως απέτυχε τόσο στα 5μ87 (μετά την πρώτη αποτυχημένη, άφησε το συγκεκριμένο ύψος) όσο και στα 5μ92 (δύο προσπάθειες), ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην όγδοη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε (ποιος άλλος;) ο Αρμάντ Ντουπλάντις, το παιδί - θαύμα του επί κοντώ. Ο 22χρονος έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους αντιπάλους του, ήταν εκπληκτικός και πέρασε με την πρώτη τα 6μ02 για να κάνει δικό του αυτό που του έλειπε: το χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στη συνέχεια, ανέβασε τον πήχη στα 6μ19 με την επιδίωξη να σπάσει το -δικό του- παγκόσμιο ρεκόρ, έφτασε κοντά σε δύο από τις τρεις προσπάθειές του, αλλά εν τέλει έριξε τον πήχη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στον Κρίστοφερ Νίλσεν, ο οποίος με τα 5μ97 που πέρασε, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τιάγκο Μπραζ (με 5μ87), πέντε χρόνια μετά το χρυσό που κατέκτησε ο ίδιος στο Ρίο.

Μεταξύ των εκπλήξεων το γεγονός πως ο Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (χρυσός στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2019, τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου του 2021) δεν κατάφερε να περάσει τα 5μ80, μένοντας από νωρίς πολύ μακριά από τη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) - 6μ02

2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) - 5μ97

3. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) - 5μ87

4. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) - 5μ80

5. Κέι Σι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) - 5μ80

6. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) - 5μ80

7. Χάρι Κόπελ (Μεγάλη Βρετανία) - 5μ80

8. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) - 5μ70

9. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) - 5μ70

10. Ερσού Σασμά (Τουρκία) - 5μ70

11. Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) - 5μ70

12. Τζον Έρνεστ Ομπίενα (Φιλιππίνες) - 5μ70

13. Μενό Βλουν (Ολλανδία) - 5μ55

14. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) -

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ