ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Ο Κενυάτης σπρίντερ Οντιαμπό η πρώτη περίπτωση ντόπινγκ στο Τόκιο

Η έναρξη του στίβου
Η έναρξη του στίβου 2021 JAE C. HONG/ ASSOCIATED PRESS

Η πρώτη περίπτωση ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι γεγονός καθώς ο Κενυάτης σπρίντερ Οντιαμπό βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Μαρκ Οντιαμπό, είναι ο πρώτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά από σχετικό έλεγχο, προέκυψε ότι ο Κενυάτης σπρίντερ, έκανε χρήση της ουσίας μεθαστερόνη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (31/7) από τον Διεθνής Οργανισμό Ελέγχων.

Ο Οντιαμπό, αποκλείσθηκε λίγες ώρες πριν την συμμετοχή του στον προκριματικό των 100 μέτρων, ενώ όπως έγινε γνωστό, το επίμαχο δείγμα, ελήφθη στις 28 Ιουλίου στο Τόκιο. Ο 28χρονος αθλητής, που έχει καλύτερη επίδοση 10:05, προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Αυτή, είναι η δεύτερη περίπτωση ντόπινγκ που αφορά έναν Κενυάτη αθλητή στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς προηγήθηκε ο Σάιμον Κέμποι, ο οποίος αποκλείστηκε στο Σίδνεϊ το 2000 πριν αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Νωρίτερα σήμερα (31/7), η Νιγηριανή σπρίντερ, Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρο, αποκλείσθηκε από την διοργάνωση του Τόκιο, καθώς σε έλεγχο που της έγινε στις 19 Ιουλίου, απεδείχθη πως έκανε χρήση αυξητικής ορμόνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ