ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Ο αχίλλειος "πρόδωσε" ξανά την Τζόνσον-Τόμπσον

Η Τζόνσον-Τόμπσον έχει μόλις σωριαστεί στο έδαφος
Η Τζόνσον-Τόμπσον έχει μόλις σωριαστεί στο έδαφος AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Στη διάρκεια της προσπάθειάς της στα 200μ. η Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον σωριάστηκε στο ταρτάν. Ο εφιάλτης με τον αχίλλειο τένοντα επανήλθε και η Βρετανίδα επταθλήτρια τέθηκε εκτός μάχης. Αρνήθηκε να τη μεταφέρουν με αμαξίδιο, ήθελε να τερματίσει όρθια.

Η Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον έκανε το παν για να 'ναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πριν από 7 μήνες η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 στο έπταθλο είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αχίλλειο και, μολονότι οι προβλέψεις δεν ήταν ευοίωνες, κατόρθωσε να επανέλθει με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της κορυφαίας του είδους που είχε κερδίσει στην Ντόχα και να φορέσει στο λαιμό της το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως δεν ήταν γραφτό να συμβεί. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σειράς του αγωνίσματος των 200 μέτρων η 28χρονη από το Λίβερπουλ κατέρρευσε λόγω προβλήματος στο λαβωμένο πόδι της και η προσπάθειά της έμεινε ημιτελής. Γιατροί και εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν την άτυχη αθλήτρια, η οποία, αν και εμφανώς συντετριμμένη από την άσχημη τροπή που πήρε η συμμετοχή της στη διοργάνωση, αρνήθηκε τη συνδρομή. Αντιθέτως βρήκε την εσωτερική δύναμη να σηκωθεί και χωλαίνοντας να φτάσει ως τον τερματισμό. Φυσικά η προσπάθειά της δεν υπολογίστηκε δίπλα στις υπόλοιπες και έμεινε στους 2.886 βαθμούς των πρώτων τριών αγωνισμάτων (110μ, ύψος, σφαίρα).

Αναπόφευκτα η Τζόνσον-Τόμπσον έπεσε στην 22η θέση της γενικής κατάταξης, από την 5η που ήταν ως τότε.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ