ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Μπαρσίμ και Ταμπέρι Ολυμπιονίκες με 2.37μ στον συγκλονιστικό τελικό του ύψους

Η αγκαλιά του Ταμπέρι με τον Μπαρσίμ
Η αγκαλιά του Ταμπέρι με τον Μπαρσίμ PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 MATTHIAS SCHRADER / ASSOCIATED PRESS

Σε έναν συναρπαστικό τελικό στο άλμα εις ύψος, οι Μπαρσίμ και Ταμπέρι μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο καθώς υπερέβησαν και οι δύο τα 2.37μ.

Έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του αγωνίσματος, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Τόκιο και ολοκληρώθηκε με θριαμβευτές τον Καταριανό, Εσα Μουτάζ Μπασίρ και τον Ιταλό, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, οι οποίοι υπερέβησαν τα δύο μέτρα και 37 εκατοστά, ενώ απέτυχαν τρις στα 2.39 μέτρα. Οι δύο άλτες συμφώνησαν να μην δώσουν αγώνα μπαράζ κι έτσι θα παραλάβουν από ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο Καταριανός Ολυμπιονίκης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος για το χρυσό μετάλλιο και υπερέβη όλα τα ύψη από τα 2.24 μέτρα μέχρι και τα 2.37, με την πρώτη προσπάθεια! Σε αντίστοιχη κατάσταση, εμφανίσθηκε και ο Ιταλός, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο οποίος είχε όλα τα άλματα επιτυχημένα μέχρι και το 2.37μ, όπως και ο Μπαρσίμ, με αποτέλεσμα να πάρουν από ένα χρυσό μετάλλιο!

Το χάλκινο μετάλλιο, θα παραλάβει ο Λευκορώσος, Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος ξεπέρασε τα 2.37 με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 2.35 μέτρα, κρατώντας δύο άλματα για την συνέχεια του αγώνα.

Χαρακτηριστικό της αγωνίας που προσέφερε αυτός ο τελικός, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι τρεις μεταλλιούχοι, είναι το γεγονός ότι επτά αθλητές υπερέβησαν τα δύο μέτρα και 33 εκατοστά, ενώ πέντε εξ΄ αυτών, ξεπέρασαν και τα 2.35 μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού, έχει ως εξής:

1. Εσα Μουτάζ Μπασίρ (Κατάρ) 2.37 μέτρα

. Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.37

3. Μαξίμ Νεντασεκάου (Λευκορωσία) 2.37

4. Σανγκέοκ Γου (Νότια Κορέα) 2.35

5. Μπράντον Σταρκ (Αυστραλία) 2.35

6. Μιχαήλ Ακιμένκο (Ρωσία) 2.33

7. Γιουβόν Χάρισον (ΗΠΑ) 2.33

8. Τζάνκο Λόβετ (Καναδάς) 2.30

9. Ιλια Ιβανιουκ (Ρωσία) 2.30

10. Χάμις Κερ (Νέα Ζηλανδία) 2.30

11. Τομ Γκέιλ (Μεγάλη Βρετανία) 2.27

12. Σέλμπι ΜακΚίουεν (ΗΠΑ) 2.27

13. Ναότο Τόμπε (Ιαπωνία) 2.24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ