ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Χρυσή η Τόμπσον στα 100 μέτρα, με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Η Ελέιν Τόμπσον κέρδισε την κούρσα των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Ελέιν Τόμπσον κέρδισε την κούρσα των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες AP PHOTO/DAVID GOLDMAN

Η Ελέϊν Έρα Τόμπσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με επίδοση 10.61, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Η Ελέϊν Ερα Τόμπσον εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την νίκη της στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ τερμάτισε σε 10.61 και "έγραψε Ιστορία", καθώς, με το Ολυμπιακό ρεκόρ που σημείωσε, έγινε η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών.

Στην κορυφή του σχετικού πίνακα βρίσκεται η αείμνηστη Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ, με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ των 10.49 και ακολουθεί η συμπατριώτισσα της, Καρμελίτα Τζέτερ, με 10.64.

Μετά την Τόμπσον (10.61), έπονται η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς (10.65), η Τζαμαϊκανή Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράϊς (10.70) και η 21χρονη Αμερικανίδα ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον (10.72).

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ