ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - στίβος: Χάνει τους Αγώνες ο Κέντρικς, σε καραντίνα όλοι οι Αυστραλοί αθλητές του στίβου

Ο Σαμ Κέντρικς
Ο Σαμ Κέντρικς 2021 MATT DUNHAM / AP PHOTO

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μπήκαν όλη η ομάδα στίβου της Αυστραλίας μπήκε σε καραντίνα ως στενή επαφή του.

Το πρώτο σημαντικό «πλήγμα» του κορονοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι γεγονός. «Θύμα» είναι ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, ο οποίος στον καθιερωμένο έλεγχο, βρέθηκε «θετικός» και όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, αποκλείσθηκε από την κορυφαία διοργάνωση.

"Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το καθημερινό του τεστ ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός ανταγωνισμού. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο 28χρονος Κέντρικς, ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι απανταχού φίλαθλοι του εντυπωσιακού αγωνίσματος, περίμεναν την «μονομαχία» του με τον νεαρό Σουηδό, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις, που τελικά δεν θα γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές, ως στενές επαφές του Κέντρικς

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Σαμ Κέντρικς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή. Οπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ