ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρέμβαση της ΔΟΕ μετά τις καταγγελίες της Τσιμανούσκαγια για την Ομοσπονδία της Λευκορωσίας

Η Τσιναμούσκαγια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Τσιναμούσκαγια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 MARTIN MEISSNER / ASSOCIATED PRESS

Η ΔΟΕ ενήργησε άμεσα μετά τις καταγγελίες που έκανε η Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια, ισχυριζόμενη πως εκδιώχθηκε από την Ομοσπονδία της Λευκορωσίας. Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων.

Οι καταγγελίες που έκανε η Κρίστσινα Τσιμανούσκα για για τον τρόπο με τον οποίο τέθηκε εκτός συνέχειας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν σοβαρές, δεδομένου ότι θεωρεί πως εκδιώχθηκε από την Ομοσπονδία της χώρας της λόγω των απόψεών της. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν άσκησε κριτική στους εθνικούς προπονητές της Λευκορωσίας.

Η ίδια σχολίαζε μάλιστα πως η Ομοσπονδία της χώρας επιχείρησε να την... διώξει από την Ιαπωνία, δίχως τη συγκατάθεσή της. Κάπου εκεί, κι αφού έκανε τις σχετικές καταγγελίες, προέκυψε η παρέμβαση της ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε άμεσα εκρόσωπό της για να βρεθεί στο πλευρό της αθλήτριας και να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση. Όπως ενημέρωσε επίσημα μάλιστα, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός για να μην προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια αφετέρου για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ:

"Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020. Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρίστσινα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τις προσεχείς ημέρες".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ