ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΚΑ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν στίβου

ΟΑΚΑ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν στίβου
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης INTIME

Η αντικατάσταση των ταρτάν του στίβου του ΟΑΚΑ προχωράει, με την Περιφέρεια Αττικής να προχωράει στην προκήρυξη του διαγωνισμού, ορίζοντας καταλυτική προθεσμία υποβολής προσφορών την 11η Ιανουαρίου 2023.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν του στίβου, αλλά και τις στεγανοποιήσεις ορόφων και αντικατάσταση κάποιων τμημάτων περίφραξη του ΟΑΚΑ. Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυεγνάκης ανέφερε μεταξύ άλλων για το συγκεκριμένο έργο "το είπαμε, το κάνουμε".

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ενημέρωση: "Η Περιφέρεια Αττικής διακήρυξε την ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για το εξαιρετικά σημαντικό Έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν), στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ», εκτιμώμενης αξίας 5.847.840€.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαία Έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης του Ολυμπιακού Συγκροτήματος που παρουσιάστηκαν αναλυτικά στις 13/12/2022, στην εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν των στιβικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, έπειτα από 20 χρόνια, υπεγράφη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, Νεκτάριο Βιδάκη, στις 24 Μαΐου 2022 (δείτε εδώ: και το Έργο περιλαμβάνει:

- Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων – ταρτάν του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1 και Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ).

- Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.

- Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, κατόπιν διαπίστωσης φθορών και δυσλειτουργιών τους συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

ΟΑΚΑ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν στίβου
INTIME


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι "το είπαμε και το κάνουμε!

Η αποκατάσταση της μεγαλύτερης και σπουδαιότερης στιβικής εγκατάστασης της χώρας θα επαναφέρει -και- τον στίβο του ΟΑΚΑ στο παγκόσμιο επίκεντρο. Να μπορεί να διεκδικεί και να φιλοξενεί σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της χώρας και την προβολή της σε όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατουλή, ο οποίος έχει αποδείξει ότι "αγκαλιάζει" τον ελληνικό αθλητισμό, συνεισφέροντας σε πάρα πολλά σπουδαία έργα αναβάθμισης και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει! Η Ελλάδα αλλάζει!"

Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προσφορών για την επιλογή αναδόχου καθορίστηκε η 11η Ιανουαρίου 2023 στις 14:00 και η αποπεράτωση του Έργου προβλέπεται 12 μήνες έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ