ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής στίβου στον κόσμο το 2021, πώς μπορούμε να τον ψηφίσουμε

Ο Μίλτος Τεντόγλου με την ελληνική σημαία
Ο Μίλτος Τεντόγλου με την ελληνική σημαία EUROKINISSI

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους δέκα υποψηφίους αθλητές στίβου στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο μέσα στο 2021. Πώς μπορούμε να τον ψηφίσουμε διαδικτυακά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεχώρισε μέσα στο 2021 με τα άλματά του στο μήκος που του έδωσαν μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων και γι' αυτό είναι υποψήφιος στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή στίβου του έτους.

Η World Athletics (όπως μετονομάστηκε η IAAF) ανακοίνωσε τις δέκα υποψηφιότητες, με τη λίστα να περιλαμβάνουν ορισμένα τα κορυφαία ονόματα του στίβου που διεκδικούν την ίδια διάκριση μέσα από μία ψηφοφορία με τρεις ψηφοφόρους, όπως ο απόλυτος άρχοντας του επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, ή ο άπιαστος Νορβηγός μεσαίων αποστάσεων Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο νικητής θα αναδειχθεί κατά 50% από την ψήφο του συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κατά 25% από τη World Athletics Family και το 25% από την ψήφο των φιλάθλων. Οι δύο πρώτοι φορείς θα ψηφίσουν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψηφίζουν μέσω τις πλατφόρμες των social media της ομοσπονδίας, δηλαδή μέσω like σε Facebook και Instagram ή μέσω retweet στο Twitter, στα ειδικά ποσταρίσματα για κάθε έναν υποψήφιο. Μπορείτε να ψηφίσετε τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή παρακάτω:



Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στα μεσάνυχτα του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου και με την ολοκλήρωση θα ανακοινωθούν οι πέντε άντρες και οι πέντε γυναίκες (οι 10 υποψήφιες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή) που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις. Ο νικητής και η νικήτρια θα ανακοινωθεί σε ζωντανή εκδήλωση τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι 10 υποψήφιοι για τους άντρες

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελάδα) - Μήκος
  2. Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ) - Σφαιροβολία
  3. Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) - Επί Κοντώ
  4. Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία) - 1.500μ.
  5. Ελιούντ Κιπτσόγκε (Κένυα) - Μαραθώνιος
  6. Πέντρο Πισάρντο (Πορτογαλία) - Τριπλούν
  7. Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία) - Δισκοβολία
  8. Ντέμιαν Γουόρνερ (Καναδάς) - Δέκαθλο
  9. Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία) - 400μ. εμπόδια
TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ