ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Απίστευτος Τεντόγλου αποκλειστικά στο SPORT24: "Μπορώ να κάνω 8.70, κάνω τρελά άλματα στις προπονήσεις"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρατούσε στα χέρια του το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της Ελλάδας για το 2022, όταν αποκάλυψε στο SPORT24 ότι τα πόδια του βγάζουν φωτιές στις προπονήσεις που κάνει αυτή την περίοδο και στόχος του είναι το ρεκόρ Ευρώπης μέσα στο 2023.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρατούσε στα χέρια του το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της Ελλάδας για το 2022, όταν αποκάλυψε στο SPORT24 ότι τα πόδια του βγάζουν φωτιές στις προπονήσεις που κάνει αυτή την περίοδο και ότι νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι η χρονιά έκλεισε με δύο χρυσά μετάλλια (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού), ένα αργυρό (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), ένα διαμάντι (Diamond League) και δύο τίτλους, αυτόν που πήρε στα βραβεία του ΠΣΑΤ και του κορυφαίου αθλητή στίβου στα Βαλκάνια.

Ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους εδώ και καιρό ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη και τα σήματα που λαμβάνει στις προπονήσεις του είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά για τη νέα σεζόν που θα αρχίσει σε περίπου ένα μήνα.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Ο Μίλτος Τεντόγλου μιλάει στην δημοσιογράφο του SPORT24, Μαρία Καούκη TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, νίκησε με 8,55 μ. και μετά τον αγώνα του είχε δηλώσει: “Μπορούσα να κάνω και ρεκόρ Ευρώπης”.

Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή του ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του 2022 αποκάλυψε στο SPORT24: “Αυτός είναι ο στόχος μου για τους επόμενους μήνες στον κλειστό στίβο, το ρεκόρ Ευρώπης! Πάντως, πρέπει πρώτα να δω πώς θα εξελιχθούν οι αγώνες μου μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Ξέρω ότι μπορώ να κάνω ένα άλμα στα 8,70 μ., αν όλα πάνε καλά. Αυτό θέλω να πετύχω και φυσικά να κατακτήσω τον ευρωπαϊκό τίτλο στον κλειστό στίβο που έρχεται.

Εννοείται πως για το καλοκαίρι στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης”.

Το ρεκόρ Ευρώπης στον κλειστό στίβο είναι 8,71 μ. και το έχει πετύχει ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάιερ στις 8 Μαρτίου του 2009, στο Τορίνο.

“Τροφή” γι' αυτή τη δήλωση είναι φυσικά τα πολύ μεγάλα άλματα που πετυχαίνει στις προπονήσεις. “Πρόλαβα να ξεκουραστώ μετά το Diamond League και τώρα κάνω αρκετά δυνατές προπονήσεις. Είμαι πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερα από ποτέ. Το νιώθω. Πρώτη φορά έκανα άλματα, τώρα, αυτές τις μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλα κάτι τρελά άλματα! Φαντάζομαι ότι είμαι καλά, ξέρω 'γω”.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Ο Μίλτος Τεντόγλου ποζάρει με το βραβείο που κέρδισε στον φακό για λογαριασμό του SPORT24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Αναφερόμενος στο βραβείο που κρατούσε στα χέρια του, επεσήμανε: “Το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που ήθελα, με την έννοια ότι δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα για τα βραβεία. Βέβαια, είναι μια επιβράβευση και μια μεγάλη τιμή.

Θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές άξιζαν να είναι οι καλύτεροι της χρονιάς, επειδή ο καθένας ήταν ο κορυφαίος στον τομέα του. Αυτό θέλω να πω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκριθώ με έναν άλλο αθλητή άλλου αθλήματος ή άλλου αγωνίσματος. Εκτιμώ όλους τους αθλητές, όχι μόνο τα παιδιά που βραβεύτηκαν, αλλά και όλους όσοι προσπαθούν!”.

Μέσα στο 2022 πέτυχε συνολικά 19 άλματα από τα 8,27 μ. και μεγαλύτερα

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ανήμερα της βράβευσής του δεν σκεφτόταν τη χρονιά που εκπνέει σε λίγες ημέρες, ούτε και το 2023, αλλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024, στο Παρίσι.

Αφορμή γι' αυτό το νοερό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός ήταν η ανακοίνωση των ορίων πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όριο για το μήκος των ανδρών είναι 8,27 μ. και θα προκριθούν οι αθλητές που θα το πετύχουν από την 1η Ιουλίου του 2023 έως τις 30 Ιουνίου του 2024.

Ο αθλητής από τα Γρεβενά, κατευθυνόμενος προς την έξοδο του Μεγάρου Μουσικής, όπου έγινε η απονομή των βραβείων για τους κορυφαίους της χρονιάς, συλλογιζόταν ότι είχε πολλά άλματα στα 8,27 μέτρα και μεγαλύτερα.

Ωστόσο, δεν θυμόταν ακριβώς πόσα. Συνολικά, είναι 19 και τα πέτυχε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο στους αγώνες που φαινόταν ότι είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Κλειστός Στίβος
18 Μαρτίου

8.55 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, ενώ είχε άλμα και στα 8,51 μ..

Ανοιχτός Στίβος
10 Μαΐου

8.28 μ. (0.2) στη Λεμεσό
14 Μαΐου

8.36 μ. (1.9) στο Αργοστόλι

5 Ιουνίου
8.27 μ. (1.4) στο Ραμπάτ
26 Ιουνίου

8.32 μ. (2.3) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στη Θεσσαλονίκη
30 Ιουνίου

8.31 μ. (1.7) στη Στοκχόλμη
16 Ιουλίου

8,32 μ.(0.5) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Είχε επίσης άλματα στα 8,30 μ. και 8.29 μ .
10 Αυγούστου 8.31 μ. (-0.5) στο Μονακό. Είχε ακόμη τέσσερα άλματα από το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πάνω: 8.27 μ., 8.30 μ., 8.29 μ., 8.30 μ.
16 Αυγούστου 8.52 μ. (0.3) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο. Είχε άλμα και στα 8,35 μ.
8 Σεπτεμβρίου

8.42 μ. (0.0) Ζυρίχη. Προσγειώθηκε και στα 8,33 μ.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ