ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Ποιος είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης που μιλάει γιαπωνέζικα και ξεχνάει να πληρωθεί

Μίλτος Τεντόγλου: Ποιος είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης που μιλάει γιαπωνέζικα και ξεχνάει να πληρωθεί

Ο cool και ευθύς showman, Μίλτος Τεντόγλου έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στη χώρα που πάντα ήθελε να επισκεφθεί. Μιλάει γιαπωνέζικα, απογειώνεται στις 21 μοίρες και προσγειώνεται σε ατόφιο χρυσάφι.

O Μίλτος Τεντόγλου είναι το παιδί που του αρέσει να ακούει από τον προπονητή του ότι είναι “ψυχρός εκτελεστής” και “killer” στον αγώνα. Είναι αυτός που πέρασε το δάχτυλό του μπροστά από τον λαιμό του πριν από τον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου στο Τορούν, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ετοιμαζόταν να “πάρει τα κεφάλια” των αντιπάλων του. Τους νίκησε.

Είναι και ο 23χρονος που είπε “τώρα ήμουν τυχερός, τους το έκλεψα” για το Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε και ρώτησε τον Γιώργο Πομάσκι “αλητεία;” μετά τον τελικό. Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Μην απορείτε. Δίνει show στους αγώνες του και αυτό τον φτιάχνει ψυχολογικά για βγάλει τις επιδόσεις που επιθυμεί, αλλά θαυμάζει και σέβεται τους μεγάλους αντιπάλους του. Είναι έντιμος ανταγωνιστής αλλά και ένα παιδί που ακόμη λιώνει στα video games, συχνά παρέα με τον Εμμανουήλ Καραλή, με τον οποίο είναι φίλοι. Δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ήθελε να μην έχει κάνει “ό,τι να 'ναι στον τελικό”, όπως πιστεύει. Τουλάχιστον, γέλαγε και ήταν χαρούμενος. Είναι ευθύς και αυθεντικός. Σπάνια προσόντα, όπως το ταλέντο του στο μήκος. Είναι σίγουρος για την ευφυΐα του. Όταν πιστεύει ότι είναι καλύτερος το λέει, όταν νομίζει ότι είναι τυχερός δεν κρύβεται. Δεν θα έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις κι ας έχει τους ελιγμούς στο dna του. Φαινόταν από τότε που... δεν έσπαγε τα μούτρα του στο παρκούρ. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν αντέχει να σπάει τα μούτρα του και δεν έχει επαφή με τα χρήματα. Ξεχνάει να πληρωθεί. Τόσο cool και αφοσιωμένος στο πρόγραμμά του είναι. “Με αυτό το παιδί έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν με έχει παιδέψει καθόλου”, δήλωσε ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24.

To παιδί που γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1998 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γρεβενά βρήκε τον επιστήμονα των αλμάτων όταν έγινε 18 ετών και τότε άρχισε η κοινή πορεία τους προς το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ιαπωνία, την οποία πάντα ήθελε να επισκεφθεί. Τότε, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ο πρώτος άνθρωπος που ξεχώρισε το ταλέντο του ήταν ο Βαγγέλης Παπανίκος που διαπίστωσε την αθλητικότητά του βλέποντάς τον να ασχολείται με το παρκούρ. Όμως, ο 16χρονος Μίλτος αρχικά ασχολήθηκε με το άλμα εις ύψος, το οποίο δεν του ταίριαξε όσο το μήκος. 'Εως τότε ήθελε να γίνει μάγειρας και ν' ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

“Από όταν ήμουν μικρός, μου άρεσε να τρέχω και να πηδάω. Ήμουν αθλητικός, αλλά δεν είχα ασχοληθεί με κάποιο άθλημα. Δεν έπαιζα καν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, όπως οι συνομήλικοί μου. Με την παρέα μου κάναμε παρκούρ. Ένα από τα μέρη που πηγαίναμε για το χόμπι μας ήταν στο Δημοτικό Στάδιο. Μάλιστα, υπήρχαν φορές που οι φύλακες μάς έδιωχναν, επειδή φοβούνταν μη χτυπήσουμε. Σε μια από τις επισκέψεις μας, με είδε ο πρώην προπονητής μου, Βαγγέλης Παπανίκος. Μου πρότεινε να δοκιμάσω το άλμα εις ύψος. Πήγα στον στίβο και είδα να κάνει προπόνηση η Ιωάννα Ζάκκα. Έβαλα τον πήχη στο 1,60 μ. Τον πέρασα με την πρώτη προσπάθεια. Τότε, ο κ. Παπανίκος με ρώτησε: “Γιατί δεν ασχολείσαι με το μήκος;” Έτσι ξεκίνησα” έχει πει σε συνέντευξη στο SPORT 24, αποκαλύπτοντας και το λόγο που αγαπάει την Ιαπωνία. Του αρέσουν πολύ τα anime.

“Το αγαπημένο μου τραγούδι, επίσης, είναι γιαπωνέζικο. Καταλαβαίνω και τη γλώσσα. Μπορώ να μιλήσω, αλλά όχι τόσο καλά. Καταλαβαίνω όμως πολλά. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι στο Τόκιο θα αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου”. Στο 6ο άλμα στρογγυλοκάθισε στο σαλόνι του γιαπωνέζικου σπιτιού του. Στα πρώτα πέντε άλματα δεν έβρισκε το κλειδί για να μπει μέσα σε αυτό. Δεν έχασε την ψυχραιμία του. Έβγαλε δυο κραυγές πριν τρέξει στο διάδρομο και πέταξε για το χρυσό. Συνήθως, απογειώνεται στις 20 μοίρες. Oι top κλάσης αθλητές του μήκους είθισται να σχηματίζουν γωνία απελευθέρωσης 21 μοιρών από το έδαφος. Στις 26 Μαΐου πέτυχε το ατομικό ρεκόρ του στο μήκος με άλμα στα 8,60μ.. Υπολόγισε ότι η γωνία του σ' αυτή την επίδοση ήταν περίπου 24 μοίρες. Περίπου δύο εβδομάδες μετά, προσγειώθηκε στα 8,48μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας και ευχαρίστησε δημόσια την κοπέλα του. Είπε “μου σπάει τα νεύρα και βγάζω τέτοιες επιδόσεις”.

Ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος με άλμα στα 8.86μ.(22/05/87) θεωρεί ότι το παιδί από τα Γρεβενά μπορεί να καταρρίψει αυτήν την επίδοση. Ο Τεντόγλου είναι πιο προσγειωμένος και μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου πήρε το σοβαρό του ύφος και τόνισε: “Ακόμη δεν έχω καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ”. Εσείς προσδεθείτε, ο Μίλτος μόλις άρχισε τις τρελές πτήσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Sportsfeed.gr που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Τι έκανα; Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα"

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* O Μίλτος Τεντόγλου είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ