ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κατερίνα Στεφανίδη: Μπαμπά κάτσε δίπλα, οδηγάω εγώ

Κατερίνα Στεφανίδη: Μπαμπά κάτσε δίπλα, οδηγάω εγώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια της Γελένα Ισινμπάγεβα και ο Βασίλης Σκουντής βγάζει μερικά από τα παλιά... άπλυτα της στη φόρα.

Το 1987 που ο Πασχάλης τραγούδησε το "Κατερίνα, Κατερινάκι, είσαι της ζωής τ’ αεράκι", η λεγάμενη δεν υπήρχε ούτε καν ως ιδέα στο μυαλό του Γιώργου Στεφανίδη και της Ζωής Βαρέλη.

Τώρα βεβαίως που το σκέπτομαι καλύτερα ο θαλερός Πασχάλης θα μπορούσε να επιστρέψει στο στούντιο και να ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι, με μια μικρή παραποίηση. Κατερίνα, Κατερινάκι, είσαι της ζωής το κονταράκι!

Κρίμα πάντως που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αντώνης Καλογιάννης, διότι θα μπορούσε κι ελόγου του να ξαναπεί το δικό του σουξέ του '81. "Όμορφη μου Κατερίνα, του μπαξέ μου καρδερίνα, άνοιξε τα βλέφαρα σου και τα ροδοπέταλα σου"!

Και εδώ παίζει μια παραποίηση την οποία τολμώ ποιητική αδεία. Όμορφη μου Κατερίνα, του μπαξέ μου… κονταρίνα!

Ο Λευτέρης, η Αννα και το back to back

Αυτό το κονταράκι η Στεφανίδη θα το ξαναπάρει υπό μάλης στον τελικό του άλματος επί κοντώ και θα επιδιώξει να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν στο Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Αννα Κορακάκη: το back to back που λένε και στο (αμερικάνικο) χωριό της!

Παρεμπιπτόντως από το 2000, όταν εισήχθη το αγώνισμα στο ολυμπιακό πρόγραμμα, μονάχα μια αθλήτρια αξιώθηκε να κατακτήσει δυο διαδοχικούς τίτλους, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, χώρια το χάλκινο μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο. Μια… κοπελίτσα, ονόματι Γελένα Ισινμπάγεβα!

Το μπάσκετ και το κισμέτ

Η Κατερίνα είναι από τζάκι: αθλητικό τζάκι, εννοώ, καθώς ο πατέρας της, ο Γιώργος, υπήρξε πρωταθλητής στο άλμα εις τριπλούν και εν συνεχεία (όταν εγκατέλειψε τον στίβο λόγω μιας λανθασμένης διάγνωσης σχετικά με μια καρδιακή αρρυθμία) μπασκετμπολίστας στον ΟΦΗ, στο Ρουφ '80, στον Ηλυσιακό, στην Παλλήνη, στον Πανελευσινιακό και στη Βουλιαγμένη.

Η μητέρα της, η Ζωή Βαρέλη διετέλεσε αθλήτρια του στίβου και στη συνέχεια προπονήτρια και καθηγήτρια σωματικής αγωγής, ενώ παράλληλα είναι εκλεγμένη περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και υπήρξε υποψήφια στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ.

Με δυο γονείς καθηγητές φυσικής αγωγής, το να ασχοληθούν οι δυο κόρες (η Κατερίνα και η Γεωργία) με τον αθλητισμό και δη με τον στίβο ήταν τόσο αναμενόμενο και αναπόφευκτο, όσο ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή!

Τα συχαρίκια του "Δράκου" και του Προκόπη Παυλόπουλου

Κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο και ο Παναγιώτης Γιαννάκης! Όχι λόγω του μπάσκετ και του μπαμπά, όσο λόγω της γειτονίας και της μαμάς.

Ο "Δράκος", όπως και η οικογένεια Στεφανίδη, είναι κάτοικος Παλλήνης και συν τοις άλλοις υπήρξε συμφοιτητής της Ζωής Βαρέλη στην παλιά ΕΑΣΑ, που πλέον έχει μετονομασθεί σε ΤΕΦΑΑ.

Το ξέρουν κιόλας οι γονείς της Κατερίνας ότι μετά από κάθε επιτυχία, ο πρώτος που θα τηλεφωνήσει για τα συχαρίκια είναι ο Γιαννάκης.

Ποιος είναι ο δεύτερος; Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η δευτερότοκη κόρη, η 26χρονη Γεωργία υπήρξε επίσης πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και πλέον ακολουθεί καριέρα στο χώρο της διαφήμισης.

Μπαμπά δώσε τα κλειδιά, θα οδηγήσω εγώ

Η Κατερίνα είναι... εργαλείο. Αντράκι με τα όλα της, άλλωστε ο πατέρας της δεν μπορεί ακόμη να ξεχάσει το ποινικά κολάσιμο αδίκημα τους, όταν ήταν 14 χρονών.

Λες και ήταν παιδί στον… Μυλοπόταμο, η Κατερίνα έπαιρνε από την τσέπη του πατέρα της τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τον έβαζε δίπλα της και οδηγούσε αυτή στη διαδρομή από την Παλλήνη στον Άγιο Κοσμά και τούμπαλιν!

Παραδόξως δεν τους σταμάτησαν ποτέ, δεν της ζήτησαν δίπλωμα, δεν της έκοψαν κλήση και μετά από 17 χρόνια το αδίκημα έχει παραγραφεί!

Έναν χρόνο αργότερα (2005) και ενώ είχε προκαλέσει σαματά στον διεθνή χώρο πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία κάτω των 18 ετών με επίδοση 4μ.37 έπαθε αυτό που κάνει όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες να φρίττουν! Πάχυνε.

Λιχουδιές στο μαξιλάρι

Οι γονείς της προσέτρεξαν σε διαιτολόγο για να χάσει τα περιττά κιλά και μπήκε σε πρόγραμμα διατροφής.

Τα εν οίκω μη εν δήμω ασφαλώς, αλλά ο πατέρας της έχει βάσιμες υποψίες ότι σε εκείνη την κρίσιμη φάση, η Κατερίνα έκρυβε, λέει, μπισκότα, σοκολάτες και άλλες λιχουδιές κάτω από το μαξιλάρι της!

Ενάμιση μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η Στεφανίδη τραυματίσθηκε, αλλά…τσιμουδιά: το κράτησε μυστικό από την οικογένεια της και υπέμεινε αγόγγυστα τον πόνο για τον οποίο ανταμείφθηκε με την ενθρόνιση της και την αναγόρευση της ως πρώτης κυρίας του άλματος επί κοντώ.

Η Αμερική προέκυψε το 2007 πολλώ λογιώ

Η Κατερίνα δεν τρελαινόταν με την ιδέα να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να σπουδάσει στο Στάνφορντ, μάλιστα κάποια στιγμή εξομολογήθηκε ότι "με πίεσαν και με… κλότσησαν οι γονείς μου για να φύγω".

Δέκα τέσσερα χρόνια αργότερα, αποδεικνύεται ότι όλα για κάποιο λόγο έγιναν, γίνονται και άμποτε να ξαναγίνουν την Πέμπτη (05/08) στις 13:20.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ