ΣΤΙΒΟΣ

Καλές παρουσίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Καλές παρουσίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος
INTIME SPORTS

Αρκετά καλές παρουσίες είχε η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος που διεξήχθη στο Τορίνο.

Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή υψηλών απαιτήσεων εξελίχθηκε η δράση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος στο Τορίνο.

Με τους δρομείς να χρειάζεται να καταβάλουν αρκετές δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της και τον καιρό να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια τους, η δράση ξεκίνησε από νωρίς με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι αγώνες έγιναν στο πάρκο La Mandria όπου οι δρομείς διασχίζουν για λίγα μέτρα και μέρος ενός εντυπωσιακού αρχοντικού που βρίσκεται εκεί.

Ο Μάριος Αναγνώστου στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση στην κατηγορία των Ανδρών, κατάφερε να ανταπεξέλθει αρκετά ικανοποιητικά, αφού κατέλαβε την 58η θέση με 32.02. Νικητής στους Άνδρες ήταν ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία) με 29.33, ο νικητής στις διοργανώσεις από το 2016 μέχρι σήμερα.

Ο Βρετανός Εμίλ Κάιρες διένυσε την απόσταση σε 29.42 και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ τρίτος ήταν ο Βέλγος Ισάακ Κιμελί με 29.45.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Δάφνη Λαβασά στα 6χλμ. Γυναικών Κ23. Η αθλήτρια τερμάτισε στην 33η θέση με 21.48. Η νεαρή προσπάθησε να ακολουθήσει τα προπορευόμενα γκρουπ και να ανταποκριθεί στη δύσκολη πίστα του αγώνα.

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τα 6χλμ. των Ανδρών Κ20 εκεί όπου η χώρα μας μετείχε με τρεις αθλητές. Ο Οδυσσέας Κίκας πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία, αφού τερμάτισε στην 68η θέση με 19.13, ενώ λίγο πιο πίσω ακολούθησε ο Θανάσης Ζυγούρης με 19.17. Ο Πέτρος Παπαϊωάννου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του και εγκατέλειψε περίπου στο 3ο χιλιόμετρο.

Η Μαρία Κάσσου στην τελευταία της εμφάνιση στην κατηγορία γυναικών Κ20 τερμάτισε στην 57η θέση στα 4χλμ. με 14.30, ενώ η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν 68η με 14.50.

Στα 8χλμ. γυναικών η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου ήταν 61η με 31.10 και η Ειρήνη Τσουπάκη ακολούθησε με 32.00. Η Τζένη Παπαδημάτου τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της.

Στα 8χλμ. Ανδρών Κ23 την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Σταμούλης, που ήταν 66ος με 26.11. Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης τερμάτισε 70ος με 26.39 και ο Αθανάσιος Λιγώνης 76ος σε 27.10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ