ΣΤΙΒΟΣ

Η Ντρισμπιώτη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην

MEDIA DAY ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι Τσεχίας κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Δεύτερη η Ελλάδα στο ομαδικό.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στα 35χλμ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι Τσεχίας.

Η πρωταθλήτριά μας που γυμνάζεται με τον Ναπολέντα Κεφαλόπουλο, από την αρχή της κούρσας ήταν στη δεύτερη θέση. Έχοντας την καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες έδειξε την κλάση της ακολουθώντας πολύ καλή τακτική. Έτσι στο 20ό χλμ πέρασε την Ιταλίδα Τζιόρτζι και τέθηκε επικεφαλής.

Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε σε 2.49.55 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ (2.50.04) επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο καθώς πέτυχε και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 που είναι 2.54.00. Επίσης η επίδοσή της είναι η κορυφαία στη χώρα μας στην απόσταση.

Η Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) η οποία έχει το όριο για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, έκανε έναν δυνατό αγώνα τεστάροντας την κατάστασή της σε υψηλό επίπεδο. Η αθλήτρια έχει ακόμη μια συμμετοχή σε ΟΑ στο Ρίο.

Στον αγώνα των 35 χλμ πήραν ακόμη μέρος τρεις Ελληνίδες, Η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) τερμάτισε στην έβδομη θέση με επίδοση 2.55.10 που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (2.55.15), η Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) πήρε την 10η θέση με επίδοση 2.57.29 και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) 16η με χρόνο 3.14.13. Η ομάδα μας κατάκτησε επίσης την την δεύτερη θέση στο ομαδικό.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση των 35 χλμ γυναικών ήταν οι Ιταλίδες Τζιόρτζι 2.51.05 και Μπαρτσέλα 2.51.50 η οποίες πήραν την πρώτη θέση στο ομαδικό. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 23 αθλήτριες από 10 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ