ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ιπποτική στιγμή του τζέντλεμαν Τεντόγλου: Η υπόκλιση στην τεράστια Ντρέσλερ που ίσιωνε το σκάμμα

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Χάικε Ντρέσλερ
Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Χάικε Ντρέσλερ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου έδειξε πόσο σέβεται τους αντιπάλους του και τους μεγάλους αθλητές. Το 2018, αφότου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ασπάστηκε -έπειτα από προτροπή του Γιώργου Πομάσκι- τη σπουδαία Χάικε Ντρέσλερ, που ήταν εθελόντρια στους αγώνες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι για δεκάδες λόγους αξιοθαύμαστος. Η αθλητικότητά του, το ταλέντο του, η ψυχραιμία που επιδεικνύει στον αγώνα και το γεγονός ότι παραμένει μαχητής ως το τέλος είναι οι λόγοι για να τον θαυμάσει κάποιος ως αθλητή. Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο μήκος στο Τόκιο, οι περισσότεροι άρχισαν να ανακαλύπτουν και τον ωραίο άνθρωπο, Μίλτο. Τον αυθεντικό και αυθόρμητο.

Ο 23χρονος Ολυμπιονίκης του μήκους είναι χαλαρός στην επικοινωνία και αυτό κατατάσσεται στα προσόντα του. Δεν κάνει διακρίσεις, δεν είναι στημένος. Ωστόσο, ξέρει και να σέβεται και να εκφράζει το σεβασμό του. Ασχολείται με το μήκος από τότε που ήταν 15 ετών. Αρχικά, με τον Βαγγέλη Παπανίκο και στη συνέχεια με τον Γιώργο Πομάσκι. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια δεν είναι ένας απλός αθλητής που εκτελεί άλματα. Μελετάει το αγώνισμά του τόσο τεχνικά όσο και την ιστορία του.

Μαθαίνει το μήκος και τις προσωπικότητές του με τη βοήθεια του παιδαγωγού και επιστήμονα του είδους, Πομάσκι που ανέκαθεν μιλούσε με μεγάλη αγάπη για τους σπουδαίους αθλητές και φροντίζει να περάσει αυτό το σεβασμό και στους αθλητές του. Ο Μίλτος έχει μπολιαστεί με αυτά τα χαρακτηριστικά. Σέβεται τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους αντιπάλους του. Το έδειξε με κάθε τρόπο μετά τον τελικό στο Τόκιο, αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Στις 8 Αυγούστου του 2018, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του στίβου, στο Βερολίνο. Είχε μια μαύρη κορδέλα ραμμένη στην αγωνιστική στολή του, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας είχαν ράψει πένθιμες κορδέλες στα ρούχα τους. Όταν τελείωσε ο τελικός του μήκους κατευθύνθηκε προς το σημείο της κερκίδας, όπου καθόταν ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο μεγάλος δάσκαλος των αλμάτων, φορούσε και τότε το γούρικο νικηφόρο άσπρο καπέλο του. Ο προπονητής του τού έδειξε τη εθελόντρια που ίσιωνε το σκάμμα. Αυτή δεν ήταν άλλη από τη σπουδαία Γερμανίδα άλτρια του μήκους, Χάικε Ντρέσλερ, η οποία με την Ανατολική Γερμανία είχε κατακτήσει δύο χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια (100μ. 200μ.) και ένα αργυρό (μήκος) στη Σεούλ και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο μήκος (1992, 2000) -μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου- ως εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Ο Πομάσκι με νοήματα -καθώς δεν ακουγόταν- ζήτησε από τον αθλητή του να πάει προς το μέρος της, ώστε να την ευχαριστήσει και να την ασπαστεί. Το έκανε. Η 56χρονη σήμερα Ντρέσλερ διέκοψε την εθελοντική εργασία της για να δεχθεί τον ασπασμό του Μίλτου. Το παιδί από τα Γρεβενά ήταν μόλις δύο ετών, όταν η Γερμανίδα κατέκτησε το τελευταίο χρυσό μετάλλιο της στο Σίδνεϊ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ