ΣΤΙΒΟΣ

Η Αντζέλικα Μπένγκτσον αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της σε ηλικία 28 ετών

Η Αντζέλικα Μπένγκτσον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2017 στο Λονδίνο
Η Αντζέλικα Μπένγκτσον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2017 στο Λονδίνο © 2017 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Αντζέλικα Μπένγκτσον, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο άλμα επί κοντώ, αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα της σε ηλικία 28 ετών, μία απόφαση που ανακοίνωσε στο Instagram.

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο άλμα επί κοντώ, η Αντζέλικα Μπέγκτσον αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα της σε ηλικία 28 ετών. Η Σουηδή αθλήτρια με ανάρτησή της στο Instagram τόνισε πως ήρθε η ώρα να επενδύσει στη ζωή της εκτός του στίβου και στον εαυτό της.

"Γειά σε όλους. Σήμερα αποφάσισα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Νιώθω καλά με αυτή την απόφαση. Κάνω επί κοντώ από τα 6 μου χρόνια και έχω κάνει μεγάλες θυσίες για να βελτιωθώ. Ήρθε η ώρα να προσγειωθώ και είμαι ευγνώμων σε όσους με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Χάρη σε εσάς ήρθαν πρωταθλήματα, μετάλλια και ρεκόρ.

Πάνω απ' όλα αποκόμισα μεγάλες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τις κουβαλώ πάντα μαζί μου. Ήρθε η ώρα να επενδύσω στο μέλλον μου έξω από τον στίβο. Ήρθε η ώρα να είμαι η καλύτερη στο να είμαι εγώ" ανέφερε στο μήνυμά της η Μπένγκστον.

Μάλιστα, η Κατερίνα Στεφανίδη σχολίασε την ανάρτηση γράφοντας: "Καλή τύχη με ό,τι επιλέξεις να κάνεις στη συνέχεια". Εκτός από την Ελληνίδα αθλήτρια την στήριξή τους εξέφρασαν και άλλοι επικοντιστές, όπως ο Λαβιλενί.

Ο Μπένγκτσον σάρωνε τα χρυσά μετάλλια από μικρή ηλικία, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016, όπως και άλλα δύο χάλκινα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 και το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ