ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό στίβου: Στις 11.15 ο τελικός των Παπαδοπούλου και Ντρισμπιώτη στο βάδην, στις 21.25 η Τζένγκο

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκού στίβου
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκού στίβου EUROKINISSI SPORTS

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου θα αγωνιστούν στον τελικό στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό στίβου, η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού, ενώ η Ελισάβετ Πεσιρίδουα θα λάβει μέρος στον προκριματικό των ψηλών εμποδίων στα 4Χ100 μ. των γυναικών.

Τέσσερις συμμετοχές οι τρεις εκ των οποίων σε τελικούς έχει το πρόγραμμα του Σαββάτου για τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιστρέφει στην Odeonsplatz για να πάρει θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην επέλεξε να μπει και στη μικρότερη απόσταση, προκειμένου να βιώσει μια ακόμη σπουδαία εμπειρία. Η πρωταθλήτρια μας νιώθει καλά σωματικά και αποφάσισε μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο, να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να απολαύσει, δίχως κανένα άγχος, την συμμετοχή της στην απόσταση.

Η Ντρισμπιώτη διανύει εξαιρετική σεζόν, η οποία κορυφώθηκε πριν λίγα 24ωρα με την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Η πρωταθλήτρια μας θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με την συναθλήτρια και φίλη της Χριστίνα Παπαδοπούλου, που ωστόσο τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, που δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε.

Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κυνηγήσει ένα αποτέλεσμα ανάλογο των δυνατοτήτων της.

Ψάχνει την υπέρβαση η Τζένγκο, θέλει πρόκριση η Πεσιρίδου

Το απογευματινό πρόγραμμα της έκτης και προ τελευταίες ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου περιλαμβάνει έναν τελικό με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Ελίνα Τζένγκο μετέχει στον τελικό του ακοντισμού με προσδοκίες που την φέρνουν ακόμη και στο βάθρο των νικητριών.

Η νεαρή αθλήτρια, η οποία είναι μέλος της team future της bwin, πέρασε απόλυτα ικανοποιητικά τη διαδικασία του προκριματικού με βολή στα 61,28 μ., στον τρίτο διαδοχικό της αγώνα μετά το Όρεγκον όπου ολοκληρώνει την παρουσία της με προσπάθειας πάνω από τα 61,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 65,40 μ., όμως, το σημαντικότερο για εκείνη είναι να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές και σταθερές εμφανίσεις του τελευταίου 20ημέρου. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι καλό με τις Βιλάγκος, Γιασιονάιτε, Οργκοντνίκοβα και τη Σποτάκοβα να είναι μόνο ορισμένες από εκείνες που έχουν το περιθώριο να κυνηγήσουν μεγάλες επιδόσεις.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, μετά την καλή εμφάνιση με την ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών, θα αγωνιστεί στον προκριματικό των ψηλών εμποδίων. Η αθλήτρια θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο της τρίτης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων με στόχο μια επίδοση κοντά στο φετινό της ρεκόρ. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι τρεις πρώτες και οι τρεις με τις καλύτερες επιδόσεις.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (20/8)

Πρωί

  • 09.30 20χλμ. βάδην (Α) Τελικός
  • 11.15 20χλμ. βάδην (Γ) Τελικός - Παπαδοπούλου, Ντρισμπιώτη

Απόγευμα

  • 21.05 Επί κοντώ (Α) Τελικός -
  • 21.15 800 μ. (Γ) Τελικός
  • 21.25 Ακοντισμός (Γ) Τελικός - Τζένγκο
  • 21.43 100 μ. εμπ. (Γ) πρ. - Πεσιρίδου
  • 22.15 4Χ400 μ. (Α) Τελικός
  • 22.45 4Χ400 μ. (Γ) Τελικός
  • 23.13 3.000 μ. στιπλ (Γ) Τελικός
TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ