ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Έκτος ο Τσάτουμας

Έκτος ο Τσάτουμας
INTIME SPORTS

Ικανοποιητική εμφάνιση για τον κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στον τελικό της Βαρκελώνης. Το απίστευτο άλμα που έδωσε το χρυσό στη Γερμανία.

Ανέτοιμος ο Λούης Τσάτουμας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Ο 28χρονος πρωταθλητής έκανε άλμα στα 8.09 μέτρα στη δεύτερη προσπάθεια του και κατετάγη έκτος στο μεγάλο τελικό. Ο άλτης του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε και πάλι με τα άκυρα άλματα (τέσσερα στον αριθμό), ενώ είχε και μία έγκυρη προσπάθεια στα 7.66μ.

" Ήταν ότι καλύτερο περίμενα σήμερα. Άντεξα και στα έξι άλματα. Πονούσα από το πρώτο άλμα, έσφιξα τα δόντια και τα κατάφερα. Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που κατάφερα. Δεν είχα να δώσω τίποτα άλλο, άλλωστε αποφάσισα να συμμετάσχω στους αγώνες την τελευταία στιγμή. Ίσως πάρω λίγες εβδομάδες ρεπό και να ξεκινήσω ξανά από τη νέα χρονιά", ήταν τα λόγια του Τσάτουμα.

Ο Ιταλός Άντριου Χάουι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του και με 8.12μ. έμεινε πέμπτος. Στη Βαρκελώνη ήρθε η ώρα του Κρίστιαν Ρέιφ από τη Γερμανία.

"Πέταξε" στα 8.47μ. και φυσικά ούτε ο ίδιος πίστεψε τι έκανε. Το ατομικό του ρεκόρ ήταν 8.27μ. Όπως και να έχει ο Ρέιφ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πήρε το ρεκόρ αγώνων από τον πρώην Σοβιετικό Ρόμπερτ Εμιγιάν (με 8.41μ. από το 1986).

Ατομικό ρεκόρ (8.24μ.) πέτυχε ο Γάλλος Καφετιέν Γκομίς με τον Βρετανό Κρις Τόμλινσον να κατακτάει το χάλκινο μετάλλιο με 8.23μ.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ