ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Εκτός μεταλλίων ο Ιακωβάκης

Εκτός μεταλλίων ο Ιακωβάκης

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 5ος βελτιώνοντας το φετινό ρεκόρ του. Παρέδωσε τον ευρωπαϊκό τίτλο του στον Βρετανό Ντέιβιντ Γκριν.

Μία δύσκολη χρονιά για τον Περικλή Ιακωβάκη κορυφώθηκε στη Βαρκελώνη με έναν καλό χρόνο. Χωρίς όμως ένα μετάλλιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κερδίσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Γκέτεμποργκ. Τερμάτισε 5ος σε 49.38 δευτερόλεπτα στον τελικό της Βαρκελώνης και ενώ έτρεξε στην πρώτη διαδρομή.

Ο 31χρονος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ βελτίωσε τη φετινή ατομική επίδοση του (49.57), όμως έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία μέτρα.

" Τα τελευταία χρόνια είχα τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά. Για όσο θα συνεχίσω να κάνω αθλητισμό θα το κάνω με την ίδια αξιοπρέπεια και την ίδια προσπάθεια. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την αξιοπρέπεια με την οποία εμφανίστηκα εδώ πέρα. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Αλλιώς ξεκίνησε η σεζόν, αλλιώς εξελίχθηκε", υποστήριξε ο τέως πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Βρετανός Ντέιβιντ Γκριν βελτίωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη. Τερμάτισε πρώτος με χρόνο 48.12 δευτερόλεπτα. Ο παρτενέρ του στην προπόνηση, ο Βρετανός Ρις Γουίλιαμς ήταν δεύτερος με 48.96 (ατομικό ρεκόρ) και ο Ουκρανός Στάνισλαβ Μελνίκοφ τρίτος με 49.09 (ατομικό ρεκόρ).

Για την ακρίβεια όλοι οι αθλητές με εξαίρεση τον Γάλλο Φαντίλ Ντελαμπούς βελτίωσαν τη φετινή τους επίδοση.

Η κατάταξη
1.Ντέιβιντ Γκριν (Μ.Βρετανία) 48.12δευτ.
2.Ρις Γουίλιαμς (Μ.Βρετανία) 48.96
3.Στάνισλαβ Μελνίκοφ (Ουκρανία) 49.09
4.Χένι Κέσί (Γαλλία) 49.34
5.Περικλής Ιακωβάκης (Ελλάδα) 49.38
6.Γιόσεφ Πρόκοπ (Τσεχία) 49.68
7.Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία) 49.70
8.Φαντίλ Ντελαμπούς (Γαλλία) 1:02.94

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ