ΣΤΙΒΟΣ

Δύσκολα οι Ελληνίδες

Δύσκολα οι Ελληνίδες
Στρατάκη

Καλό πλασάρισμα για Στρατάκη, δύσκολα για Παντή στο πένταθλο,δεν τα καταφερε η Κουτσιομάρη στο μήκος

Στα 60 μ. τη καλύτερη επίδοση μετ' εμποδίων με 7.60 σημείωσε ο Κουινόνεζ Τζάκσον από τον Ισημερίνο ο οποίος από το 2007 αγωνίζεται με τα χρώματα της Ισπανίας.
Στο τριπλούν ερήμην του μεγάλου αστέρα του αγωνίσματος Κρίστιαν Όλσον λόγω τραυματισμού έγινε ο προκριματικός του αγωνίσματος. Το όριο πρόκρισης στο τελικό που είχε βάλει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν μάλλον πολύ ψηλό μιας και μόλις ένας (!) αθλητής το ξεπέρασε. Αυτός είναι ο Βρετανός Νέϊθαν Ντάγκλας.

Όπως στο τριπλούν έτσι και στο άλμα επί κοντώ μόλις ένας αθλητής πέρασε το όριο πρόκρισης. Αυτός είναι ο Ότο Μπιόρν ο οποίος πέρασε με 5,70. Άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή του 35χρονου πλέον Τίμ Λόμπινγκερ.

Στα 400 μ γυναικών γρηγορότερη όλων με ατομικό ρεκόρ (51,86) η Ιλόνα Ούσοβιτς. Ο Γιοακίμ Όλσεν στη σφαιροβολία δείχνει έτοιμος να υπερασπιστεί το τίτλο που κατέκτησε το 2004 σημειώνοντας τη καλύτερη επίδοση με 20,93 με μία προσπάθεια.

Στα 3000 μ. ο Χέσους Εσπάνα κατέκτησε τη πρώτη θέση σε ένα προκριματικό που σημαδεύτηκε από τη πτώση του Βρετανού Μάρα Φό (Μεγάλη ελπίδα των Βρετανών για μετάλλιο μέσα στο στάδιο τους) ο οποίος εν τέλει κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να περάσει στον επόμενο γύρο με καλύτερη επίδοση.

Στα 400 μ. των ανδρών μετά απο πολλά χρόνια ένας Γερμανός δείχνει ικανός να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους δρόμους ταχύτητας.Αυτός είναι ο Σεμπάστιαν Σβίλιμς ο οποίος με 46,08 καθάρισε άνετα το πρωινό προκριματικό.

Μεγάλη μάχη έγινε στο μήκος γυναικών για μια θέση στο τελικό τη πρώτη θέση πήρε η Νάϊντε Γκόμεζ η οποία υπερασπίζεται το τίτλο της απο το 2004. Εκεί είχαμε και Ελληνικό χρώμα με τη συμμετοχή της Παναγιωτας Κουτσιομάρη η οποία όμως δεν τα κατάφερε και με 6.37 περιορίστηκε στη 16η θέση.

Στο πένταθλο μετά το πέρας και του 3ου αγωνίσματος των συνθέτων μια μεγάλη έκπληξη υπάρχει στη κορυφή.Η Βρετανίδα Κέλι Σόδερτον βρίσκεται στη πρώτη θέση με 2989 βαθμους ενω το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος η Καρολίνα Κλούφτ είναι στη δεύτερη θέση με 2987 βαθμούς. Από Ελληνικής πλευράς η Αλένα-Μαρία Παντή βρίσκεται στη 15η θέση με 2447 βαθμούς και η Αργυρώ Στρατάκη βρίσκεται στην 9η θέση με 2735 βαθμούς.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ