ΣΤΙΒΟΣ

Δρόμεια 2023: Εξαιρετική επίδοση από την Πεσιρίδου, ανεβαίνει ο Δουβαλίδης

Δρόμεια 2023: Εξαιρετική επίδοση από την Πεσιρίδου, ανεβαίνει ο Δουβαλίδης
INTIME SPORTS

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα Δρόμεια 2023 τερμάτισε σε 100μ με εμπόδια σε 13.08 και έκανε την όγδοη καλύτερη επίδοση της καριέρας της.

Οι εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στη Βάρη επέτρεψαν στους αθλητές και στις αθλήτριες που μετείχαν στο διεθνές μίτινγκ Δρόμεια να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε τα 100 μ. εμπ. σε 13.08 και πέτυχε την όγδοη επίδοση της καριέρας της. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που είχε φανεί και στα Παπαφλέσσεια, όπου με έντονο αντίθετο άνεμο έτρεξε σε 13.22. Η Πεσιρίδου έχει ως στόχο της σεζόν την επιστροφή σε επιδόσεις κάτω από τα 13.00, καθώς και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον ερχόμενο Αύγουστο στη Βουδαπέστη. Η αθλήτρια έχει μπροστά της δυνατούς στους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

“Δεν ήταν σήμερα η καλύτερη κούρσα, ωστόσο φαίνεται πως τα πόδια πηγαίνουν ακόμη και τις ημέρες που δεν είμαι απόλυτα καλά. Έκανα μια πολύ καλή επίδοση, ωστόσο ήταν ένας χρόνος που περίμενα, αφού ήξερα πως είναι στις δυνατότητες μου”, είπε η αθλήτρια. Νικήτρια μπροστά από την Ελληνίδα ήταν η Γκρέτα Κερέκες (Ουγγαρία) με 13.04 και τρίτη η Κύπρια Δάφνη Γεωργίου με 13.09 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Την καλύτερη φετινή του επίδοση σημείωσε στα 110 μ. εμπ. σημείωσε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο 36χρονος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 13.64, βελτιώνοντας το 13.75 που είχε φετινό ρεκόρ και πήρε τη δεύτερη θέση.

Η εμφάνιση αυτή του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερους χρόνους και στόχος του είναι να καταφέρει να πάρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

“Ήταν μια καλή κούρσα. Αυτός ο χρόνος μου δίνει τη δυνατότητα να ελπίζω ότι θα βρω καλές κούρσες σε μίτινγκ στο εξωτερικό”, τόνισε ο Δουβαλίδης.

Στην ίδια κούρσα ο Γιάννης Καμαρινός που ήταν τέταρτος τερμάτισε σε 14.32 βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ με την επίδοση αυτή έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Πρώτος στην κούρσα ήταν ο Καναδός Κρέιγκ Θορν με 13.61, ενώ τρίτος ήταν ο Τούρκος Μικντάτ Σέλβερ με 13.70.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν νικητής στα 100 μ. τερματίζοντας σε 10.44 επίδοση που έχει πετύχει και πάλι φέτος. Ο Δημήτρης Χρυσαφής είχε τη δεύτερη καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς με 10.50 και ήταν τρίτος στο σύνολο ενώ δεύτερος ήταν ο Βρετανός Ρίτσαρντ Ακινιέμπο με 10.49.

Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν ήταν και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που για μία ακόμη φορά έδειξε την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου τερμάτισε τα 100 μ. σε 11.43 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 11.44.

“Είμαι χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση, καθώς σε κάθε αγώνα είμαι βελτιωμένη. Νιώθω πως έχω τη δυνατότητα να σημειώσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχω στους Εαρινούς Αγώνες”, είπε η νεαρή αθλήτρια.

Στα 200 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Γρανιτσιώτης σημείωσε 21.06 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο σύνολο των σειρών και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Νικητής στις δύο σειρές ήταν ο Τζόε Φέργκισον (Μ. Βρετανία) με 20.85 (0,7) και ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Κίλτι (Μ. Βρετανία) με 21.06 (-0,2). Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης ήταν τρίτος στη σειρά του και τέταρτος στο σύνολο με 21.10 (-0,2). Η Λορέιν Μάρτινς (Τζαμάικα) ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.20 (-0,5), ενώ καλύτερη Ελληνίδα στο σύνολο των σειρών ήταν η Κορίνα Πολίτη με 24.64 (-0,1).

Η Δήμητρα Γναφάκη μπορεί να ξεκίνησε καλά τα πρώτα 150 μ. της κούρσας των χαμηλών εμποδίων, ωστόσο τα λάθη που έκανε στη συνέχεια δεν της επέτρεψαν να κάνει την επίδοση που θα ήθελε. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 57.42 πίσω από την Τζαμαϊκανή Ντα Σίλβα (56.97), αθλήτρια που νίκησε την περασμένη εβδομάδα.

“Θα έπρεπε να έχω νικήσει σήμερα. Ήταν μια κούρσα στα μέτρα μου, στην οποία όμως έκανα αρκετά λάθη. Παρότι μου βγήκαν τα 15άρια στα πρώτα τρία εμπόδια, στη συνέχεια έχασε αρκετές φορές το ρυθμό μου. Την ερχόμενη εβδομάδα έχω το Εαρινό και περιμένω και μια απάντηση από μια διοργάνωση στη Νίκαια”, είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη.

Στα 400 μ. εμπ. Ανδρών ο Δημήτρης Λεβαντίνος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 51.19 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και παράλληλα έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις αρκετά κάτω από τα 51.00. Δεύτερος με την ίδια επίδοση ήταν ο Τούρκος Σινάν Ορέν και τρίτος ο Κώστας Κουτράκος με 52.71.

“Μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ μου. Θα τρέξω στις Σέρρες με στόχο έναν ακόμη καλύτερο χρόνο”, είπε ο αθλητής.

Στα 400 μ. Ανδρών πρώτος ήταν ο Κριστόφ Ο Ντονέλ με 46.37 και ακολούθησαν Χίγκινς (Μ. Βρετανία) και Περέιρα (Πορτογαλία) με 46.58 και 47.34, αντίστοιχα. Ο 18χρονος Κώστας Σαραντόπουλος ήταν πέμπτος με 48.55 επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο είναι 48.00.

Δρόμεια 2023: Εξαιρετική επίδοση από την Πεσιρίδου, ανεβαίνει ο Δουβαλίδης
INTIME SPORTS

Οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Θοδωρής Βροντινός, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος τερμάτισαν σε 39.92 και βελτίωσαν το 39.98 που κατείχαν οι Γκαβέλας, Πουλιόπουλος, Γκούσης και Χοίδης από το μακρινό 1999! Οι τέσσερις αθλητές παρότι έκαναν κάποια λάθη στις αλλαγές πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους δίνει το δικαίωμα να σκέφτονται με αισιοδοξία την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

Οι τέσσερις αθλητές πανηγύρισαν την επίδοση τους, αγκαλιά με τα μέλη της ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών που έτρεχαν στην ίδια σειρά, αλλά και της τρίτης ελληνικής ομάδας , που έτρεχε στον αγώνα.

Η ομάδα των Ανδρών με τους Νίκο Εμπέογλου, Κώστα Δουβαλίδη, Σωτήρη Γκαραγκάνη και Γιάννη Νυφαντόπουλο τερμάτισε σε 39.77 και ήταν νικήτρια, ενώ η δεύτερη ελληνική ομάδα με τους Παπαμαργαρίτη, Χάιδα, Τριβυζά και Στέφη ήταν τέταρτη με 40.98. Οι παραπάνω αθλητές δουλεύουν συστηματικά τα δύο τελευταία χρόνια και η δουλειά που έκαναν φάνηκε στο σημερινό αγώνα.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η ομάδα των Γυναικών που παρά την απουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη τερμάτισε σε 44.45 σημειώνοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών. Στην ομάδα έτρεξαν οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Μάλιστα οι Πεσιρίδου και Εμμανουηλίδου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει σπουδαίες επιδόσεις στα αγωνίσματα τους.

Τις εθνικές ομάδες έσπευσαν να συγχαρούν τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, όσο και ο Α΄ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Κεντέρης, που παρακολούθησαν τους αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ