ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ

Diamond League: Έκτη η Ελίνα Τζένγκο στις Βρυξέλλες

Η Ελίνα Τζένγκο πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στίβου με την ελληνική σημαία
Η Ελίνα Τζένγκο πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στίβου με την ελληνική σημαία EUROKINISSI

Την έκτη θέση στο Diamond League που διεξάγεται στις Βρυξέλλες κατέκτησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ακόντιο, Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 59,98 μ. στην δεύτερη προσπάθεια της.

Η Ελίνα Τζένγκο αγωνίστηκε στο Diamond League που έγινε στις Βρυξέλλες. Η Ελληνίδα κατέλαβε την έκτη θέση στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 59,98 μ. στην δεύτερη προσπάθεια της.

Η “χρυσή” πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε μία ακόμη έγκυρη βολή, την πρώτη, στα 54,10 μ. και ήταν άκυρη στις υπόλοιπες τρεις που εκτέλεσε. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που σήμερα έκλεισε τα 20 της χρόνιας, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σειράς στη Ζυρίχη, αφού κατέλαβε την όγδοη θέση στο σύνολο της βαθμολογίας – προκρίνονται οι έξι πρώτοι – και πλέον αναμένεται να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες κι έπειτα να επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις με στόχο τους αγώνες ου 2023.

Η Τζένγκο για έναν ακόμη αγώνα τη φετινή σεζόν κινήθηκε σε επιδόσεις στα 60,00 μ., δείγμα της σταθερότητας της και ολοκληρώνει απόλυτα επιτυχημένα μια γεμάτη προκλήσεις σεζόν. Εξίσου σημαντικό για την πορεία της το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες του αγωνίσματος κι έχει μια θέση στους αγώνες Diamond League.

Νικήτρια στο σημερινό αγώνα ήταν η Κάρα Γουίνγκερ με 68,11 μ., επίδοση που αποτελεί κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, ρεκόρ αγώνων και εθνικό ρεκόρ. Δεύτερη με 63,45 μ. ήταν η Χαρούκα Κιταγκούχι (Ιαπωνία) με 63,45 μ. και τρίτη η δεύτερη στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Αντιάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 63,00 μέτρα.

TAGS ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ